Arxiu de la categoria ‘General’

 • Concurs Si l’encertes, l’endevines!, en format virtual

  Del 5 de desembre i fins al 5 de gener es podrà participar en el concurs “Si l’encertes, l’endevines” organitzat pel CNL de Barcelona, aquesta vegada en format virtual. El concurs consisteix a endevinar les frases fetes que s’amaguen darrere d’unes imatges que es trobaran fent un itinerari virtual per cadascun dels eixos comercials sobre un mapa de Barcelona.

  Ja és la cinquena edició del concurs, que s’ha estès per tota la ciutat. A Gràcia comptem amb la col·laboració de l’Eix Gran de Gràcia i l’Associació de Comerciants del Portal de la Llibertat, i a Sarrià-Sant Gervasi, amb l’Associació de Comerciants i Artesans del Barri del Farró. 

  Hi participen 12 eixos comercials de Barcelona que hi col·laboren amb la dotació dels premis que es donaran a les persones guanyadores del sorteig que es farà entre els participants que facin tots els recorreguts proposats i encertin les frases fetes amagades en les il·lustracions.

  • Eix Comercial de Sant Andreu
  • Barna Centre
  • Associació Amics i Comerciants Plaça Reial
  • Sant Antoni Comerç
  • Sants Establiments Units
  • Eix Comercial Sants – les Corts
  • Eix Gran de Gràcia
  • Associació de Comerciants del Portal de la Llibertat
  • Associació de Comerciants i Artesans del Barri del Farró
  • Via Guinardó
  • Associació de Comerciants del Passeig Valldaura
  • Eix Comercial de Sant Martí

   

  La informació del concurs la trobareu a les xarxes socials del CNL de Barcelona i de les associacions col·laboradores. Aquí teniu les bases del concurs.

   

   

  Article complet

 • Club de lectura de llengua catalana de nivell bàsic de la Biblioteca Vila de Gràcia

  L’11 de desembre tindrà lloc una nova sessió del club de lectura de llengua catalana de nivell bàsic de la Biblioteca Vila de Gràcia, en què es comentarà l’obra L’amor és massa complicat, d’Andrés Guerrero.

  Aquest club es fa en format virtual, a les 12 h.

  Per participar-hi cal fer la inscripció al web de la biblioteca.

  Article complet

 • Molt bona acollida del taller Fem ràdio i teatre des de casa

  El dijous 5 de novembre, d’11.30 a 13 h, es va dur a terme el taller Fem ràdio i teatre des de casa. Es tracta d’una sessió virtual adreçada al Voluntariat per la Llengua,  i duta a terme en col·laboració amb la Delegació de Gràcia i Sarrià Sant Gervasi del CNL de Barcelona,  la Casa Orlandai i amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

  L’activitat va ser conduïda per Francesc Fenollosa i Ten, actor de doblatge i expert en lectura en veu alta i habilitats per parlar en públic.  La sessió va ser molt interessant i s’hi va treballar l’oralitat de manera distesa i engrescadora, de manera que les quinze persones que hi van participar van poder conèixer eines per gaudir digitalment de la seva veu i portar-les a la pràctica durant el taller.

  Després de l’èxit d’inscrits en la primera sessió i que gent quedés en llista d’espera, se’n farà una segona, que es durà a terme el 19 de novembre, d’11.30 a 13 h.

  Moltes gràcies a les persones que ho heu fet possible!

  Article complet

 • Participació en el Dau Barcelona 2020 virtual

  El CNL de Barcelona participarà un any més en el DAU Barcelona, que se celebrarà els dies 14 i 15 de novembre en format virtual. En aquesta edició del DAU Barcelona, el CNL de Barcelona organitzarà tres jocs de llengua a través d’Instagram. Per participar-hi caldrà connectar-se als directes que es faran a través del compte del CNL de Barcelona (@cnlbarcelona) i del Festival DAU (@daubarcelona). Es sortejaran lots de jocs entre les persones que hi concursin.

  • TROBA-LES TOTES! Dissabte 14 de novembre, a les 11 h

  Caldrà escriure al xat del directe d’Instagram del @cnlbarcelona el màxim paraules possibles en un temps determinat que comencin, acabin o incloguin una lletra o dígraf en concret i que es puguin trobar en un lloc determinat

  Bases del concurs

  • PARAULES TRAPELLES.  Dissabte 14 de novembre, a les 17 h

  Aquest joc consistirà a mostrar una imatge d’un objecte el nom del qual es confon habitualment amb el d’una altra cosa totalment diferent; seguidament, es dirà en veu alta la categoria al qual pertany la paraula que cal endevinar i que sovint es confon amb la de la imatge proposada. Els participants, en un temps limitat, hauran d’endevinar la paraula amagada darrere la imatge.

  Bases del concurs

  • MEMOMOTS. Diumenge 15 de novembre, a les 11 h

  Caldrà escriure al xat del directe d’Instagram del @cnlbarcelona el màxim de paraules possibles de la categoria establerta pels conductors, en un temps determinat, a partir de les imatges que prèviament s’hauran mostrat.

  Bases del concurs

  Article complet

 • Club de lectura de llengua catalana de nivell bàsic de la Biblioteca Vila de Gràcia

  El divendres 13 de novembre tindrà lloc la primera sessió del club de lectura de llengua catalana de nivell bàsic de la Biblioteca Vila de Gràcia, en què es comentarà l’obra L’home invisible, de Herbert George Wells.

  Aquest club es fa en format virtual, a les 12 h.

  Per participar-hi cal fer la inscripció al web de la biblioteca.

  Club de lectura de llengua catalana de Gràcia

  Article complet

 • El CPNL cessa tota l’activitat presencial

  Us informem que, a causa de la situació sanitària actual, a partir del proper 2 de novembre tots els cursos presencials i semipresencials del CPNL passen a la modalitat 100% en línia.

   

  Amb tot, en aquells cursos en què haguem detectat que hi ha alumnes amb dificultats per accedir a la plataforma virtual d’aprenentatge, durant els primers dies de la setmana encara farem alguna sessió presencial amb la finalitat d’ajudar i acompanyar els alumnes a accedir a la nostra plataforma.

  De moment es mantenen les proves i exàmens presencials que hi ha programats. Si hi ha canvis, s’informarà oportunament.

  L’atenció al públic es farà per correu electrònic o per telèfon. En casos excepcionals, s’atendrà amb cita prèvia.

  Article complet

 • Fem ràdio i teatre des de casa (taller en línia)

  El dijous 5 de novembre, d’11.30 a 13 h, tindrà lloc una sessió virtual per treballar l’oralitat de manera distesa i engrescadora en la qual gaudirem digitalment de la nostra veu. El taller Fem ràdio i teatre des de casa serà conduït per Francesc Fenollosa i Ten, actor de doblatge i expert en lectura en veu alta i habilitats per parlar en públic.

  L’activitat, adreçada al Voluntariat per la Llengua, es du a terme en col·laboració amb el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, amb la Casa Orlandai i amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

  Per a inscriure-t’hi pots fer-ho en aquest enllaç: Inscripcions taller

  T’ho passaràs bé!

  Micròfon-e1496920134936 - Ampersand

   

  Article complet

 • El Consorci per a la Normalització Lingüística impulsa el Servei d’Assessorament Lingüístic (SAL) per a empreses i associacions empresarials

  El Consorci per a la Normalització Lingüística posa a l’abast de totes les empreses i associacions d’empresaris el Servei d’Assessorament Lingüístic (SAL), amb la finalitat de garantir la qualitat de les comunicacions professionals i afavorir la progressiva autonomia lingüística dels usuaris. Per fer conèixer aquest servei, el Consorci engega una campanya de difusió a les xarxes, amb un vídeo promocional i amb les etiquetes #ConnectaAmbElSAL i #SAL_CPNL.

  Aquest servei vol dotar el sector empresarial d’eines i recursos perquè puguin comunicar de manera eficaç, publicar textos de qualitat i redactar amb seguretat. Es tracta de facilitar al màxim l’ús del català en les comunicacions empresarials, com un element important de la qualitat integral del producte que ofereixen.

  Les empreses o associacions empresarials que vulguin accedir als serveis del SAL s’han d’adreçar al Consorci per a la Normalització Lingüística per mitjà de l’adreça sal@cpnl.cat.

  Professionals altament qualificats revisen els textos amb un mètode de revisió propi i una atenció personalitzada. Aquest servei està sotmès a unes condicions d’ús que impliquen certes restriccions, com treballs de creació, treballs acadèmics o textos provinents de centres d’ensenyament.

  També se’ls ofereixen altres servies de suport i acompanyament, com el Pla d’autonomia lingüística, l’entrenament lingüístic per a empreses o les sessions formatives, entre altres eines de capacitació lingüística.

   

  Article complet

 • La Taverna del CAT

   

  Any Perucho

  Ja pots visitar l’exposició “Joan Perucho: Creació, imaginació i bon gust” que repassa totes les facetes de Joan Perucho amb la voluntat de despertar l’interès cap a la seva obra. Una proposta ideada per Julià Guillamon i dissenyada per Marc Valls. L’exposició està produïda per la Institució de les Lletres Catalanes

  Horari de visites: de dilluns a divendres de 17 h a 21 h al CAT Tradicionàrius fins a l’11 de novembre.

   

  Pots trobar tots els continguts del traDDigital al web amb aquestes paraules clau a www.tradicionarius.cat

  Article complet

 • Horaris d’octubre

  A causa de la situació actual de la Covid, el CNL de Barcelona ofereix horaris d’atenció telefònica reduïts des del 19 fins al 30 d’octubre. Només s’atendran amb cita prèvia les atencions que requereixin presencialitat.

  CNL de Barcelona. Delegació de Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi

  Atenció telefònica: dilluns, dimecres i divendres de 10 a 14 h i dimecres de 16 a 19 h.

  932178723 gracia@cpnl.cat

  Per a més informació sobre la resta de delegacions podeu entrar aquí.

  Article complet

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27. 08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Per venir presencialment cal demanar cita prèvia.
Horari d'atenció telefònica: dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 10 a 14 h

Xarxes socials

Categories


Històric


Comentaris recents