Arxiu de la categoria ‘I tu, jugues en català?’

 • L’alumnat juga a Scrabble

  El dimecres 17 de novembre a la tarda un grup d’alumnes de nivell Bàsic 2 va participar a una sessió de joc a l’Scrabble Gràcia Cassoles, a la Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, conduïda per la Federació Internacional de Scrabble en Català. Els participants van poder sortir de l’aula, van conèixer paraules noves i van practicar la llengua en un context lúdic i un ambient distès.

  L’activitat s’emmarca en el programa “I tu, jugues en català?” del CPNL i es fa cada tercer dimecres de mes a les 18 h.

  Puede ser una imagen de 7 personas, personas de pie e interior Puede ser una imagen de 3 personas e interior

  Article complet

 • Participació al DAU

  El CNL de Barcelona serà al 10è Festival DAU Barcelona que se celebrarà al recinte de la Fabra i Coats els dies 20 i 21 de novembre de 10 a 14 h i de 16 a 21 h. A l’estand del CNL hi haurà una mostra de jocs en català i s’informarà sobre el programa I tu, jugues en català?.

  A més, a partir de divendres 19, s’organitzarà el joc virtual per Instagram L’enigma dels jocs. Entre totes les persones que hi participin se sortejaran tres lots de jocs en català patrocinats per GDM Games, Haba, Lúdilo, Zombi Paella, Devir, Tranjis Games i Tió Sam.

  Article complet

 • Es reprèn el grup Scrabble Gràcia Cassoles

  Novament el grup Scrabble Gràcia Cassoles s’ha animat a reprendre les trobades presencials mensuals de dimecres de 18 a 20.30 h al vestíbul de la delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi. La primera serà el proper dimecres, 20 d’octubre.

  A càrrec de la Federació Internacional de Scrabble en Català.

  Si vols jugar-hi, vine, t’ho passaràs bé!

  Mostra la imatge original

  Article complet

 • Lliurament de premis del concurs JOCen10

  El CPNL tanca la primera edició del JOCen10, el concurs de tutorials de jocs de taula en català, amb un acte de lliurament de premis en format virtual, emès per les xarxes aquest divendres 28 de maig, amb motiu del Dia Internacional del Joc.

  L’acte, presentat i conduït per la youtubera Juliana Canet, ha comptat amb la intervenció d’Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL. La selecció del primer i el segon premi ha anat a càrrec del jurat format per Oriol Comas, expert en jocs i director del festival Dau de Barcelona; Adriana Cid, presidenta de l’Associació Ludicocultural Stronghold; Juan José Peña, propietari de la botiga Kaburi Rol & Games, i Joan Pol, tècnic d’imatge del CPNL, a més a més de Clàudia Rius i Long Li Xue.

  El primer premi -que consisteix en un IPad, un val d’Abacus de 50 € i un lot de jocs en català- s’ha atorgat a Carles Palanca, que ha presentat un tutorial del joc Zoom in Barcelona, de l’editorial Cucafera Games. El joc de taula consisteix a viatjar per tot Barcelona per aconseguir la millor fotografia de la ciutat. Carles Palanca, juntament amb Carla Rubio, tots dos del País Valencià, condueixen Casella d’Eixida (@casellaeixida), un canal de jocs de taula amb presència en diferents xarxes socials.

  El segon guardó se l’ha endut Joel Garcia, conegut en el sector amb el sobrenom JowyJocs, que ha presentat un vídeo tutorial del joc Rhino Hero de l’editorial Haba, sobre la construcció d’un edifici amb cartes. El segon premi és una subscripció bàsica a Filmin.cat, un val d’Abacus de 50 € i un lot de jocs en català.

  El tercer premi, que conté un val d’Abacus de 50 € i un lot de jocs en català, i que és resultat de la valoració del públic, ha estat per a Lara Companys, de la Xarxa Municipal de Ludoteques de l’Ajuntament de Lleida, amb una proposta de tutorial sobre Codi secret 13+4, també de l’editorial Haba.

  Article complet

 • Coneix jocs en català a les xarxes. Juga-hi!

  El proper 28 de maig és el Dia Internacional del Joc i el CNL de Barcelona, en el marc del programa I tu, jugues en català?, el celebrarà fent difusió de diversos jocs de llengua catalana en línia a través de les xarxes socials.  Del 24 al 30 de maig difondrem cada dia un joc de llengua diferent en català, virtual i gratuït, als comptes de Twitter, d’Instagram i de Facebook (@CNLBarcelona).

  Els alumnes dels cursos de català i la ciutadania en general que segueixin les xarxes socials del CNL de Barcelona, tindran l’oportunitat de descobrir un nou joc de llengua cada dia i, per tant, de jugar amb la llengua catalana.

  Aquí els tens. Juga-hi!

   

  Article complet

 • Celebrem Sant Jordi amb l’#enamoram2021

  Per celebrar Sant Jordi el CNL de Barcelona us convida participar a la 2a edició del concurs #enamoram2021, que consisteix a elaborar declaracions d’amor en format escrit, de vídeo o d’àudio del 12 al 25 d’abril.

   

  Les declaracions es podran publicar a les xarxes socials Instagram, Twitter o Facebook amb les etiquetes #enamoram2021 i #SantJordiCPNL. Les publicacions que no continguin l’etiqueta #enamoram2021 no seran acceptades per participar al concurs. La llargada màxima és de 140 caràcters i les de vídeo i d’àudio, una durada màxima de 60 segons. Els textos podran anar acompanyats d’una imatge.

  Se seleccionaran les millors declaracions d’amor, segons criteris literaris, estètics i creatius. El 30 d’abril s’anunciaran els guanyadors en les següents categories:

  declaració més original

  declaració més divertida

  declaració més emotiva

  Els premis estan patrocinats per Fent País, el Festival Cruïlla i els Serveis Editorials de l’Ajuntament de Barcelona, entre d’altres.

  Aquí teniu les bases del concurs.

  Article complet

 • Concurs JOC EN 10′

  Si t’agraden els jocs de taula…

  Participa en el concurs Joc en 10′ per promoure la creació de tutorials sobre jocs de taula en català. El concurs va adreçat a persones majors de 18 anys que, a banda dels jocs de taula, els interessi la difusió de continguts de llengua a partir de les xarxes socials. 

  La dinàmica del concurs consisteix a enregistrar vídeos tutorials que expliquin el joc de taula en català, durant deu minuts com a màxim. El joc escollit ha de formar part del catàleg de jocs de les empreses col·laboradores del programa ‘I tu, jugues en català?’.

  El concurs tindrà lloc del 29 de març al 26 d’abril. A partir del 3 de maig es podran veure tots els tutorials al canal de YouTube del programa ‘I tu, jugues en català?‘ que compleixin les bases del concurs.

  El jurat estarà format per experts del món del joc, youtubers i creadors de continguts en línia. Entre els premis, destaca un IPad, una subscripció a Filmin.cat i vals de compra a les botigues de la cooperativa Abacus.

  L’acte de lliurament de premis del concurs tindrà lloc el 28 de maig de 2021, Dia Internacional del Joc.

  Entra a JOC EN 10′. Hi trobaràs tota la informació detallada.

  Article complet

 • El programa “I tu, jugues en català?” engega la campanya de Nadal

  El CPNL ho té tot a punt per viure el Nadal en català i posa a disposició de tothom els recursos necessaris per fer-ho possible, a través del programa “I tu, jugues en català?”. La difusió de la campanya nadalenca arriba més forta que mai, de la mà dels components del grup Xiula, que conviden a tothom a jugar en català, en un espot que ja es pot veure a les xarxes.

  Com cada any, el programa “I tu, jugues en català?” és l’encarregat d’oferir un extens catàleg de jocs en català i les botigues on es poden trobar, especialment indicat per a aquestes dates. El catàleg, que enguany ja disposa de més de mil propostes, conté informació exhaustiva de l’oferta de jocs, l’edat dels destinataris, la tipologia i el fabricant.

  Aquest any, a més, és més fàcil que mai poder fer la carta als Reis, perquè el nou format de carta, únicament virtual, permet l’enllaç directe al catàleg de jocs; es tracta d’una manera de facilitar a Ses Majestats la cerca de tots els encàrrecs, amb informació automàtica de la botiga on s’han d’adreçar per adquirir-lo.

  Recursos, tots ells, que estan disponibles a l’espai “Viu el Nadal en català”, de la pàgina web del Consorci per a la Normalització Lingüística, juntament amb altres propostes per promoure l’ús de la llengua en tots els àmbits de la societat, com el Voluntariat per la llengua, els cursos de català, una llista de nadales en català a Spotify, o altres iniciatives.

  Article complet

 • El Dau 2020, un èxit en format digital

  L’Ajuntament de Barcelona ha organitzat els dies 14 i 15 de novembre DAU Barcelona a través de l’Institut de Cultura de Barcelona. Enguany, i per la restriccions de la COVID-19, el DAU ha estat virtual. Aquest fet, però, no ha impedit que s’hagin organitzat un gran nombre d’activitats de tota mena amb la participació de moltes empreses i entitats.

  El CNL de Barcelona, col·laborador habitual del festival, ha organitzat tres sessions de jocs de llengua que han estat transmeses mitjançant en un directe per Instagram des del compte del CNL i que ha tingut una participació nombrosa i entusiasta. Prop de 40 persones s’han connectat a cadascun dels directes. Entre totes elles s’han sortejat lots de jocs cedits per Cucafera Games, Haba, GDM Games, Devir, Zombi Paella, Lúdilo i Tió Sam.

  La participació del CNL de Barcelona en el Festival Dau s’emmarca dins de la campanya I tu, jugues en català? que té com a objectiu promocionar el joc en català.

   

  Article complet

 • Participació en el Dau Barcelona 2020 virtual

  El CNL de Barcelona participarà un any més en el DAU Barcelona, que se celebrarà els dies 14 i 15 de novembre en format virtual. En aquesta edició del DAU Barcelona, el CNL de Barcelona organitzarà tres jocs de llengua a través d’Instagram. Per participar-hi caldrà connectar-se als directes que es faran a través del compte del CNL de Barcelona (@cnlbarcelona) i del Festival DAU (@daubarcelona). Es sortejaran lots de jocs entre les persones que hi concursin.

  • TROBA-LES TOTES! Dissabte 14 de novembre, a les 11 h

  Caldrà escriure al xat del directe d’Instagram del @cnlbarcelona el màxim paraules possibles en un temps determinat que comencin, acabin o incloguin una lletra o dígraf en concret i que es puguin trobar en un lloc determinat

  Bases del concurs

  • PARAULES TRAPELLES.  Dissabte 14 de novembre, a les 17 h

  Aquest joc consistirà a mostrar una imatge d’un objecte el nom del qual es confon habitualment amb el d’una altra cosa totalment diferent; seguidament, es dirà en veu alta la categoria al qual pertany la paraula que cal endevinar i que sovint es confon amb la de la imatge proposada. Els participants, en un temps limitat, hauran d’endevinar la paraula amagada darrere la imatge.

  Bases del concurs

  • MEMOMOTS. Diumenge 15 de novembre, a les 11 h

  Caldrà escriure al xat del directe d’Instagram del @cnlbarcelona el màxim de paraules possibles de la categoria establerta pels conductors, en un temps determinat, a partir de les imatges que prèviament s’hauran mostrat.

  Bases del concurs

  Article complet

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 10 a 14 h, i dimecres també de 16 a 20 h.

Xarxes socials

Categories


Històric


Comentaris recents