Cançons de Nadal: El caganer

Ja arriba Nadal i ben aviat acabem el trimestre! Per animar el final de curs i immergir-nos dins l’atmosfera nadalenca us penjo una cançó de Nadal una mica peculiar i una cançó de Nadal de tota la vida. Us animo a què feu el mateix! Pengeu una cançó de Nadal del vostre país per a què puguem compartir-la entre tots!!

Sabeu qui és el caganer?

Com era la casa on vivíeu de petits?

Quan era petita, jo vivia en un pis al barri del Clot, a Barcelona. El meu pis era bastant gran i assolellat, quan entraves hi havia un rebedor i a continuació un passadís. A mà esquerra del passadís hi havia el bany, amb banyera, lavabo, bidet. Al costat del bany hi havia la meva habitació. Era fosca perquè donava al celobert, i petita. A la dreta del passadís hi havia la cuina, era gran i hi havia una nevera, uns fogons, un forn i un rentaplats! Al costat de la cuina hi havia el safareig, on hi havia la rentadora de la roba i on la meva mare tenia l’estenedor de la roba.

Al final del passadís hi havia el menjador que era gran i assolellat, amb moltes finestres, a l’esquerra del menjador hi dormien els meus pares, a l’habitació més gran i assolellada del pis. A la dreta del menjador hi havia el despatx del meu pare, amb un escriptori, un sofà i dues butaques, també hi havia un armari molt gran on guardàvem les flaçades, els llençols, i la roba que no ens posavem!

A mi m’agradava molt aquest pis!

I vosaltres, com era la casa on vivíeu de petits??

Com són els costums alimentaris al vostre lloc d’origen?

Hola!

Parlem una mica de cuina?

Com són els costums alimentaris al vostre lloc d’origen?

A Catalunya la majoria de la gent fem 3 àpats, és a dir, mengem 3 cops al dia. Per esmorzar no mengem gaire, un cafè amb llet i un entrepà petit o un croissant. Al migdia, cap a les dues o les tres, dinem i mengem força: un primer plat, un segon plat i unes postres i un cafè o un tallat.

Hi ha gent que berena, els adults berenen una peça de fruita o un iogurt i els nens pa amb xocolata o alguna pasta. A la nit també sopem tres plats, però cada vegada més, la gent mira de no engreixar-se i sopa una mica menys.

La nostra dieta és a base de verdura, llegums, arròs, pasta, peix, carn…també prenem una mica de vi.

Sempre cuinem i amanim amb oli d’oliva, fem molts sofregits (amb base de ceba i tomàquet) i hi ha gent que diu que fem servir bastant l’all. També diuen que mengem molt de porc…és veritat! Mengem molts embotits! Ara som que som a la tardor, ens agrada molt menjar bolets!

Aquests bolets són rovellons!

Bé, doncs ara us toca a vosaltres! Així anem fent boca per al dia de l’intercanvi gastronòmic!

Com són els hàbits alimentaris al teu lloc d’origen?

En què es basa la cuina del teu lloc d’origen?