Concurs Si l’encertes, l’endevines 2023 a Gran de Gràcia, Portal de la Llibertat i el Farró
El dimecres 31 de maig, a les 18.30 h, tindrà lloc la darrera sessió del club de lectura a l’Espai Putget. Es comentarà l’obra Egosurfing, de Llucia Ramis.
Egosurfing és el terme que designa la pràctica que consisteix a navegar per Internet a la recerca d’informacions sobre un mateix, amb l’objectiu de trobar-se però sobretot de sentir-se buscat, i per tal de sentir-se viu. L’obra de Llucia Ramis critica i al mateix temps és deutora d’aquesta nova cultura i de la tendència a l’egolatria en la nostra societat.
Es pot recollir el llibre al Casal de Barri Espai Putxet (espaiputget.com)
El dimarts 18 d’abril, a les 19 h, va tenir lloc al Centre Cívic Vil·la Florida una sessió per explicar en què consisteix el programa Voluntariat per la Llengua a la qual van assistir una vintena de persones.
La directora del Centre Cívic va donar la benvinguda als assistents, va explicar els serveis del centre i els va convidar a utilitzar-los, inclòs el punt de trobada adreçat a les parelles lingüístiques: un espai còmode i condicionat per a tal activitat. També els va lliurar l’agenda d’activitats del trimestre.
Tot seguit, l’Anna Valls, dinamitzadora del VxL, va introduir els objectius del programa i va convidar les persones assistents, que estaven organitzades en grups de 3 o 4 persones, a presentar-se i explicar els motius pels quals s’han apuntat al VxL. A cada grup hi havia aprenents i voluntaris i l’activitat va funcionar molt bé. Va continuar explicant com funcionava el programa, quan i com rebrien la informació sobre la seva parella i va respondre els dubtes que van sorgir.
Finalment, Lídia Rodríguez, delegada de la Delegació Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi del CNL de Barcelona, els va adreçar a la delegació per a qualsevol consulta sobre els cursos de català.
El dimecres 19 d’abril a la tarda va tenir lloc el taller de microrelats a l’Espai Putget. El taller va ser amè i creatiu. Es va fer una lectura de diversos microrelats de Pere Calders, Mercè Rodoreda i Jordi Cebrian, que es van enregistrar també al programa Dones a les Ones especial de Sant Jordi, de Ràdio Farró. També es van llegir els microrelats creats durant el taller i en van sortir de molt bonics.
Tot seguit, al club de lectura, es va comentar El temps de les cireres, de Montserrat Roig, guardonada amb el Premi Sant Jordi de Novel·la el 1976. És el retrat de tres generacions d’una família a partir de la qual l’autora fa una mirada crítica a la burgesia catalana i un retrat social de tota una època.
Si ets alumne a partir de B3 o aprenent del Voluntariat per la Llengua i vols parlar en català en un ambient relaxat t’esperem a les tertúlies guiades d’una hora setmanal organitzades per la Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi. Aquí tens el calendari:
Al Centre Cívic Vil·la Urània (c/ Saragossa, 29): els dimarts 25 d’abril, el 2, el 9 i el 16 de maig, de 18 a 19 h
A la Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20): el 23 i el 30 de maig, i el 6 i 13 de juny, de 18 a 19 h
Apunta-t’hi trucant al 932 178 723 o escriu-nos a gracia@cpnl.cat.
Dimecres 19 d’abril, de 17 a 18.30 h, a l’Espai Putxet
Taller gratuït i obert a tothom a qui li agradi escriure, que vulgui explorar el món dels microrelats i crear-ne d’originals, entenedors i en català.
Les inscripcions es poden fer directament al c/ Marmellà, 13. Tel.: 934 186 035
A càrrec del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona-Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi
Dimecres 19 d’abril, de 18.30 a 19.30 h
Espai Putxet
Club de lectura on es comentarà El temps de les cireres, de Montserrat Roig, Premi Sant Jordi de Novel·la l’any 1976. L’obra mostra tres generacions d’una família amb una mirada crítica a la burgesia catalana i un retrat social de tota una època.
El llibre es pot recollir a l’Espai Putxet.
Dimarts 18 d’abril, a les 19.00 h
Centre Cívic Vil·la Florida (c/ Muntaner, 544)
Vols conèixer el VxL? És un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.
T’interessa i vols tenir més informació? Vine a la presentació. T’hi esperem!