Arxiu de la categoria ‘I tu, jugues en català?’

 • El Dau 2020, un èxit en format digital

  L’Ajuntament de Barcelona ha organitzat els dies 14 i 15 de novembre DAU Barcelona a través de l’Institut de Cultura de Barcelona. Enguany, i per la restriccions de la COVID-19, el DAU ha estat virtual. Aquest fet, però, no ha impedit que s’hagin organitzat un gran nombre d’activitats de tota mena amb la participació de moltes empreses i entitats.

  El CNL de Barcelona, col·laborador habitual del festival, ha organitzat tres sessions de jocs de llengua que han estat transmeses mitjançant en un directe per Instagram des del compte del CNL i que ha tingut una participació nombrosa i entusiasta. Prop de 40 persones s’han connectat a cadascun dels directes. Entre totes elles s’han sortejat lots de jocs cedits per Cucafera Games, Haba, GDM Games, Devir, Zombi Paella, Lúdilo i Tió Sam.

  La participació del CNL de Barcelona en el Festival Dau s’emmarca dins de la campanya I tu, jugues en català? que té com a objectiu promocionar el joc en català.

   

  Article complet

 • Participació en el Dau Barcelona 2020 virtual

  El CNL de Barcelona participarà un any més en el DAU Barcelona, que se celebrarà els dies 14 i 15 de novembre en format virtual. En aquesta edició del DAU Barcelona, el CNL de Barcelona organitzarà tres jocs de llengua a través d’Instagram. Per participar-hi caldrà connectar-se als directes que es faran a través del compte del CNL de Barcelona (@cnlbarcelona) i del Festival DAU (@daubarcelona). Es sortejaran lots de jocs entre les persones que hi concursin.

  • TROBA-LES TOTES! Dissabte 14 de novembre, a les 11 h

  Caldrà escriure al xat del directe d’Instagram del @cnlbarcelona el màxim paraules possibles en un temps determinat que comencin, acabin o incloguin una lletra o dígraf en concret i que es puguin trobar en un lloc determinat

  Bases del concurs

  • PARAULES TRAPELLES.  Dissabte 14 de novembre, a les 17 h

  Aquest joc consistirà a mostrar una imatge d’un objecte el nom del qual es confon habitualment amb el d’una altra cosa totalment diferent; seguidament, es dirà en veu alta la categoria al qual pertany la paraula que cal endevinar i que sovint es confon amb la de la imatge proposada. Els participants, en un temps limitat, hauran d’endevinar la paraula amagada darrere la imatge.

  Bases del concurs

  • MEMOMOTS. Diumenge 15 de novembre, a les 11 h

  Caldrà escriure al xat del directe d’Instagram del @cnlbarcelona el màxim de paraules possibles de la categoria establerta pels conductors, en un temps determinat, a partir de les imatges que prèviament s’hauran mostrat.

  Bases del concurs

  Article complet

 • El Consorci per a la Normalització Lingüística celebra el Dia Internacional del Joc

   

  El programa “I tu, jugues en català?” emetrà una sèrie de vídeos dedicats a jocs tradicionals

  L’efemèride coincideix amb l’arrencada del canal “I tu, jugues en català?” a YouTube

  El CPNL commemora el Dia Internacional del Joc, el 28 de maig, amb l’emissió d’una sèrie de vídeos amb anècdotes i curiositats sobre jocs tradicionals. Així, els escacs, el Monopoly, el dòmino, el parxís i la botifarra seran els primers jocs de taula que el programa ‘I tu, jugues en català?’ difondrà setmanalment a través del nou canal Youtube, com una manera popular i familiar d’inaugurar aquesta xarxa.

  Els vídeos es difondran a les xarxes amb les etiquetes #itujuguescpnl i #diadeljoc per a Twitter; i amb les etiquetes #itujuguescpnl, #diadeljoc, #diainternacionaldeljoc i #internationaltabletopday per a Instagram, a través dels comptes dels 22 centres de normalització lingüística que el Consorci té a tot Catalunya.

  La iniciativa se suma a altres propostes que també durà a terme el Consorci, com el joc d’escapada que organitza el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, amb els accents diacrítics com a protagonistes. Es tracta d’un joc d’escapada virtual amb la llengua catalana i la ciutat de Barcelona com a protagonistes.

  El programa ‘I tu, jugues en català?‘ del Consorci per a la Normalització Lingüística té com a objectiu fomentar l’ús del català a través del joc; donar a conèixer l’oferta de jocs i joguines en català, i col·laborar amb les empreses del sector perquè incorporin la llengua catalana en els seus productes.

  ENLLAÇOS RELACIONATS

  Canal YouTube “I tu, jugues en català?”

  Programa I tu, jugues en català?

   

   

  Article complet

 • La llengua catalana i la ciutat de Barcelona protagonitzen un joc d’escapada virtual

  El 28 de maig és el Dia Internacional del Joc i, per celebrar-ho, el CNL de Barcelona organitza un joc d’escapada virtual per a tota la ciutadania, en què la llengua catalana i la ciutat de Barcelona seran les protagonistes. La iniciativa s’emmarca en el programa I tu, jugues en català? del Consorci per a la Normalització Lingüística, que té com a objectiu fomentar l’ús del català a través del joc.

  Els diacrítics han volat és el títol del joc en què es podrà participar del 22 al 31 de maig. L’objectiu del joc és ajudar el Dr. Dídac Crític, que ha perdut la seva proposta per a l’Institut d’Estudis Catalans de mantenir només 15 accents diacrítics. Els fulls en què els tenia apuntats han volat un dia de molt de vent i han quedat disseminats per espais emblemàtics de la ciutat. Ara, el Dr. Dídac Crític no recorda quins diacrítics proposava mantenir i necessita trobar-los. Els participants aniranpassant per proves que els faran passar per diversos llocs emblemàtics de la ciutat
  i que els portaran als diacrítics perduts.

  Del 22 al 31 de maig, es publicaran a les xarxes socials del CNL de Barcelona (Twitter, Instagram i Facebook) les indicacions per entrar a participar en eljoc. La iniciativa es començarà a difondre a partir del 18 de maig amb l’etiqueta #elsdiacríticshanvolat.

   

  Article complet

 • Cucafera Games presenta tres nous jocs en català a The Curiosity Shop

  Després de l’èxit de la primera sessió de demostracions de jocs a la botiga The Curiosity Shop, reprenem aquesta activitat destinada adonar a conèixer jocs de quilòmetre zero i a promoure l’ús del català com a llengua vehicular en el món dels jocs de taula. 

  Per a aquesta segona sessió de demostracions, portem un joc ambientat a la nostra ciutat: Zoom in Barcelona. Ens ensenyaran el joc la Núria Casellas, l’Eloi Pujadas i el Joaquim Vilalta, els seus creadors, que ens faran demostracions del joc.

  Zoom in Barcelona és un joc de taula, en el qual haurem de recórrer els carrers de Barcelona intentant aconseguir les millors fotografies de la ciutat. Per tal d’aconseguir-ho, haurem de visitar i fotografiar els monuments i llocs més carismàtics i descobrir alguns dels més de 400 dracs  que s’hi amaguen pels carrers. El joc ha estat publicat per Cucafera Games i va ser presentat a la darrera fira d’Essen de jocs de taula. És una oportunitat excel·lent de conèixer un joc de taula familiar, però amb interessants dosis d’estratègia, i amb il·lustracions del Craig Petersen i la Sophie Wainwright que reflecteixen els indrets més carismàtics de la nostra ciutat.

  Esteu tots i totes convidades a passar una tarda de jocs amb nosaltres i descobrir de primera mà Zoom in Barcelona el divendres 20 de desembre, a partir de les 17.30  h a The Curiosity Shop (carrer Ramón y Cajal, 13).

  Us hi esperem!

  Article complet

 • Presentació de jocs al Centre Cultural de Sarrià

  L’organització Sarrià Jocs du a terme una vegada al mes al Centre Cultural de Sarrià una nit de jocs, una activitat oberta a tothom que vol donar a conèixer diverses modalitats de jocs mentre la gent del barri es reuneix per passar una nit diferent i divertida.  El 13 de desembre, a les 21 h, l’editorial GDM Games farà una demostració d’uns quants jocs taula com els de la sèrie Sherlock i les versions en català dels jocs de taula Sèrie Q i Shikoku.

  Si t’agrada jugar no t’ho perdis! Aquesta activitat s’emmarca en la campanya “I tu, jugues en català?” del CPNL.

   

  Article complet

 • La Fallera Calavera a The Curiosity Shop

  Dins de la campanya “I tu, jugues en català?”, de foment de l’ús del català en el món del joc, coincidint amb l’inici de la campanya de Nadal el divendres 29 de novembre, de 17.30 a 20.30 h, l’Enric Aguilar, editor de Zombie Paella i Alakazum, va fer una demostració de la Fallera Calavera a la ludoteca de la botiga de jocs The Curiosity Shop de Gràcia, al carrer Ramón y Cajal, 13.

  La  Fallera Calavera és un joc de cartes ple d’interacció i mala llet, que consisteix a aconseguir ser els primers a tenir els ingredients per fer la paella que salvarà la humanitat i, per fer-ho, l’Enric ens van ensenyar com buscar-los i robar-los plantant batalles als altres jugadors. Després de presentar-nos el joc, vam fer grups de quatre persones per posar-lo en pràctica. De les deu persones que hi van participar, alguns ja coneixien el joc i volien fer preguntes a l’Enric per resoldre dubtes sobre el funcionament. D’altres, venien per conèixer el joc i veure si els agradava per poder adquirir-lo de cara al regals de de la campanya de Nadal.

  Article complet

 • Vine a conèixer nous jocs de taula a The Curiosity Shop

  El proper divendres 29 de novembre, de 17.30 a 20.30 h, tindrà lloc a la botiga de jocs de taula The Curiosity Shop, situada al carrer Ramón y Cajal, 13, del barri de Gràcia, una demostració de jocs que anirà a càrrec d’Enric Aguilar, de l’editorial valenciana Zombi Paella. Podreu conèixer La Fallera Calavera i Alakazum.

  Si us agrada jugar no us ho perdeu! Aquesta activitat s’emmarca en la campanya “I tu, jugues en català?” del CPNL.

   

  Article complet

 • The Curiosity Shop s’adhereix a la campanya “I tu, jugues en català?”

  The Curiosity Shop és una botiga de jocs de taula situada al barri de Gràcia, al carrer Ramón y Cajal, 13, que disposa d’un espai de ludoteca obert al públic on s’organitzen sessions de jocs, competicions i demostracions amb autors.  També disposa de jocs de Fantasy Football (jocs de futbol americà medieval fantàstic).

  Des del mes de novembre de 2019 The Curiosity Shop és un nou establiment adherit a la campanya del CPNL “I tu, jugues en català?”, que pretén donar a conèixer l’oferta de jocs en català i fomentar-ne l’ús i el consum.

  Resultat d'imatges de the curiosity shop gracia

  Facebook The Curiosity Shop

  Twitter The Curiosity Shop

  Article complet

 • L’alumnat participa al Trivial de la Interculturalitat a l’Espai Jove la Fontana

  El dijous 21 de novembre un grup de nivell B2 de la delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi va participar al Trivial de la Interculturalitat que va tenir lloc a les 18.30 h a l’Espai Jove La Fontana. Els participants van gaudir de la sessió ja que van poder aprendre o refrescar els conceptes centrals i els fets històrics al voltant de la interculturalitat i descobrir què en sabien en un entorn informal i lúdic. Fan jugar al trivial, un clàssic dels jocs de preguntes i respostes en una versió 2.0 concebuda i escenificada per Trivia BCN.

   

  Article complet

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27. 08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Per venir presencialment cal demanar cita prèvia.
Horari d'atenció telefònica: dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 10 a 14 h

Xarxes socials

Categories


Històric


Comentaris recents