De què treballes? I abans, de què treballaves?

Pel cap de setmana us deixo aquesta cançó que parla de la feina. I també podeu fer un comentari a partir del que us explico jo:

els amics de les arts

Abans treballava de recepcionista a un alberg de joventut. Rebia a les persones que arribaven i els donava una habitació. També els explicava les coses que podien fer per Barcelona i els aconsellava bars i restaurants. La feina m’agradava perquè podia practicar els idiomes que estudio. De tota manera…hi havia moltes coses que no m’agradaven, com els horaris o que hi havia dies que teníem més persones allotjades que llits lliures!! Us imagineu quin embolic!!

La feina que faig ara m’agrada molt més perquè preparo classes, parlo amb persones de països molt diferents,  explico gramàtica, penso activitats, llegeixo entrades al bloc que escriuen els alumnes, corregeixo exàmens, reparteixo fotocòpies, condueixo la classe…

 

Share

On vius? Què hi ha a prop de casa teva?

Bona tarda,

Per finalitzar amb les estructures que indiquen lloc, us proposo la següent activitat. Doneu la vostra adreça i indiqueu de quins serveis disposa el vostre carrer o la vostra zona. Inspireu-vos en els continguts treballats a classe i en el fragment que us incloc a continuació:

Jo visc a Badalona, al carrer de Sant Miquel. És un carrer del  barri del Centre. Hi ha moltes cases de planta baixa, una església, una perruqueria canina, un veterinari i una botiga de roba.

Visc molt  a prop d’un dels carrers comercials més importants de la meva ciutat: el carrer de Mar. També visc a prop de la platja i del passeig marítim, la Rambla. El metro i el tren tampoc no els tinc gaire lluny.

Tinc sort de viure en aquesta zona. 4deb6cbce61399828689c886bf578868

 

Share

Sessió 28/01/2013: Què hem fet avui?

Hola, gent,

Us comento breument el contingut de la classe de dilluns.

Primer de tot vam tornar els exercicis d’avaluació, i vam comentar-ne les notes.

Després vam corregir l’exercici pendent i vam fer a classe el 8 de les pàgines 18/19. Per a casa, tenim el 9 de les pàgines 19/20.

D’aquesta manera acabàvem d’arrodonir les estructures de lloc, i introduíem les de temps: de moment, els dies de la setmana.  Per anar fent boca, fem l’1 de la pàgina 21.

També vam veure dos verbs irregulars molt recurrents:

anar i fer.

Ens veiem més tard.

 

Ariadna

 

 

Share

Sessió 23/01/2013

Hola a tothom!

Seguint la rutina us comento breument la classe de la sessió passada.

Primer de tot vam corregir la feina pendent, i en vam posar de nova: exercici 4, pàgina 16 (repassem els numerals).

També vam formar grups, i vam dir què hi ha i què no hi ha al nostre carrer o a la nostra zona. Els grups són els següents:

1) Marcelo, Ali i Sonia

2) Nicolás, Charo i Josefa

3) Carmen, Mohamed i Jimmy.

4) Marisol i Claudio

5) Ausma, Samia i Silvia.

6) Daria, Brahim i Leticia.

7) Nereida i Alicia.

Alguns ja van explicar-nos les característiques dels seus carrers, la resta ho farà avui.

Finalment vam fer els dos exercicis d’avaluació de curs. Els resultats els entregarem aquesta tarda.

Fins després,

Ariadna

 

 

 

Share

On vius?

pobleSabeu dir l’adreça de casa vostra? I què hi ha a prop? Doncs animeu-vos a practicar-ho aquí!

Visc al carrer Urgell, número 210, primer primera. A prop de casa meva hi ha una biblioteca i un restaurant japonès. Visc al costat d’una escola”

Share

Qui és la teva família?

Aquesta setmana hem treballat la família i a classe heu explicat als vostres companys qui són, com es diuen, quants anys tenen i on viuen. Ara és hora d’explicar-ho al blog, primer us explico jo la meva i després ho feu vosaltres.

Aquests són els meus pares, es diuen Gustau i Roser, tenen vuitanta-dos (82) i setanta-nou (79) anys i viuen a Barcelona. Aquest és el meu germà, es diu també Gustau, té quaranta-dos (42) anys i viu a Olot, aquesta és la meva cunyada, es diu Sira, també té quaranta-dos (42) anys i també viu a Olot. Aquestes són les meves nebodes, la Lia i l’Ada, tenen sis (6) i tres (3) anys i també viuen a Olot.

descargaQui és la teva família?

Share

Lectures

Recordeu que heu d’escollir un d’aquests llibres:

1. Onada de calor, René Appel

A Onada de calor, una noia se’n va sola en bicicleta en una calorosa nit d’estiu després d’haver discutit amb el seu xicot. Al matí següent, troben el seu cos sense vida en un parc.
René Appel és un conegut escriptor de novel·les de suspens. Els seus llibres s’han traduït a diversos països d’Europa.

onada de calor

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Trampa de foc, Núria Martí Constans

El 25 de març de 1911 en un gran incendi a la fàbrica Triangle de Nova York van morir 146 persones, la majoria eren dones que treballaven en
condicions pèssimes. Aquest fet va originar una revolta de les dones que va obligar a canviar les lleis laborals. L’incendi és l’origen històric del Dia
de la Dona Treballadora i de la història de la novel·la.

trampa-de-foc

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Set dies al llac, Núria Martí Constans

Una noia atrapada entre dues passions, entre dos homes diferents, un anglès alt, fort i una mica fatxenda, i un català petit i més aviat introvertit. Amb quin es quedarà? Història situada a l’estany de Banyoles, un mes de gener, durant els entrenaments de l’equip de rem de la Universitat de Cambridge. L’Ondina haurà de triar entre en Patrick i en Jordi. Un triangle amorós en Lectura Fàcil i en un escenari idíl·lic.

70468

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Les mateixes estrelles, Núria Martí Constans

La història d’una mare i una filla que fugen de la Guerra Civil Espanyola a bord d’un vaixell, el Winnipeg. Un vaixell que l’escriptor Pablo Neruda va fer sortir d’un port de França el 1939 rumb a Xile.

978-84-9883-231-0

Share