Arxiu de la categoria ‘Exposicions’

 • La Taverna del CAT

   

  Any Perucho

  Ja pots visitar l’exposició “Joan Perucho: Creació, imaginació i bon gust” que repassa totes les facetes de Joan Perucho amb la voluntat de despertar l’interès cap a la seva obra. Una proposta ideada per Julià Guillamon i dissenyada per Marc Valls. L’exposició està produïda per la Institució de les Lletres Catalanes

  Horari de visites: de dilluns a divendres de 17 h a 21 h al CAT Tradicionàrius fins a l’11 de novembre.

   

  Pots trobar tots els continguts del traDDigital al web amb aquestes paraules clau a www.tradicionarius.cat

  Article complet

 • L’alumnat del curs de Bàsic 1 del Centre Parroquial de Sarrià coneix la dansa i els balls tradicionals catalans

  El 29 d’octubre, a les 12 h del migdia, la delegació de Gràcia i Sarrià -Sant Gervasi va organitzar conjuntament amb el Centre Parroquial de Sarrià una visita guiada a l’exposició “Aureli Capmany. La dansa i l’Esbart Català de Dansaires”, que acull el centre fins al dia 31 d’octubre.

  Hi va participar el grup de nivell Bàsic 1 que s’imparteix al Centre Parroquial. El recorregut va anar a càrrec de Montserrat Garrich, especialista en l’àmbit de la dansa i els balls populars  catalans. Els va explicar la fascinació d’Aureli Capmany per la dansa, la seva relació amb aquesta activitat i l’origen i evolució dels esbarts dansaires. Els participants van poder fer-li preguntes i conèixer més curiositats sobre el personatge.

  Un cop acabada la visita el Centre Parroquial va oferir un vermut al pati. Moltes gràcies per tot!

  L’alumnat del curs de nivell Bàsic 1 del Centre Parroquial de Sarrià coneix la dansa i els balls tradicionals catalans

   

  Article complet

 • Any Teresa Pàmies

  La delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi ha fet un mural en homenatge a Teresa Pàmies per commemorar el centenari del seu naixement. Hi apareixen fotografies de la seva vida personal, informació sobre la seva trajectòria política i de compromís social, sobre l’autodidactisme, el feminisme i sobre la seva obra i trajectòria literària. Es podrà veure al vestíbul durant el mes d’octubre.

  Any Teresa Pàmies

  Article complet

 • El Centre Cívic Vallvidrera-Vázquez Montalbán acull l’exposició “Vinyetes: història del còmic en català”

  De l’1 al 31 d’octubre el Centre Cívic Vallvidrera Vázquez Montalbán acull l’exposició “Vinyetes: Història del còmic en català”. L’exposició fa un breu recorregut per la història del còmic en català i alhora posa de manifest les principals activitats i tendències del moment.

  L’horari del centre per poder veure l’exposició és:

  Dilluns, dijous i divendres: de 16 a 21.30 h

  Dimarts i dimecres: de 10 a 14 i de 16 a 21.30 h

  Dissabte: de 10 a 14 h

  Imagen relacionada

  Article complet

 • L’alumnat visita l’exposició de Carme Ruscalleda

  Els dos grups de nivell E3 del Rius i Taulet van visitar el 6 de juny passat l’exposició “Carme Ruscalleda. L’essència del gust” al Palau Robert. Carme Ruscalleda és la cuinera amb més estrelles Michelin del món (7 en la darrera dècada) i ha aconseguit una gran projecció internacional.

  L’exposició dona a conèixer les dades més rellevants de la trajectòria de la cuinera en una detallada cronologia que comprèn la tasca portada a terme als restaurants Sant Pau de Sant Pol i Tòquio i Moments de Barcelona, i s’acompanya d’un muntatge audiovisual sobre la cuina del restaurant de Sant Po. Un altre apartat detalla el procés creatiu i l’evolució de la cuina de Carme Ruscalleda a través d’una descripció dels seus plats i menús temàtics.

  Article complet

 • Mural dels poemes visuals de Joan Brossa

  Del 2 al 31 de maig, coincidint amb la Setmana de la Poesia de Barcelona, que enguany se celebra del 8 al 16 de maig, i el centenari del naixement de Brossa, la delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi exposa un mural d’alguns dels poemes visuals més representatius de l’artista.

  Brossa amb la seva obra pretenia fer-nos reflexionar sobre l’actualitat política i social del país en uns anys tenebrosos, però també pretenia colpir l’emoció relacionant objectes i idees inversemblants. Transgressor i inconformista, Joan Brossa va ser més que un poeta i escriptor.

  Article complet

 • Jordi Manent parla de Fabra a la Violeta de Gràcia

  El dimecres 10 d’abril, a dos quarts de set de la tarda, Jordi Manent va fer una xerrada sobre Pompeu Fabra a La Violeta de Gràcia organitzada pel CNL de Barcelona, delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, amb motiu de la inauguració de l’exposició de Fabra al centre a la qual van assistir una trentena de persones

  Lídia Alberich, delegada de la delegació, va presentar el conferenciant, Jordi Manent, filòleg i estudiós de Fabra, que ha publicat la correspondència de Fabra a l’exili.

  Manent va impartir la conferència amb el títol “Pompeu Fabra, el lingüista excepcional i el personatge cívic”, en la qual va parlar de la faceta personal del personatge, des del naixement fins a l’exili, de la seva obra i de la relació que va tenir amb institucions i entitats del moment. En acabar, es va obrir un torn de paraules, en què els assistents van tenir ocasió de fer alguna pregunta sobre aquest personatge cabdal en la història de la llengua catalana.

  Article complet

 • Fabra a la Violeta de Gràcia el mes d’abril

  El dijous 4 d’abril a les 12 del migdia es va inaugurar l’exposició “Pompeu Fabra. Una llengua completa a la Violeta de Gràcia”. Els alumnes de català i públic en general van tenir ocasió de gaudir de la presentació de Joan Josep Isern, escriptor i periodista, gran coneixedor de Pompeu Fabra, i que ens il·lustra cada dia amb els seus escrits al blog de Vilaweb https://blocs.mesvilaweb.cat/jotajotai/anomenat Totxos, totxanes i maons.

  En els vuit plafons que formen l’exposició ‘Pompeu Fabra. Una llengua completa’, hi trobem el més essencial del Mestre. Des dels inicis de la seva inquietud pel llenguatge, amb el divorci que hi havia en el darrer terç del segle XIX entre la llengua que es parlava al carrer  i la llengua escrita dels literats ancorada en les formes medievals i en l’estètica dels Jocs Florals, fins a la seva mort a l’exili de Prada de Conflent el dia de Nadal del 1948.

  A l’exposició descobrim també el Fabra autodidacte en afers lingüístics i el científic de formació. Molts descobriran la faceta de sportman. L’excursionisme, el tennis i la natació van ser les disciplines en què va excel·lir, com a practicant primerament i com a dirigent durant els anys de la República. Fabra va ser un lluitador molt conscient que amb les seves normes trencava les inèrcies de molts escriptors –Maragall, Guimerà, Oller…– que consideraven que l’establiment d’una normativa ortogràfica i gramatical era una limitació intolerable per a la seva creativitat.

  Sobretot, a ‘Pompeu Fabra. Una llengua completa’, hi trobem l’home compromès amb el país que fa costat al procés de modernització activat per Prat de la Riba i tots els promotors de la Mancomunitat. Gent que sabia molt bé que el llenguatge no és innocu i que un país no es modernitza si, paral·lelament, la llengua que li és pròpia no secunda aquest procés.

  http://www.lavioleta.cat/

  Article complet

 • Visita a l’exposició “7,5 milions de futurs” al Palau Robert

  El dimarts 19 de març a la tarda un grup d’alumnes de nivell bàsic va visitar l’exposició “7,5 milions de futurs”.

  El Palau Robert convida els visitants a projectar el futur, després de fer un recorregut pel passat i pel present de la societat catalana. Catalunya és la suma de les visions dels 7,5 milions de catalans i catalanes que compartim país. Aquest és el plantejament de l’exposició, que es presenta del 2 de març al 30 de juny, i que convida els visitants a ser protagonistes del futur del país.

  Més informació de l’exposició

  Article complet

 • Visita guiada a l’exposició “Aureli Capmany. La dansa i l’Esbart Català de Dansaires”

  El dimecres 27 de març, a les 18.15 h, tindrà lloc una visita guiada oberta al públic de l’exposició d’Aureli Capmany, que acull la delegació fins al proper 12 d’abril.

  La visita anirà a càrrec de la senyora Montserrat Garrich, especialista en l’àmbit de la dansa i els balls populars i tradicionals catalans. Actualment és cap d’estudis de l’Aula de Dansa Tradicional, tasca que compagina amb altres relacionades amb la investigació i pràctica de la dansa catalana a l’Esbart Català de Dansaires i de l’equip de l’Atles de Dansa Tradicional Catalana. És coautora de diversos llibres sobre aquesta temàtica.

  A través de diversos àmbits, l’exposició mostra i documenta la fascinació d’Aureli Capmany per la dansa, la seva relació amb aquesta activitat humana, la responsabilitat en el naixement dels esbarts dansaires, el mestratge de dansa, les publicacions i, en especial, la tasca a l’Esbart Català de Dansaires a partir de l’any 1909.

  Resultado de imagen de aureli capmany la dansa Resultado de imagen de aureli capmany la dansa

  Article complet

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27. 08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Per venir presencialment cal demanar cita prèvia.
Horari d'atenció telefònica: dilluns, dimecres, dijous i divendres, de 10 a 14 h

Xarxes socials

Categories


Històric


Comentaris recents