Arxiu per desembre, 2017

  • Llucia Ramis a la Biblioteca Jaume Fuster

    El 20 de desembre al matí el club de lectura de la Biblioteca Jaume Fuster va comptar amb la presència de Llucia Ramis.

    L’escriptora mallorquina va fer un recorregut per la seva biografia i va parlar de la seva trajectòria com a escriptora i periodista en diversos mitjans de comunicació, tant ràdio com premsa escrita. Va comentar la novel·la Egosurfing, Premi Josep Pla 2010, en la qual critica i al mateix temps és deutora de la tendència a l’egolatria en la nostra societat. Va ser una xerrada molt interessant, que es va fer molt curta i va tenir una molt bona acollida per part de les persones assistents al club de lectura.

     

    Article complet

  • Visita a l’exposició “Puig i Cadafalch. Arquitecte de Catalunya”

    El grup de la Rosabel de nivell B2 va assistir el 14 de desembre, a les set del vespre, a la inauguració de l’exposició “Puig i Cadafalch. Arquitecte de Catalunya” al Museu d’Història de Catalunya.

    El 2017 ha estat designat Any Josep Puig i Cadafalch per la Generalitat de Catalunya en commemoració del 150è aniversari del seu naixement i el centenari del seu nomenament com a president de Catalunya des del govern de la Mancomunitat, primera forma d’autogovern català del segle XX. Dins de les celebracions de l’Any s’inclou aquesta exposició, que és fruit de la col·laboració entre el Museu d’Història de Catalunya i l’Arxiu Nacional de Catalunya.

    El títol de l’exposició, “Puig i Cadafalch. Arquitecte de Catalunya”, fa referència, d’una banda, a la seva primera activitat professional, i, de l’altra, a la seva activa participació des de molts altres àmbits en la construcció d’un país modern i equiparat amb les altres nacions europees. El fil conductor de l’exposició és la seva pròpia biografia, de manera que en el recorregut es pot apreciar com es perfilen i combinen les diferents facetes al llarg del complex, i alhora dramàtic, període històric que va viure i que sempre va afrontar amb una gran voluntat de superació i de servei públic.

    El grup va acabar la sortida al pessebre de la plaça de Sant Jaume.

     

    Article complet

  • Fem cagar el tió a l’aula

    El 14 de desembre els alumnes de B1 de la Rosabel van poder conèixer una de les nostres tradicions més arrelades: fer cagar el tió! D’aquesta manera van acomiadar l’any i el curs de català.

    Article complet

  • Visita guiada a Vil·la Joana

    El grup de nivell S2 de la Teresa va visitar el dijous 14 de desembre, a les 10 h, el Museu Casa Verdaguer a Vil·la Joana.

     

    La Vil·la Joana fou una de les masies més importants de Vallvidrera. Documentada des del segle XVI, va ser adquirida al segle XIX per la família Miralles, que la reformà completament i li donà caràcter residencial i el nom de Vil·la Joana pel qual és coneguda. Al maig de 1902, Ramon Miralles va convidar-hi el poeta Jacint Verdaguer quan els metges van recomanar-li aire de muntanya per pal·liar els efectes de la seva avançada tuberculosi. El poeta va morir en aquesta finca el dia 10 de juny d’aquell any. Actualment és un centre museístic depenent del Museu d’Història de Barcelona.

    Article complet

  • Sortida al Tradicionàrius

    El dimecres 20 de desembre, a les 19.30 h, dos grups d’alumnes dels cursos de català dels nivells intermedi  1 i bàsic 1, de la delegació de Gràcia del CNL de Barcelona, visitaran el CAT. El director, Jordi Fàbregas, els explicarà la història del CAT i les activitats i tallers que s’hi fan. Després, els alumnes podran gaudir del concert gratuït que es farà a les 21.30 al bar del CAT, amb Enric Badal, violí, i Pere Pau Ximenis, acordió, que interpretaran melodies tradicionals d’arreu del món.


    http://www.tradicionarius.cat/ca/la-taverna-de-nadal_-enric-badal-i-perepau-ximenis/programacio/600

    La Taverna del CAT:: Marcel Pich i Laia Pedrol

    Article complet

  • Sortida a l’Ateneu Barcelonès

    El dijous 30 de novembre el grup de nivell I3 de l’Elvira de Can Cardener va fer una visita guiada a l’Ateneu Barcelonès.

    L’Ateneu Barcelonès és una associació fundada el 1860 ubicada al carrer de la Canuda de Barcelona, al palau Savassona. El seu actual president és l’historiador Jordi Casassas. Personalitats molt significatives del país n’han ocupat la presidència en diversos moments, entre els quals podem destacar: Àngel Guimerà, Valentí Almirall, Lluís Domènech i Montaner, Joan Maragall, Pompeu Fabra… Els discursos inaugurals de curs, pronunciats sempre per la presidència, constitueixen una magnífica font per conèixer l’evolució de la història de la cultura catalana.

    Resultat d'imatges de ateneu barcelones

    Article complet

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h, i dimecres també de 16 a 20 h.


Xarxes socials









Històric


Categories


Comentaris recents


Districte de Gràcia



Districte de Sarrià-Sant Gervasi



Arxius