• Matrícula oberta per als cursos de setembre

  Ja és obert el període de matrículació per als cursos de català de tots els nivells que s’iniciaran al setembre. Pots consultar-ne l’oferta al nostre cercador de cursos.

  Matrícula oberta als cursos de setembre

  Cursos de nivell bàsic

  Preinscripció oberta als cursos de català de nivell bàsic de setembre del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.

  Cursos d’altres nivells
   
  Matrícula oberta als cursos de català de nivell elemental, intermedi, suficiència i superior del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona.
   
   
   

  Article complet

 • Places per als cursos bàsics intensius d’agost

  Durant el mes d’agost el CNL de Barcelona no atura màquines i té programats cursos bàsics. Es tracta de cursos intensius de dilluns a dijous, tant de matí, com de tarda i vespre.

  La inscripció per a aquests cursos ja es pot fer a qualsevol delegació del Centre.

  Horari d’atenció al públic a l’estiu a les delegacions del CNL de Barcelona.

  Article complet

 • Aprenents i voluntaris inicien les seves trobades tot passejant per Vallvidrera

  La Delegació de Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi i el Voluntariat per la llengua del CNL de Barcelona van organitzar dimecres 27 de juny a la tarda un nou acte de presentació de parelles lingüístiques en un entorn desconegut per a moltes de les persones assistents.

  La primera trobada d’un grup de noves parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua es va produir dimecres 27 de juny, a la tarda, en un entorn immillorable, el barri de Vallvidrera. D’aquesta manera, un recorregut per la serra de Collserola, desconegut fins i tot per bona part dels barcelonins, va ser l’escenari de la trobada organitzada per la Delegació de Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi del CNL de Barcelona.

  Voluntaris i aprenents es van conèixer primer al Centre Cívic Vallvidrera, on van rebre una breu explicació sobre com participar en el Voluntariat per la llengua. Tot seguit es va iniciar la ruta, que va portar els assistents a indrets que difícilment ens fan pensar que encara ens trobem a la ciutat de Barcelona, com el Pantà de Vallvidrera. 

  Fotos

  Centre Cívic Vallvidrera

  Vil·la Joana

  Aprenents i voluntaris inicien les seves trobades tot passejant per Vallvidrera

  Article complet

 • El club de lectura s’acomiada a l’antiga Editorial Bruguera

  El dimecres 20 de juny, a les 11.30 h, va tenir lloc una activitat per acomiadar el club de lectura d’aquest curs de la Biblioteca Jaume Fuster en la qual van assistir una vintena de persones.

  La trobada va ser al Centre Cívic el Coll-La Bruguera, on en Xavier Franch, director del centre, i tres persones que havien format part de l’editorial van oferir-nos la projecció d’un documental, d’uns vint minuts de durada, i seguidament van explicar el funcionament, la formació i desaparició de l’editorial i tot un seguit d’anècdotes emotives.

  A continuació, vam gaudir d’un recorregut per la casa per veure com eren les sales, què s’hi feia en cada lloc i, per acabar, ens van oferir també sortir a fer una petita ruta per conèixer l’entorn i el barri del Coll, per veure altres edificis que també eren de l’editorial.

  Va ser un emotiu viatge al passat per recordar personatges tan entranyables com Mortadelo i Filemón, Zipi i Zape, Carpanta, Capitán Trueno, Jabato… i les seves revistes d’historietes, com Tio Vivo, Pulgarcito, DDT…

  Moltes gràcies per la visita!

  Article complet

 • Festa final dels tallers del CAT

  El dijous 21 de juny:
  20 h Concert 
  21 h Ball folk
  22 h Escenari obert i pica-pica al Bar del C.A.T.

  Concert-ball a càrrec dels participants als tallers de música i danses del C.A.T. En el format clàssic de Concert-Ball del Tradicionàrius, alumnes i professors ensenyaran la feina realitzada durant el trimestre. Actuaran com a solistes, però també en grups d’un mateix instrument o en combinacions de diferents instruments, en una mostra de l’activitat pedagògica del centre. És un dia en què es premia l’esforç i servirà a alumnes i acompanyants per comprovar que les hores invertides serveixen per gaudir sempre una mica més de la música i del ball. Per a més informació dels tallers de danses i instruments tradicionals, consulteu la web del C.A.T.
   

   

  Article complet

 • La Ruta Pompeu Fabra ens apropa als escenaris de la vida del Mestre

  Amb motiu de l’Any Fabra i del naixement del lingüista a la Vila de Gràcia fa 150 anys, el dimecres 13 de juny, usuaris del CNL de Barcelona i veïns i veïnes del barri de Gràcia van poder gaudir de la Ruta Pompeu Fabra pels carrers de Ciutat Vella. L’activitat estava subvencionada pel Districte de Gràcia.

  El recorregut es va iniciar a la plaça de Catalunya i va seguir cap al carrer de les Moles, on Fabra havia viscut durant un temps. David Paloma i Mònica Montserrat, conductors de la ruta, van relatar com va ser en aquell edifici on va tenir la revelació sobre la importància de fer que la llengua fos apta per a usar-la en tots els àmbits. Tot plegat fou gràcies a una carta que havia d’escriure a uns familiars, i que va començar a redactar en castellà, com era habitual a l’època. Va ser en aquell moment en què es va adonar que no tenia sentit no poder-se comunicar per escrit amb els éssers estimats en la seva llengua, el català.

  La ruta va seguir després cap a Portaferrissa, on el grup va poder conèixer la tasca de Fabra a la revista L‘Avenç, on va engegar una campanya de reforma lingüística amb altres companys seus, també preocupats per la necessitat d’obrir un debat sobre el present i el futur de la llengua catalana. 

  El vessant més personal de Fabra es va descobrir a la següent parada, al Centre Excursionista de Catalunya, on els guies van explicar que el lingüista va ser una de les primeres persones a practicar l’excursionisme, afició que li permetia conèixer paraules i accents dels diferents indrets de Catalunya. 

  A la Reial Acadèmia de les Bones Lletres el grup va descobrir l’oposició que va rebre Fabra d’alguns intel·lectuals de l’època, contraris a establir noves normes per al català.

  Les últimes parades van ser a l’antiga seu de l’Ateneu Barcelonès, a la Rambla, i a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, en què el grup va poder visitar l’Espai Fabra, on hi ha una reproducció del quadre del jove Fabra, fet per Ramon Casas.

  Àlbum de fotos

  Ruta Pompeu Fabra

    

  Article complet

 • Noves parelles lingüístiques tot passejant per Vallvidrera!

  Imagen relacionada

  El dimecres 27 de juny, a les 18.00 h, tindrà lloc una nova presentació de parelles lingüístiques al Centre Cívic Vallvidrera-Vázquez Montalbán i una ruta fins a Vil·la Joana, la casa-museu del poeta Jacint Verdaguer.

  Inscripcions al 934 35 6 685 o vxl.bcn@cpnl.cat

  Article complet

 • Èxit d’assistents en la presentació de la novel·la “Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua”

  El dijous 7 de juny a les set de la tarda l’Espai 1 de la Biblioteca Jaume Fuster es va omplir de gom a gom amb una setantena de persones per assistir a la presentació de la novel·la gràfica Pompeu Fabra. L’aventura de la llengua.

  Neus Nogué, professora del Departament de Filologia catalana de la UB, va fer la presentació. Seguidament, Oriol Garcia Quera, il·lustrador, i Gemma Pauné, guionista, van explicar com van dur a terme la novel·la, la importància de la documentació per poder fer-la i la complicitat entre el text i el dibuix. La novel·la retrata la seva biografia i ens mostra el Fabra més íntim i familiar.

  El mes de novembre serà la novel·la que es comentarà al club de lectura de la Biblioteca Jaume Fuster.

   

  Article complet

 • Jordi Manent ofereix una conferència sobre Pompeu Fabra

  El dimarts 5 de juny, a les 7 de la tarda, Jordi Manent va fer una conferència sobre Pompeu Fabra al Casal de Barri Can Cardener. Amb aquesta conferència, organitzada pel CNL de Barcelona, en col·laboració amb l’Associació de Veïns del barri de la Salut i el Districte de Gràcia, es va obrir el cicle d’activitats programades amb motiu de la celebració de l’Any Fabra al districte de Gràcia.

  A l’acte hi van assistir unes 40 persones, entre les quals hi havia el sotsdirector del CNL de Barcelona, Jordi Font, i la tècnica de Cultura del Districte, Mari Cruz Martín, alumnes i professors de català i usuaris del casal de barri.

  Lídia Alberich, delegada de Gràcia i Sarrià Sant Gervasi, va presentar el conferenciant, Jordi Manent, filòleg i estudiós de Fabra, que ha publicat la correspondència de Fabra a l’exili.

  Manent va impartir la conferència amb el títol “Pompeu Fabra, el lingüista excepcional i el personatge cívic”, en la qual va parlar de la biografia del personatge, de la seva obra i la relació que va tenir amb institucions i entitats del moment.

  En acabar, es va obrir un torn de paraules, en què els assistents van tenir ocasió de fer moltes preguntes sobre aquest personatge cabdal en la història de la llengua catalana.

  Amb aquesta activitat es va donar el tret de sortida als actes organitzats pel Districte de Gràcia per celebrar l’Any Pompeu Fabra.

  Article complet

 • La persona guanyadora del “Si l’encertes, l’endevines”

  Durant el mes de maig va tenir lloc el concurs “Si l’encertes, l’endevines” al vestíbul de la delegació en el qual es tractava d’endevinar les 15 frases fetes que s’amagaven darrere de cada il·lustració. D’entre totes les persones que hi han participat la que ha encertat més frases ha estat Clàudia Bustos, que s’emporta un joc de taula en català i un llibre de regal. Enhorabona!

  I moltes gràcies a totes les persones que hi heu participat!

  Article complet

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Av. Príncep d’Astúries, 23-27. 08012 Barcelona

Tel. 932 178 723. gracia@cpnl.cat

Horari d'estiu: del 15 de juny al 15 de setembre, de dilluns a divendres de 9 a 14 h. El mes d'agost la delegació romandrà tancada.
Categories


Històric

CNL de Barcelona


Enllaços d'interès Gràcia


Enllaços d'interès Sarrià-Sant Gervasi


Comentaris recents