Arxiu per febrer, 2014

  • Curs d’expressió escrita al Parc Sanitari Pere Virgili

    El dilluns dia 24 de febrer va començar un curs d’expressió escrita organitzat per la delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi adreçat a un grup de treballadors del Parc Sanitari Pere Virgili. El curs, de 20 hores de durada, consta d’una part gramatical i una altra de redacció de textos d’ús habitual a l’empresa.

    www.gencat.cat/perevirgili

     

    Article complet

  • Sortides culturals

    Durant els mesos de gener i febrer els alumnes de la delegació han dut a terme diverses sortides culturals, la majoria relacionades amb la commemoració del tricentenari.

    El 24 de gener els alumnes de B1 de la Rosabel han visitat el Born Centre Cultural http://elborncentrecultural.bcn.cat/. I el dia 30 de gener el grup B2 de la Teresa han anat a veure el Parlament.

    El 4 de febrer els alumnes de B2 de l’Eugènia han fet pogut conèixer per dins els estudis de Tv3.

    Els dies 4 i 20 de febrer els alumnes de la Teresa dels grups B2 i BE han visitat el Parlament i han fet una activitat al mapa interactiu del passeig Lluís Companys.

    unnamed1  unnamed2

    L’11 de febrer els grups B3 i E1 de l’Eugènia han vist l’exposició d’Avinyó “El català d’ahir, avui i demà. Et prenc la paraula”.  http://blogs.cpnl.cat/catala1714/. També han visitat l’Ajuntament de Barcelona tot aprofitant la jornada de portes obertes per la festa de Santa Eulàlia, on hi havia uns actors vestits de l’època i explicaven la història dels 1714.

        Es mostra foto.JPG.

    A la tarda, el grup I1 de la Rosabel ha fet una visita guiada a l’exposició “La vida quotidiana a Catalunya al voltant de 1714” a la Biblioteca de Catalunya http://www.bnc.cat/Visita-ns/Exposicions, i el grup d’E2, un itinerari per Ciutat Vella.

    Es mostra image (1).jpeg.

    El dia 19  els grups d’I2 i I3  de la Gemma i l’I2 del David han encetat el cicle de xerrades “Barcelona a partir del 1714”, organitzada pel Taller d’Història de Gràcia. http://tallerhistoriagracia.blogspot.com.es/

    El 20 de febrer  el grup B3 de la Gemma han fet una visita guiada a l’exposició “La vida quotidiana a Catalunya al voltant de 1714” a la Biblioteca de Catalunya, que aquest any commemora el seu centenari.

    Article complet

  • Matinals al Tradicionàrius

    RONDALLA DE LA TENORA I EL FLABIOL

    Diumenge, 2 de març, a les 12 h

    Fina Rifà amb fons arbres2

    Laura Pérez d’ Ara Va de Bo ens explica el conte de dos amics que toquen la tenora i el flabiol i com que no s’avenen tocant junts, decideixen descobrir fora del seu poble, nous sons i instruments per veure si afinen i sonen millor. Al cap d’un any tornen a casa, s’expliquen les experiències i acaben formant una gran orquestra; ara sí, ben avinguda.

    En Jesús Ventura i el seu flabiol i en Jordi Guixé i la seva tenora, ens presentaran als amics que han trobat arreu. Il·lustració de Fina Rifà.

    Els alumnes dels cursos de català que presentin el carnet d’estudiant tindran un 2X1 de descompte.

    Article complet

  • Dia Internacional de la Llengua Materna

    L’alumnat dels cursos B1 i E1 de la Rosabel ha celebrat el Dia Internacional de Llengua Materna, que és el dia 21 de febrer. Per fer-ho cada alumne ha escrit a les pissarres de les classes la paraula de la seva llengua materna que més li agrada i al costat com es diu en català. Aquesta activitat ha fet que els alumnes parlessin de les diferents llengües del món.

    El Dia Internacional de la Llengua Materna va ser aprovat a la Conferència General de la UNESCO del novembre de 1999 i fixada per al 21 de febrer. En aquesta data s’entrega el premi Linguapax, en defensa del plurilingüisme.

    Aquí teniu les fotos:

    unnamed 1

    unnamed2

    unnamed3

    unnamed

     

    Article complet

  • Trobada amb Jaume Clotet i David de Montserrat

    El proper 3 de març, a les 10 h, Jaume Clotet i David de Montserrat, autors de la novel·la Lliures o morts, faran una trobada a la delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi amb l’alumnat del curs I3 de la Marta.

    Amb la Guerra de Successió com a escenari de fons, amor, venjança, traïció, hipocresia, desconsol, coratge i amistat conviuen entre la vida d’Ermengol Amill, mestre d’escola, i l’alta política que remou els fonaments del Vell Continent. La narració, recolzada sobre una gran quantitat d’informació rigorosament històrica, passa dels camps de batalla a les cancelleries europees per oferir els dos punts de vista d’aquesta històra: el d’un home en una Catalunya que descobreix d’una manera lacerant que quan no hi ha amics ni enemics sinó interessos, la llibertat té un preu; i el dels grans poders que acabaran decidint el futur d’Europa i les seves nacions.

    http://www.lliuresomorts.cat/novel-la/

    Cartell

     

     

    Article complet

  • Berta Vidal parlarà de la seva novel·la

    El dilluns, 24  de febrer, tindran lloc dues trobades amb l’escriptora Berta Vidal, una a les 19 i l’altra a les 20 h, a l’Institut Serrat i Bonastre.

    L’autora comentarà la seva darrera novel·la, El silenci de la Sara, una història de sentiments explicada per mitjà d’una mare i una filla, sota la mirada tendra i divertida de l’àvia Teresa i amb el rerefons de la veu càustica del diari de l’Adrià.

    La carrera de Berta Vidal té un doble vessant artístic: la música i la literatura. Va cursar estudis musicals i és professora de guitarra i piano. Guardonada en diversos certàmens literaris, ha publicat Temps de viure (2004), La petita Yu i Altres oblidats (2005) -guanyadora del I Premi Ramon Planas de Narrativa Breu-, i Amami Alfredo (2007).

    Cartell

    Article complet

  • Cicle de xerrades “Barcelona a partir del 1714”

    El proper dia 19 de febrer arrenca el cicle de xerrades “Barcelona a partir del 1714” que impartirà Josep M. Contel,  vicepresident del Taller d’Història de Gràcia. Aquestes xerrades s’adreçaran a l’alumnat dels cursos de català de la delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi i al públic en general. Es parlarà de la Guerra de Successió, la destrucció del Born i les muralles, a més de la vida de la ciutat a partir del 1714. Comptarà amb suport gràfic i documental.

    Per a la primera sessió del 19 de febrer, a les 18 hores,  es preveu que hi assistiran una cinquantena d’alumnes. Les xerrades tindran lloc a la seu del Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis, situat al passeig Mare de Déu del Coll, 79.

    http://tallerhistoriagracia.blogspot.com.es/

     

    Article complet

  • Sònia Moll comenta el seu darrer llibre

    El dimecres 12 de febrer, a les 10 h, l’autora Sònia Moll comentarà la seva darrera obra Malgrat tot creixen les tulipes a l’alumnat del curs S3 de la Rosa, a la delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi.

    Sònia Moll Gamboa va néixer a Barcelona l’any 1974. És llicenciada en filologia catalana i ha fet de correctora, editora, traductora, lingüista i professora. Amb Non si male nunc (2008), el seu primer llibre de poemes, va rebre el V Premi Sant Celoni de Poesia. Recentment ha rebut el Premi de Narrativa 25 d’Abril de Benissa per l’obra Creixen malgrat tot les tulipes.

    Article complet

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h, i dimecres també de 16 a 20 h.


Xarxes socials









Històric


Categories


Comentaris recents


Districte de Gràcia



Districte de Sarrià-Sant Gervasi



Arxius