Arxiu de la categoria ‘General’

 • Visita als Castellers de la Vila de Gràcia

   

  El dimecres 15 de maig un grup d’alumnes de nivell bàsic 3 van anar a Can Mussons, a fer una visita a la Colla de Castellers de la Vila de Gràcia. Els van fer una xerrada per conèixer la història i altres aspectes relacionats amb els castells, i després van assistir a l’assaig i alguns alumnes es van enfaixar i es van afegir a la pinya.

   

  Article complet

 • Lectura de poemes a la Fundació Felícia Fuster

   

  El dia 15 de maig, a les 18.30 h, un grup d’alumnes de nivell elemental de la Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi i persones participants del Programa van visitar la Fundació Felícia Fuster. 

  La directora de la Fundació, Esther Rodríguez, va fer una breu presentació de la vida i obra de Felícia Fuster, poeta, pintora i traductora, i va explicar que des que es va crear l’any 2005, té com a objectiu, a banda de difondre l’obra de l’autora, donar beques a joves creadors i alhora contribuir a promoure la llengua i la cultura catalanes.

  A continuació, els alumnes van llegir i comentar poemes de l’autora, que prèviament havien preparat a classe amb la professora, i també ho van fer els Participants del Programa del VxL que hi van assistir.

  Tot seguit, Esther Rodríguez els va acompanyar a visitar l’exposició que acull la Fundació fins a finals de mes, i que és una mostra retrospectiva de litografies, gravats a la pedra i xilografies de l’artista Alícia Gallego, professora de gravat de la Llotja.

  La Fundació Felícia Fuster és un espai obert a tothom i  punt de trobada del participants del Progama del VxL.

   

   

   

   

  Article complet

 • Projecte Ce Trencada amb un grup d’alumnes de bàsic 3 i un altre d’elemental 3

  Els dijous 9 1 16 de maig, tres membres del Projecte Ce Trencada, desenvolupadors de videojocs i localitzadors pertanyents al Projecte, van explicar a alumnes de la delegació de de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi què és el Projecte, format per un col·lectiu de persones voluntàries sense ànim de lucre, que localitza (tradueix, corregeix i adapta) videojocs en català. N’han traduït 75 al català en tres anys i ara n’hi ha més de 500, tot i que la major part són en anglès o estan traduïts al castellà. Els alumnes van aprendre en quines plataformes poden trobar-los i com els poden descarregar i van poder jugar-hi de manera distesa, d’acord amb les seves preferències personals. L’experiència va ser molt interessant per a tots els participants.

  Article complet

 • Visita al refugi de la plaça del Diamant

  El dia 28 de febrer, el grup de bàsic 1 que fa classes a la Sedeta va escoltar amb interès les explicacions de l’Enric, el guia del Taller d’Història de Gràcia que va fer la visita al refugi de  la plaça del Diamant. Els alumnes van descobrir per primer cop com moltes persones van poder protegir-se dels bombardejos aeris feixistes durant la Guerra Civil, gràcies a un dels refugis més grans, dels 1.300 que es va construir a Barcelona mitjançant la Junta de Defensa Passiva de la Generalitat de Catalunya.

  Taller d’Història de Gràcia – Centre d’estudis (tallerhistoriadegracia.cat)

  La ciutat dels refugis | Servei d’Arqueologia de Barcelona AB

  Article complet

 • celebrem el Dia Internacional de la Dona

  El dia 7 de març, per celebrar el Dia Internacional de la Dona, alumnes de bàsic 2 van redactar una breu biografia d’una personalitat femenina del seu país i la van presentar en veu alta. Després van penjar les fotos i els textos a l’entrada de la delegació.

   

  Article complet

 • Hem gravat un pòdcast a classe

  El dia 7 de març un grup d’alumnes de nivell bàsic 3 han gravat un pòdcast a classe explicant la seva experiència a Catalunya, els elements de la cultura catalana que més els han sorprès i el contingut d’entreteniment en català que els ha ajudat a aprendre (llibres, sèries, música, etc.). 

   

  Article complet

 • Nou establiment col·laborador del barri del Farró

  Niwa (jardí, en japonès) és una cafeteria asiàtica del barri del Farró, al carrer de Vallirana, 78, on podeu tastar el matxa tallat, que és una recepta original de la casa. Us atendran en català i  podreu fer-hi les pràctiques lingüístiques.

   

  https://www.instagram.com/niwa.cafeteria/

  niwacafeteria.com – Chicago, IL

  Article complet

 • Celebrem Sant Medir

  Dissabte 2 de març al matí, dos grups d’alumnes de nivell bàsic van celebrar Sant Medir pels carrers de Gràcia seguint aquests recorreguts Sant Medir, dolça festa

  S’ho van passar d’allò més bé, gaudint de la desfilada i la cercavila de les colles i plegant caramels.

   

  https://www.santmedir.org/wp-content/uploads/2024/02/t18635-St-Medir-2024-web_b.pdf

   

   

  Article complet

 • Visita a La Violeta de Gràcia

  El dissabte 17 de febrer, el grup d’alumnes de nivell bàsic que fan classes a la Biblioteca Vila de Gràcia els dissabtes van visitar La Violeta, de la mà d’Albert Salellas, que els va explicar la història de l’espai i les activitats que s’hi fan, i després van celebrar el final de curs al bar.

  https://www.lavioleta.cat

  Article complet

 • Una vetllada amb tast i gloses al C.A.T. Tradicionàrius

  Dijous 25 de gener, al CAT Tradicionàrius, i com a preàmbul de la Festa dels Foguerons a Gràcia, Maria Magdalena Amengual va presentar la glosa “Oda a la sobrassada” i dos grups d’alumnes de nivell bàsic 3 i elemental 2 de la Delegació, amb les professores Cèlia i Montse, van poder gaudir del tast de productes mallorquins a càrrec del Cargol Graciós a l’espai d’El Bar del CAT i s’ho van passar molt bé participant en la glosada a càrrec deglosadors i glosadores de les Illes i de Catalunya com Mateu «Xurí», Catalina Canyelles i Cor de Carxofa.

  Al vestíbul van visitar l’exposició Sant Antoni, la Festa Major d’hivern, del Museu Etnològic i de Cultures del Món, a la paradeta de la Llibreria de l’Espai Mallorca.

  La vetllada va començar amb la celebració dels 25 anys de l’Espai Mallorca a Barcelona amb la taula rodona 25 anys d’Espai Mallorca a Barcelona sobre la trajectòria del centre de cultura illenca a la Ciutat Comtal, amb diferents representants de l’entitat al llarg dels anys. Hi van participar Sebastià Alzamora, primer director de l’Espai Mallorca de Barcelona; Joan Tomàs Martínez Grimalt, portaveu del primer grup Crits i Renou el 2012; Maria Coll, cap de la llibreria de l’Espai Mallorca de 2021 a 2022, i Blanca Orell, periodista, i actual presidenta de l’associació Crits i Renou.

   

  Article complet

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h, i dimecres també de 16 a 20 h.


Xarxes socials

Històric


Categories


Comentaris recents


Districte de GràciaDistricte de Sarrià-Sant Gervasi