• Busques jocs en català?

  Totjoc és el programa que difon i promociona el joc i la joguina en català del Consorci per a la Normalització Lingüística. Hi trobaràs un cercador de jocs i joguines, la llista d’establiments on pots trobar-los i altres enllaços d’interès.

  Article complet

 • No em canviïs la llengua

  Una quinzena d’alumnes de la Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi van assistir el 29 de novembre a la xerrada “No em canviïs de llengua”, que va tenir lloc a la Casa Elizalde i que va comptar amb la impulsora de la campanya, Rosario Palomino, i Toni Albà, Aleix Renyés i Carme Sansa, personalitats que li han donat suport.

  “No em canviïs la llengua, que si no, no l’aprendré mai”. Us ha passat mai que quan us adreceu a una persona que sospiteu que no és nascuda a Catalunya automàticament canvieu de llengua i li parleu en castellà, per si no us entén? Amb aquesta campanya es vol incentivar que els parlants nadius no canviïn la llengua, i també s’adreça a les persones d’origen estranger per transmetre’ls que, si els passa, no s’ho prenguin com un acte de rebuig, perquè en el fons és un gest d’acolliment.

  A l’activitat també hi van participar quatre alumnes dels cursos de català: l’Anwar, d’Egipte; l’Ayalén, de l’Argentina; el David, del Perú, i el Daniel, de Veneçuela i els Estats Units. A més, també hi van intervenir Al Mansoor, del Pakistan, que regenta un establiment col·laborador de Voluntariat per la llengua; Sunia, exalumna dels cursos de català i personal administratiu del CNL de Barcelona, i Antoneta, exalumna i professora actualment del CNL de Barcelona.

  Article complet

 • Presentació del VxL al Centre de Formació d’Adults Rius i Taulet

  El dimarts 22 de novembre a la tarda una vintena de persones van participar a la sessió de benvinguda del programa Voluntariat per la llengua que va tenir lloc al CFA Rius i Taulet (av. Riera de Cassoles, 23-27).

  Una vegada explicat el funcionament del programa, les persones interessades a participar-hi podran inscriure-s’hi com a voluntàries o com a aprenents.

  Article complet

 • Dates d’inscripció per als cursos del segon trimestre

  Per poder-te inscriure a un curs de català del CPNL hem de determinar quin és el teu nivell. Fins al 9 de desembre demana hora per fer una prova de nivell o bé aporta un certificat:Prepara’t per a la inscripció.

  Calendari:

  15 i 16 de desembre (de 9 a 20 h): TORN PREFERENT

  19 i 20 de desembre (de 9 a 20 h): TORN GENERAL

  9 i 10 de gener: Inici dels cursos

  Article complet

 • Jocs d’escapada per a l’alumnat

  La Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi ha organitzat dues sortides, el 14 i 17 de novembre, a Magic Escape Barcelona (c/ Ramon i Cajal, 67) en les quals han participat 12 alumnes de nivell B2 fins a E3. La finalitat de l’activitat ha estat practicar la llengua a fora de l’aula i fomentar l’ús del català.

  Magic és un escape room que us farà sentir protagonistes d’un conte màgic. És una experiència immersiva, una aventura màgica plena de puzles i trencaclosques. Des del primer minut us submergireu dins d’una autèntica escola de màgia i guiats per un dels nostres Game Masters, haureu de resoldre el misteri de la desaparició del gran mag Zaregord. Sereu capaços de trobar l’encanteri contra la màgia fosca o us quedareu atrapats dins del ministeri de màgia per sempre?

   

  Article complet

 • Paticipació en el Festival Dau Barcelona 2022

  El CNL de Barcelona serà present al Festival de joc Dau Barcelona un any més. L’esdeveniment se celebrarà el cap de setmana del 19 i 20 de novembre.

  A més de l’estand amb informació sobre el programa Totjoc, s’hi faran les activitats següents:

  – Joc de pistes ‘Busca-la i encerta-la’. Busca les il·lustracions repartides pel recinte i endevina les frases fetes que amaguen. Pots guanyar quatre lots de jocs en català. Bases del concurs.

  – Concurs #TotjocalDau. Penja una fotografia d’un joc en català que sigui al Festival Dau. Anomena i segueix el compte @cnlbarcelona i fes la publicació amb l’etiqueta #TotJocalDau. Bases del concurs

  Totjoc1

  Article complet

 • Teatre a la Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

  El 16 de novembre, a les 19.30 h, la sala d’actes de la Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi (av. Riera de Cassoles, 23) va acollir l’obra Jo, dona negra, un monòleg a càrrec de Kelly Lua que es basa en el fet de ser una dona negra en una societat plena de prejudicis i la necessitat de conèixer els orígens afrodescendents quan la història s’ha esforçat a esborrar-ne qualsevol rastre.

  Hi van assistir 34 persones de dos cursos de nivell B1 i E1. Després del monòleg, es va crear un espai de diàleg i van parlar de temes com el racisme, la sexualitat, la immigració i la identitat.

  Article complet

 • Taller de cuina al Centre Cívic Vil·la Florida

  El dissabte 12 de novembre, de 10 a 12 h, va tenir lloc un taller de cuina per a l’alumnat de l’Asociación de Mujeres Migrantes Diversas al Centre Cívic Vil·la Florida (c/ Muntaner, 544). Hi van assistir 15 persones.

  La Rosa Maria, que és qui va conduir el taller, va preparar uns canelons de magret d’ànec, bacallà al forn amb patates i una crema catalana. Al final van fer un tast de tot el que van cuinar.

  El taller va servir per usar la llengua a fora de l’aula i fomentar-ne l’ús, conèixer nou vocabulari i receptes catalanes. S’ho van passar d’allò més bé i va ser una activitat molt profitosa.

  Article complet

 • L’alumnat va a les biblioteques Clarà i Jaume Fuster

  El dies 9 i 14 de novembre a la tarda dos grups d’alumnes de la Delegació van fer una visita guiada a les biblioteques Clarà i Jaume Fuster.

  Van conèixer les diverses seccions de la biblioteca i van investigar quin tipus d’obres hi podien trobar, segons els seus interessos. Tot seguit van conèixer diversos llibres de lectura fàcil i llegir-ne alguns fragments entre tots. Les persones que van voler es van fer el carnet de la biblioteca.

  Mostra la imatge originalMostra la imatge original

  Mostra la imatge original

   

  Article complet

 • Club de lectura de nivell bàsic a la Biblioteca Vila de Gràcia

  El divendres 16 de desembre, a les 12 h, tindrà lloc una nova sessió del club de lectura de llengua catalana de nivell bàsic de la Biblioteca Vila de Gràcia, en què es comentarà Pilar Prim, de Narcís Oller.

  Per participar-hi cal fer la inscripció al web de la biblioteca.

  Pilar Prim

  Article complet

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h, i dimecres també de 16 a 20 h.

Xarxes socials

Categories


Històric


Comentaris recents