El CNL de Barcelona llança de nou la campanya “A l’abril cada paraula val per mil”. Es tracta d’una col·lecció de cartells que expliquen l’etimologia de paraules relacionades amb el comerç amb motiu de la celebració de Sant Jordi.
Enguany, a Gràcia, s’han repartit un miler de cartells entre l’Eix Comercial Gran de Gràcia, la Federació Gràcia Comerç i els mercats de l’Abaceria, de la Llibertat, de l’Estrella i de Lesseps. A Sarrià-Sant Gervasi se n’han repartit uns cinc-cents, entre l’Eix Comercial de Sarrià i els mercats de Galvany, de Sant Gervasi, de les Tres Torres i el de Sarrià.
Amb la col·laboració de Mercats de Barcelona, aquest any la campanya s’estén a les parades dels mercats de la ciutat on els clients seran convidats a participar en el sorteig de tres cistelles amb productes de mercat . Per participar-hi caldrà fer-se una autofoto amb un dels cartells de la campanya que trobaran penjats a les parades entre el 4 i el 29 d’abril. Després caldrà fer-se seguidor del Facebook de Mercats de Barcelona @MercatsBarcelona i pujar-hi l’autofoto. Consulteu aquí lesbases del sorteig.
La campanya també serà present a Twitter amb l’etiqueta #valpermil .
El proper dimecres 19 d’abril, a les 12 h, comentarem l’obra Bearn o la sala de les nines, de Llorenç Villalonga.
Bearn o la sala de les nines és una novel·la que es va publicar per primera vegada, en castellà, el 1956. Més tard, el 1961, va veure la llum la versió en llengua catalana. El context de l’obra era de forta repressió de la llengua i cultura catalanes per part del franquisme. El 1964 va ser considerada una de les obres més importants de la literatura en llengua catalana del segle XX.
Us podeu inscriure a la Biblioteca Jaume Fuster, a la plaça Lesseps, 20-22.
Treballa l’ortografia amb aquesta col·lecció de dictats en línia autocorrectius dels nivells elemental, intermedi, suficiència i superior. Només has de parar l’orella i començar a escriure!
Enguany té lloc la 3a ed. del concurs per incentivar la lectura i l’escriptura en el grup de nivell I3 de la Rosabel. Aquí teniu el ressò que va tenir el concurs la passada edició: http://blogs.cpnl.cat/sarriaambgracia/
Aquí teniu els textos presentats que anirem penjant:
Els alumnes de nivell Bàsic 1 de la Teresa van visitar el Mercat de la Llibertat de Gràcia. Van passar per les parades de verdures i fruites, de peix i marisc, d’aviram i de carn… i van poder conèixer molts productes de la terra, de producció ecològica i de gran qualitat.
El CNL de Barcelona, delegació de Gràcia i Sarrià Sant Gervasi, impartirà a partir d’aquest del març dos cursos de català de nivell bàsic 1 a dues escoles, una de Gràcia i una de Sarrià-Sant Gervasi, per als pares i mares.
Un curs es farà a l’EscolaLa Sedeta de Gràcia, al carrer Sicília, 321, del 28 de març fins al 22 de juny i tindrà lloc els dimarts i dijous, de 16.15 a 18 h. L’altre curs serà a l’Escola Poeta Foix, al carrer Balmes, 297, del 21 de març fins al 18 de maig, els dimarts i dijous, de 17.00 a 19.45 hores.
Em veig tota en els teus ulls.
Tota jo. El meu somriure d’avui, lleganyós, agraït,
de son recuperada després de tantes nits dormint massa poc.
La meva emoció sobtada quan recordo el somni
que acabo de deixar entre els llençols i tu m’aculls i m’escoltes.
Tota jo. La tristesa de la mare, el neguit quan no em surten les paraules
i dubto de tot i no puc escriure.
La manera massa brusca que tinc de vegades de posar límits.
Em veig tota en els teus ulls. Tota jo. La meva alegria de dins,
les ganes de ballar quan escolto la cançó que parla de bicicletes
i penso l’illa i els camins que encara em queden per recórrer.
Els ulls que em brillen quan estic amb persones que estimo tal com són
i que sento que m’acullen i m’arrisco i m’esplaio i parlo d’aquella manera tan meva,
tan de dins. Em veig tota en els teu ulls.
Sense filtres, sense barreres. Tota jo.
El dilluns 13 de març, a les 12 h, a la Llibreria A Peu de Pàgina de Sarrià, Marta Royo va oferir una xerrada molt interessant sobre la presència del català en el món de la publicitat, les xarxes socials, les empreses i els mitjans de comunicació. Hi van assistir 13 alumnes del grup B2 de l’Eugènia.
Marta Royo és economista de formació i publicitària de professió. Treballa des del 2011 en el seu projecte, Mosaiking Comunicació, una consultoria de publicitat que ajuda a crear marques, desenvolupant una estratègia de comunicació sòlida de base: què dir i com dir-ho. Actualment col·labora en el blog del Diari Ara i a Ràdio RKB.
El dilluns 13 de març, a les 10.30 h, va tenir lloc una trobada amb l’autora Maria Dolors Millat per parlar de la seva novel·la La filla del Nord a la Llibreria A Peu de Pàgina, al carrer Major de Sarrià, 50. Hi van assistir 18 persones del curs de nivell S2 de l’Eugènia.
La Berthe deixa Nova York i la llibreria on treballava i busca el seu lloc al Canadà de la infantesa, primer a Mont-real i després a la reserva índia d’Uashat, on es retroba amb Maikaniss, el seu amic d’infantesa, ara convertit en un activista dels drets dels indígenes. El periple geogràfic de la Berthe serà també una recerca personal amb moltes trampes i grans satisfaccions. Com és la vida dels indis innus en uns boscos que perden terreny cada dia davant de grans projectes industrials? Què tenen en comú els caçadors nòmades de la regió boreal amb els habitants de Nova York, del Pallars o de Barcelona? La filla del Nord és una història de coratge, d’amors i desamors, d’amistats i traïcions, de família i desarrelament.