• Joc d’escapada: Repte aconseguit!

  Per commemorar el Dia Internacional del Joc que se celebra cada 28 de maig, enguany el CNL de Barcelona ha organitzat el joc d’escapada virtual Els diacrítics han volat. La participació al joc ha estat molt positiva.

  Diploma amb els 15 diacrítics, que s’aconseguia un cop es finalitzava amb èxit el joc.

  Els diacrítics han volat és el títol del joc d’escapada virtual que el CNL de Barcelona ha organitzat aquest any per celebrar el Dia Internacional del Joc. Per participar-hi, calia enviar un missatge a una adreça electrònica específica des de la qual s’enviaven totes les instruccions del joc, que va estar actiu del 22 al 31 de maig.

  Les dades de participació han estat molt positives. En total, 632 persones han escrit un correu electrònic al Dr. Dídac Crític per ajudar-lo a trobar els 15 diacrítics perduts per la ciutat de Barcelona. A través de diferents proves, pistes, endevinalles… han hagut d’esbrinar quin era l’espai emblemàtic de la ciutat on s’amagava cadascuna de les paraules. I totes ho han aconseguit!

  El joc ha servit també per recordar i fer practicar a la població quins són els quinze diacrítics que té ara el català, des de la publicació de la Nova Gramàtica de l’any 2017.

   

  Article complet

 • Aprèn i practica el català des de casa

  Modalitat lliure del Parla.cat

   

  Els alumnes actuals i les persones interessades a aprendre català tenen també a la seva disposició l’opció d’inscriure’s a la modalitat lliure del Parla.cat (www.parla.cat) per continuar avançant en el coneixement del català al seu ritme, o puguin iniciar-s’hi.

  El CPNL potencia la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua

  Les parelles lingüístiques que ja funcionaven en modalitat presencial i han hagut d’interrompre les trobades, tenen l’opció també de seguir-les en modalitat virtual fins que la situació es normalitzi.

  El Consorci reprèn la formació de noves parelles lingüístiques en modalitat virtual, interrompuda des del decret d’estat d’alarma. D’aquesta manera, totes les persones que s’hi inscriguin com a voluntàries o aprenentes, seleccionant la preferència “Virtual”, a https://www.vxl.cat/participa-hi i les que no ho hagin fet fins ara i no tinguin encara parella assignada rebran una comunicació per correu electrònic amb la informació necessària per començar les trobades per practicar el català o ajudar a practicar-lo a través de videoconferència.

   

   

  Article complet

 • El Consorci per a la Normalització Lingüística celebra el Dia Internacional del Joc

   

  El programa “I tu, jugues en català?” emetrà una sèrie de vídeos dedicats a jocs tradicionals

  L’efemèride coincideix amb l’arrencada del canal “I tu, jugues en català?” a YouTube

  El CPNL commemora el Dia Internacional del Joc, el 28 de maig, amb l’emissió d’una sèrie de vídeos amb anècdotes i curiositats sobre jocs tradicionals. Així, els escacs, el Monopoly, el dòmino, el parxís i la botifarra seran els primers jocs de taula que el programa ‘I tu, jugues en català?’ difondrà setmanalment a través del nou canal Youtube, com una manera popular i familiar d’inaugurar aquesta xarxa.

  Els vídeos es difondran a les xarxes amb les etiquetes #itujuguescpnl i #diadeljoc per a Twitter; i amb les etiquetes #itujuguescpnl, #diadeljoc, #diainternacionaldeljoc i #internationaltabletopday per a Instagram, a través dels comptes dels 22 centres de normalització lingüística que el Consorci té a tot Catalunya.

  La iniciativa se suma a altres propostes que també durà a terme el Consorci, com el joc d’escapada que organitza el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, amb els accents diacrítics com a protagonistes. Es tracta d’un joc d’escapada virtual amb la llengua catalana i la ciutat de Barcelona com a protagonistes.

  El programa ‘I tu, jugues en català?‘ del Consorci per a la Normalització Lingüística té com a objectiu fomentar l’ús del català a través del joc; donar a conèixer l’oferta de jocs i joguines en català, i col·laborar amb les empreses del sector perquè incorporin la llengua catalana en els seus productes.

  ENLLAÇOS RELACIONATS

  Canal YouTube “I tu, jugues en català?”

  Programa I tu, jugues en català?

   

   

  Article complet

 • La llengua catalana i la ciutat de Barcelona protagonitzen un joc d’escapada virtual

  El 28 de maig és el Dia Internacional del Joc i, per celebrar-ho, el CNL de Barcelona organitza un joc d’escapada virtual per a tota la ciutadania, en què la llengua catalana i la ciutat de Barcelona seran les protagonistes. La iniciativa s’emmarca en el programa I tu, jugues en català? del Consorci per a la Normalització Lingüística, que té com a objectiu fomentar l’ús del català a través del joc.

  Els diacrítics han volat és el títol del joc en què es podrà participar del 22 al 31 de maig. L’objectiu del joc és ajudar el Dr. Dídac Crític, que ha perdut la seva proposta per a l’Institut d’Estudis Catalans de mantenir només 15 accents diacrítics. Els fulls en què els tenia apuntats han volat un dia de molt de vent i han quedat disseminats per espais emblemàtics de la ciutat. Ara, el Dr. Dídac Crític no recorda quins diacrítics proposava mantenir i necessita trobar-los. Els participants aniranpassant per proves que els faran passar per diversos llocs emblemàtics de la ciutat
  i que els portaran als diacrítics perduts.

  Del 22 al 31 de maig, es publicaran a les xarxes socials del CNL de Barcelona (Twitter, Instagram i Facebook) les indicacions per entrar a participar en eljoc. La iniciativa es començarà a difondre a partir del 18 de maig amb l’etiqueta #elsdiacríticshanvolat.

   

  Article complet

 • Atenció!

  El Consorci per a la Normalització Lingüística cancel·la l’obertura de la nova inscripció als cursos del Parla.cat prevista per al 18 de maig a causa de les incidències tècniques a la plataforma.

  Article complet

 • El servei d’assessorament lingüístic continua actiu en modalitat telemàtica

  L’objectiu principal de l’assessorament lingüístic del Consorci és fomentar l’autonomia lingüística dels usuaris. Per aconseguir-ho, el CPNL aplica un mètode propi de revisió de textos i una atenció personalitzada als usuaris del Servei d’Assessorament Lingüístic.

  Consulteu el vídeotutorial sobre l’Optimot

  Enllaços d’interès:

   

  Article complet

 • El Voluntariat per la llengua no s’atura

  El VxL virtual consisteix a formar parelles lingüístiques compostes per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. La diferència, però, és que les trobades es fan a través de plataformes de videoconferència, com ara Skype, Hangouts, Whatsapp…

  La conversa distesa a través del mòbil o l’ordinador amb un voluntari que parla català és una bon complement per a les persones que estan aprenent la llengua i volen fer-la servir, tant per als alumnes que estaven fent un curs de català presencial, com per als qui ara el fan en línia a través de Parla.cat com per a qualsevol persona d’arreu del món.

  Amb l’objectiu de donar resposta a la demanda d’inscrits en la modalitat virtual que ha anat creixent al llarg d’aquests últims dies, cal la participació de voluntaris que vulguin dedicar una hora a la setmana a fer l’activitat. A part d’ajudar una altra persona a perdre la por i la vergonya de parlar la nostra llengua, el VxL també és una bona oportunitat per conèixer persones d’arreu del món i les seves cultures, la qual cosa aporta un munt d’avantatges: és una eina de coneixement mutu, de cohesió social, de solidaritat, de passar-s’ho bé; en definitiva, d’enriquiment personal.

  Participar-hi és molt fàcil. Només cal entrar al portal vxl.cat i emplenar la fitxa d’inscripció, seleccionant la preferència “Virtual” i especificant la disponibilitat horària actual. En pocs dies els inscrits rebran una comunicació per correu electrònic d’una persona de l’equip de professionals del VxL amb la informació necessària per començar les trobades virtuals amb la parella lingüística assignada.

  Per a més informació podeu consultar el web vxl.cat o escriure un correu electrònic a vxl.bcn@cpnl.cat També podeu seguir tota l’actualitat relacionada amb el programa a través del les xarxes socials del CNL de Barcelona.

  El Voluntariat per la llengua no s'atura i creix la modalitat ...

   

  Article complet

 • Comunicat CPNL Covid-19

  CONTINUEM ACTIUS!

  D’acord amb les instruccions que estableix el Govern davant de la pandèmia del Coronavirus Covid-19, des del Consorci per a la Normalització Lingüística estem treballant per aplicar les mesures oportunes per tal de minimitzar els efectes sobre la salut dels nostres treballadors i usuaris. Per aquest motiu, s’ha decidit suspendre tota l’activitat presencial del CPNL.

  Aquestes mesures es van iniciar el dijous 12 de març i duraran, en principi, fins el 9 de maig.

  Treballem també perquè la incidència sobre els usuaris sigui la mínima, i es prendran totes les mesures que tinguem a l’abast per poder reprendre l’activitat tant la formativa com la resta tan aviat com la situació ho permeti.

  Entretant, responem les preguntes dels usuaris, proposem recursos de llengua a les xarxes socials, treballem reprogramant l’activitat formativa per quan la situació es normalitzi i establim noves mesures.

  Connecta’t. Activa el teu català!

   

  Per a més informació: https://www.cpnl.cat/comunicat-cpnl-covid-19/

  Article complet

 • Des del CAT, seguim amb noves iniciatives i propostes perquè passeu aquest confinament de la millor manera possible i, sobretot, tots els que pugueu des de casa.

  Recordeu que les podreu seguir al nostre web www.tradicionarius.cat i a les xarxes socials @tradicionarius (Facebook, Twitter i Instagram).

  Article complet

 • Concurs de truites per Dijous Gras

  Els alumnes de B2 de la Mireia van participar en el concurs de truites que va tenir lloc el dijous 20 de febrer a la tarda a la Violeta. Van presentar les truites i van explicar com les havien preparades. Va ser una activitat molt divertida!

  Article complet

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27. 08012 Barcelona
Tel. 932 178 723. gracia@cpnl.cat

Horari d'hivern: del 15 de setembre al 15 de juny, de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimecres també de 16 a 20 h

Horari d'estiu: del 15 de juny al 15 de setembre, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. El mes d'agost la delegació romandrà tancada per vacances.


Categories


Històric


CNL de Barcelona


Enllaços d'interès Gràcia


Enllaços d'interès Sarrià-Sant Gervasi


Comentaris recents