• Com mantinc la nota de curs?

  De The Comedian, extreta d’http://www.flickr.com/photos/37815348@N00/2444109608

  I, per què no?  Un dels objectius d’aquest trimestre ha estat donar-vos prou confiança perquè assoliu qualsevol repte que se us plantegi i el pugueu superar parlant en català. Em sembla que ho heu demostrat plenament. Qui ho posi en dubte, pot anar reculant i anar llegint els vostres comentaris.

  Vam provar de negociar els criteris però, com ens va passar en el trimestre anterior, no els vam acabar d’acordar o em vaig oblidar d’apuntar-los. Per tant, heu d’escriure un comentari responent aquestes preguntes:

  • Quines eren les vostres expectatives? 
  • Les heu assolides? Per què?
  • Què us ha aportat el curs?
  • Què  hi heu aportat vosaltres?

  Teniu fins al 19 de març per deixar l’escrit. Mantindreu 5 punts per pregunta que respongueu.

  Print Friendly, PDF & Email
 1. TERESA

  13 març 13
  19:31 #

  Bona tarda a tothom!

  Les meves expectatives eren que, desprès de 5 anys, sigui capaç de relacionar-me amb la gent en català sense sentir-me avergonyida pel meu accent, ho he mijorat molt. Crec que ho he aconseguit, perquè ara parlo amb més fluidesa i em sento més segura i de parlar més habitualment també s’ha aprèn moltes coses.
  Aquest curs ha sigut bo per mi en el tema de redacció de textos que, la veritat, no m’agrada molt escriure i molt menys en una llengua que no sigui la meva materna i he aconseguit tenir més destresa davant d’un paper en blanc i per altra banda, jo he pogut aportar la meva forma de ficar això que hem aprés a classe y que li pugui servir als meus companys.

 2. ANA NOGUEIRA

  13 març 13
  20:18 #

  Bona tarda,

  Aquí hi sóc, en l’últim treball del S-3 o, com tothom el coneix, el C-3 -tots sabem que aquesta denominació ja no existeix, però la realitat és molt tossuda.

  Encara no puc creure que hi hagi arribat, perquè el 29 de aquest mateix mes farà 4 anys que sóc aquí i em sembla que a la fi, el dia 20 hauré arribat a mi segona Blue Mountain. La primera Blue Mountain me’n portà aquell 29 de març de 2009 a Catalunya, després de superar les oposicions que em van donar feina una altra vegada.

  Què si he assolit les meves expectatives? Crec que les he superat. Des de la meva arribada a Catalunya he pensat que era vital conèixer la llengua per poder integrar-me. Jo no necessito el certificat per a la meva feina encara que sempre ens agrada que la resta ens reconegui el esforç aplicat. Ho que realment em complau és el coneixement de la llengua i dels altres, l’esforç posat en comú, tornar a estudiar amb les companyes alguna tarda per a les proves i tornar a riure com quan érem molt joves (més que ara) i estudiar era la excusa perfecta per riure. Conèixer dones i homes, professors i aprenents, molt interessants i de tot arreu del món. També he assolit això.

  Què he aportat jo? Això sí que es una bona pregunta! Anècdotes, històries de Galicia, semblances entre el gallec i el català i també, per què no, coneixements. Tothom aporta i ens aporta alguna cosa.

  Com diria el Rubén: Y ara què?

  Doncs ara parlar molt més, cada dia i sempre que pugui, parlar i parlar i parlar.

  El següent repte: Somiar en Català!

  Per què no?

  Fins demà.

 3. Cristi Ortiz

  13 març 13
  20:58 #

  Hola a tots!
  En primer lloc, he de di que m’ha agradat molt el sistema que tenen els professors de donar-nos les classes. A sigut el millor curs que he fet de català.
  Soc bastant parca en paraules quan no domino el idioma i també amb les redaccions, prefereixo fer un escrit reduït perquè penso que tindre menys errors d’ortografia. Aquest curs m’ha donat una mica de més seguretat a l’hora de parlar i també de escriure.
  Les meves expectatives eren la de parlar amb més fluïdesa i no tenir tanta por. Crec que això més o menys ho he aconseguit. Ara parlaré més el català amb la gent.
  El curs m’ha portat tenir mes seguretat quan parlo i escric , i l’oportunitat de conèixer als meus professors als quals felicito i també als companys. Crec que jo i la resta dels meus companys hem interactuat a classe.
  Fins demà , molta sort a tothom.

  Cristi Ortiz.

 4. Mayca Pascual

  15 març 13
  2:36 #

  Hola a tots i totes,
  L’últim exercici? Jo crec que no. Exercitem els nostres coneixements i l’aprenentatge cada dia. Potser no anant a classe però sí pel que fa a les relacions amb les persones i el nostre entorn.

  La meva principal expectativa? Treure’m el certificat, però trobar-me amb aquest grup i aquest professor “ZEN”m’ha fet canviar de meta. Estic convençuda que tindré el meu certificat però el millor de tot és que he aprés molt més del que m’esperava. He aprés a no tenir por d’equivocar-me i, a més, llançar-me a la piscina i parlar català fora de classe.

  Moltes cosetes en poc temps, no?

  És possible que el grup m’hagi aportat molt més a mi que a l’inrevés. Per això, millor que sigueu vosaltres el que contesteu a aquesta pregunta 🙂

  Ha estat tot un plaer compartir aquest curs amb tan bona gent.
  Com que aprovarem tots (per què no?), ho hem de celebrar. S’admeten suggeriments!

  Moltes gràcies a tothom i fins dijous 21 de març.

  Mayca Pascual

 5. Patricia

  15 març 13
  13:17 #

  Bon dia a tothom!

  Quan vaig començar el curs, no sabia realment què podia esperar. Tot va ser molt ràpid. M’havia apuntat per fer unes Oposicions d’Auxiliar Administratiu a l’Ajuntament de Barcelona i m’exigien el nivell C de català. Jo només disposava del nivell B perquè és el que et reconeix la Universitat de les Illes Balears al haver passat la Selectivitat en l’any 1999, com va ser el meu cas.

  Vaig tenir molta sort i per aquest motiu estic molt agraïda al Jaume i a la Lourdes perquè estava al límit de no poder matricular-me. Una vegada començat el curs, va ser quan es va despertar la curiositat en mi. Les expectatives varen néixer. Em vaig adonar que hi havia moltes coses que podia millorar a l’hora de parlar i escriure correctament. No només pels vicis que suposen parlar un dialecte, sinó perquè realment tampoc reparava gaire en molts altres aspectes. Amb aquest curs he assolit les meves expectatives i he anat més enllà. El meu pare ja ni tan sols em reconeix quan parlem per telèfon. Diu que parlo amb accent barceloní.

  El curs m’ha aportat una gran millora de la meva llengua. És impressionat com me n’adono cada cop que utilitzo pronoms febles o alguns verbs en condicional i subjuntius. He enriquit el meu vocabulari, tant a l’hora de parlar com escriure. M’he fet fan dels connectors. Un escrit canvia molt quan els utilitzes correctament. També m’ha ensenyat que divertint-te és la millor manera d’aprendre, ja que les anècdotes són una bona manera de memoritzar. I que tots podem!

  Penso que he aportat un bon exemple de com pronunciem els mallorquins les eles geminades. Bromes apart, he aportat dinamisme al grup, he participat en classe, he fet els deures, he intentat ajudar a algun company quan m’ho ha demanat (i també dono les gràcies perquè he rebut ajuda), he confirmat que les ensaïmades de Mallorca són les més bones del món i he explicat algunes paraules pròpies del nostre dialecte a alguns companys amb curiositat, que són diferents a les del català, com pot ser “al•lota”, que vol dir noia; “moix”, que vol dir gat; “idó!”, que vol dir doncs això, però que en realitat ha perdut un poc el sentit.

  Per concloure, només dir-vos que estic encantada de les persones que he conegut i espero que tots haguem sobrevolat les muntanyes sense problemes.

  Fins dijous de la setmana que ve!

  Patricia Marí.

 6. Bego Perea

  16 març 13
  14:33 #

  Bon dia a tothom,

  És l’hora de fer un balanç d’aquests 6 mesos cursant el nivell S-3. Mai hagués arribat a imaginar que un curs em pogués ensenyar tantes coses. Si miro enrere m’adono de que fa res que vam començar, que ràpid passa el temps!. M’ha agradat molt poder participar en aquest curs tan dinàmic, intens i didàctic. Aquest tipus d’ensenyamentés molt efectiu per aprendre i assolir els mateixos o més coneixements que en un curs tradicional.

  Les meves expectatives de cara a aquest curs eren aprendre a parlar i escriure català amb més fluïdesa i així poder desenvolupar-me molt millor parlant la meva llengua. A dia d’avui, crec que he assolit tots els meus objectius inicials, ara em sento molt més segura quan parlo en català.

  Aquest curs m’ha aportat, com he esmentat anteriorment, molts coneixements nous. A més, sota el meu punt de vista, hem estat un grup força actiu i ens hem relacionat entre nosaltres, hem compartit feines i ens hem ajudat quan ho hem necessitat dintre i fora de l’aula.

  En quant a la última pregunta, no sabria ben bé que contestar, penso que he aportat col•laboració. Finalment, cal dir que ho he passat d’allò més bé, tant amb els meus companys com amb els professors.

  Ens veiem aviat,

  Bego Perea.

 7. Mari Pau

  17 març 13
  17:34 #

  El 14 de gener vaig anar al Casal de Cultura per a interessar-me pels cursos de català. L’endemà al matí feia una prova de nivell amb un senyor sense cabells que es convertiria aquella mateixa tarda en el professor de S3 durant aquest trimestre. En aquell moment, només em ballava una idea pel cap: aprofitat el temps lliure que tenia al trobar-me a l’atur i aprovar el nivell C de català.

  Desprès d’uns dies d’anar a classe, les meves expectatives van canviar, vaig deixar de banda una mica l’idea de l’obtenció del certificat i em vaig proposar passar-m’ho tot ho bé que pugues i ho he aconseguit: gaudir del curs i de les classes, dels companys i dels professors ha sigut molt important, sobre tot perquè ara fa un any que estic aturada i les expectatives de trobar feina no son molt positives.

  Què m’ha aportat el curs? M’ha aportat tantes cosses que segurament em deixaré algunes sense nombrar. En primer lloc, he de dir que desprès de més de 30 anys sense anar a cap classe he quedat meravellada amb els mètodes d’ensenyament: quan jo assitia a classe, l’estudi era molt individualista, ara, amb el mètode d’en Jaume tot és col•lectiu, fins i tot quan fem els exercicis individualment els posem en comú, una interrelació que ens ajuda a confiar en els altres i ens dona peu a una col•laboració desconeguda per a mi. En segon lloc, he trobar meravellosa la manera d’ensenyar, tan de la Lourdes (amb la seva simpatia, alegria i loquacitat) com la d’en Jaume (sempre pendent de tothom, fins i tot quan semblava que no hi era) el fill conductor del curs triat: la història de la Janine, ens ha fet rumiar i crec que tots plegats hem après una dita que sempre hi havia sentit: la unitat fa la força. He comprés que la meva timidesa no em porta enlloc, si no hagués sigut per aquesta part del meu caràcter hauria gaudit molt més i m’hagués integrat més amb els meus companys. De totes maneres estic molt contenta ja que he aconseguit una cosa que, per a mi, fa tres mesos era totalment impensable: quan obro la boca, les primeres paraules que surten són sempre en català.

  Què he aportat jo? No ho sé, no sóc jo qui ho ha de dir.
  El que si que vull dir és que espero poder haver aportat el meu granet de sorra per aconseguir l’acord que vam assolir amb l’Antoni: hem de passar la prova tots, no per nosaltres, sinó per no trencar les estadístiques d’en Jaume, seria una mala passada per ell i, veritablement, desprès de tot el que ha fet per nosaltres, es mereix que li donen una alegria.

  Ens veiem dijous a classe.

  Una abraçada per a tots!

  Mari Pau

 8. Ana Sánchez

  17 març 13
  18:43 #

  Bona tarda a tothom!
  Les meves expectatives de fer aquest curs era aconseguir el títol del nivell C de català i agafar més fluïdesa verbal. Actualment, no necessito aquest títol per presentar-ho enlloc, però mai se sap. Moralment si que el necessito, perquè tinc la inseguretat de creure que no parlo bé català i tenir aquesta titulació, potser m’ajudarà a parlar molt més català tant a la feina com a la meva vida diària. M’ajudarà pensar: “tinc el nivell C!”
  Encara no se si he aprovat…però si que he aconseguit tenir més clara l’estructura del idioma. He de dir que moltes vegades al curs he dubtat si la metodologia era la correcta, perquè no és la que habitualment he tingut. Però ara quan parlo o escric me’n recordo de moltes coses que hem fet i parlat al curs. El balanç ha sigut positiu.
  El curs m’ha aportat, a part de moltes bones estones amb tots vosaltres, coneixements bons per continuar el vol i gaudir del viatge de parlar català més freqüentment.
  En el curs m’he sentit integrada des de el primer dia i he intentat aportar tot el que ha sigut necessari per no trencar la connexió del grup. No ha sigut difícil, perquè com he dit abans, el grup és molt divertit i obert.
  Ens veiem dijous!! Quins nervis…

 9. Antoni Gómez

  17 març 13
  20:48 #

  Hola a tots,

  Les meves expectatives al principi del trimestre eren millorar el meu català parlat i sobre tot l’escrit.

  Penso que he assolit totes dues. Parlo més en català amb tothom i sempre que puc escric en català. Continuo veient programes de televisió en català i llegint premsa escrita en català.

  El curs m’ha aportat seguretat i confiança quan parlo i escric en català. Crec que el mètode que hem utilitzat ha estat fonamental en aquest avanç. Vull donar les gràcies al Jaume i a la Lourdes per la seva manera d’ensenyar.

  Jo he aportat la meva implicació i col · laboració en les tasques i exercicis desenvolupats a classe. Vull agrair a tots els companys la seva col · laboració. Sou un grup magnífic.

  Una abraçada per a tots,

  Antoni

 10. Pamela Valdivia Pardo

  17 març 13
  22:01 #

  Bona tarda,

  La importància de les meves expectatives al llarg del temps han anat canviant, en un primer moment eren aquelles relacionades amb les tasques acadèmiques, però poc a poc aquest sentiment va canviar, l’integrar-me a la cultura catalana a través del seu idioma es va transformar en una necessitat més forta. Poder entendre als meus amics, família, professors, a la gent del carrer, sense que ells canviïn per mi, es va convertir en la meva principal expectativa, i crec que en part, l’he assolit. Per exemple, ser capaç de parlar català al carrer és una gran satisfacció, he vist com a molta gent els hi agrada que parlis bé i que facis servir paraules ben catalanes. Com he dit, això és molt gratificant i cada vegada la meva sensació d’integració creix.

  Per altra banda, el curs m’ha aportat moltes coses, durant aquests anys m’he trobat amb professors molt dedicats i estic particularment agraïda per la seva dedicació. Tanmateix, aquest últim període ha sigut molt especial, ja que si bé ens han aportat coneixements propis del nivell també ens han permès reforçar aspectes de caràcter emocional, personalment crec que aquest fet ha sigut una important aportació del curs. I com hem vist amb Rober Shank, “l’educació hauria d’estar enfocada a ajudar-te a viure una vida millor”.

  Pel que fa, a la meva aportació, és difícil de dir, crec que ha sigut la voluntat d’aprendre, l’atenció a classe, participar i opinar sobre els continguts plantejats.

  Finalment, també el curs m’ha donat molts bons amics i companys, trobaré a faltar a cadascun de vosaltres.

  Una abraçada,
  Pamela Valdivia

 11. Ruben

  17 març 13
  22:38 #

  Hola, bona tarda a tothom.

  Sembla que fos ahir quan a l’octubre vaig conèixer al Jaume (i la Lourdes), el seu nou mètode d’aprenentatge principalment amb aquest bloc. Perquè no dir-ho, la meva reticència inicial a aquesta forma de treballar. La meva dificultat, però crec també que la de altres (Jaume, t’incloc aquí a tu també), per adaptar-nos-li i aconseguir a vegades aprendre i altres ensenyar el que havíem aprés. Etc. I resulta que ja estem a meitat de març, hem superat el mòdul S2 i estem a la espera de noticies de les proves per poder dir el mateix del S3 (hem de ser positius, clar que sí, no l’ha sigut la Janine?).

  Així que diria que les primeres dues preguntes ja estan contestades, perquè per a mi quan el temps vola significa que ets de gust, que el que fas t’agrada i en aquest àmbit crec que m’he adaptat a aquesta nova forma d’ensenyament, he aprés nous continguts i recursos per expressar-me en català i he perdut una mica més la por a parlar català. Així doncs la tercera també està resposta.

  Per últim espero haver aportat una mica perquè, al menys alguna vegada, algun company hagi entés millor els exercicis, hagi perdut també els seus pors (veient els meus errors) i hagi contribuït amb el meu gra de sorra a millorar aquest grup que penso que és molt, molt maco i que em dóna pena que el proper dijous sigui l’última classe del curs.

  Salutacions,

  Rubén

 12. Maria Gallardo Gallardo

  18 març 13
  18:42 #

  Bona tarda a tothom
  Las meves expectatives eren aprendre millor el català i millorar la meva parla per tal de sentir-me més còmoda durant les conversa a la feina.
  Tic que valorar als meus mestres per el seu mètode la seva perseverança, i la seva confiança, ja que això m´ha ajudat molt a avançar.
  També he conegut a gent molt maca, he fet amics i ens ho hem passat molt bé.
  No se molt bé que hauré aportat jo al curs, però crec que encara que les meves aportacions fossin dubtes o errors, els altres hauran après de les meves errades igual que jo he fet dels meus companys.
  Fins dijous
  Maria gallardo

 13. Jaume C.

  18 març 13
  21:12 #

  Hola, bona tarda a tothom
  Quant a les meves expectatives del curs, penso que s’han complert. He aprés i assolit uns coneixements que em serviran molt en un futur, us ho puc ben assegurar.
  El curs m’ha aportat confiança a l’hora de redactar un tema, una tasca per a mi no gens fàcil. No sé si he aportat alguna cosa durant el curs però vull dir-vos que jo he portat tots els dies la meva palleta a classe.
  Això no acaba aquí, encara em queda un llarg viatge on espero omplir-me de coneixements i buidar-me d’errors.

 14. Elena C

  18 març 13
  22:55 #

  Hola, bona nit a tothom.

  Sembla que aquest serà el meu últim comentari al bloc i em fa una mica de pena. Encara que també tinc ganes d’acabar per a poder dir que he arribat a la meva gran meta: aconseguir el títol de nivell C per a poder presentar-me a las oposicions de mestra.

  Les meves expectatives, a part de aconseguir el títol, eren també aprendre més continguts desconeguts sobre la llengua catalana i l’he aconseguit sense cap dubte. A la fi no m’ha semblat tan difícil com pensava que seria.

  Aquest curs m’ha donat l’ocasió d’experimentar amb un nou mètode de treball com ha estat aquest bloc i el dropbox. Al començament no m’agradava molt la idea però ara he de reconèixer que és molt bon recurs per a fer la feina més participativa, dinàmica, flexible i còmoda.

  Personalment penso que he aportat als meus companys un altre punt de vista que a vegades podia ser molt diferent del que ells pensaven. Aquest intercanvi sempre és positiu i enriquidor.

  També espero que de veure’m pedalejar cada dia a la pujada a classe amb la bicicleta algú tingui ganes de fer esport i posar-se en forma.

  Bona nit a tothom, ens veiem dijous.

  Salutacions.

 15. Pancho

  19 març 13
  0:42 #

  hola!
  Des de fa un temps que visc la vida pensant que estic aquí, en aquest món, principalment per tres motius. Estimar, ensenyar-aprendre i deixar empremta. Estimar és un dret, a la parella, a la família, als amics, als altres. Ensenyar i aprendre és el que fa que la raça humana i el món funcioni, més important que això, que evolucioni. Tot el que ens fa evolucionar és el que jo anomeno el “Bé”. I finalment, però no per això menys rellevant, deixar empremta, i no em refereixo a aconseguir que li posin el teu nom a una escola, ni ser famós, ni obtenir un Record Guinnes, ni entrar a la història perquè se’t recordi. Vull dir fer que el teu pas pel món tingui conseqüències que sobrevisquin quan ja no hi siguis. Totes aquestes accions no tenen perquè ser grans coses, poden ser cosetes insignificants i crec que aquest curs ha estat ple d’elles.
  He llegit alguns comentaris de vosaltres, i tots fan referència a les relacions humanes, records positius, moltes emocions i el creixement. Enfocats a les persones i no massa cap als continguts formals. Crec que això és el transcendent y crec que aquestes coses insignificants durant el curs m’han fet evolucionar i ser millor, he après i sorprenentment he ensenyat, a mès algú de vosaltres ha deixat empremta al meu camí. Sempre que recordi aquest curs, ho faré amb un somriure. Moltes gràcies per això!

  Doncs com la Janine, us prohibeixo no somriure als problemes, no lluitar pel que volem, abandonar-ho tot per por, o no convertir en realitat els teus somnis.

 16. Anna Izquierdo

  19 març 13
  1:15 #

  Bona nit,

  Les meves expectatives eren apendre i aprovar el nivell S3 de català.

  Jo crec que sí .Perquè he aprés a expressar-me gramaticalment molt millor.No savia redactar un article d´opinió,realitzar un comentàri de text, aplicar correctament els pronoms febles.Ara no dubto al haver d´escriure en la meva llengua.

  Porto dues anys realitzant els nivells de català a CPNL i cap curs m´havia aportat seguretat,confiança i benestar ja que als anteriors cursos estava angoixada.
  Realitzar relacxació i energia és positiu per l´alumne.Estic agraïda i és més ho he comentat amb les meves companyes de l´hospital.

  Jo crec que he aportat un só diferent de la meva parla al ser natural de Lleida i haver viscut dotze anys al Principat D´Andorra.
  Els demés alumnes han gaudit d´un estil de sonortització i paraules autòctones com espill ó espentejar.

  Gràcies a tots, a tu Jaume i a la Lurdes.

 17. Jordi

  20 març 13
  16:53 #

  Bona tarda.

  Les meves expectatives eren bastant modestes, únicament pretenía disfrutar de l’experiència i amb una mica de sort aprovar.
  Quant a si les he assolit puc dir que m’ho he pasat immensament millor del que m’esperava, i gran part de la culpa la té el mètode Jaume Sans, que et diverteix alhora que et forma.
  El curs m’ha aportat ganes de seguir estudiant i formant-me, i val a dir que és el primer cop que em sento així al finalizar un curs.
  L’última pregunta no crec que la pugui respondre jo, ja que trobo que és molt agosserat pensar que jo he aportat alguna cosa més que la meva intermitent assistència al curs, però per dir alguna cosa puc dir que he aportat una mica d’escolta activa.
  Com a valoració final del trimestre i del profesor m’agradaría fer-li una mica la pilota al Jaume i dir-li que és un d’aquells professors dels que te’n emportes un gran record per el bon ambient que generen.
  Una abrçada a tothom i fins aviat.

  1. Jordi

   20 març 13
   16:55 #

   On he escrit alhora vull dir a l’hora.

 18. Alejandra

  20 març 13
  20:44 #

  Bona tarda!

  Les meves expectatives giraven entorn a aprendre continguts i retrobar-me amb molts companys de viatge… I he tingut sort amb les dues coses i més!

  Crec que em queda un interessant camí per davant, per a aprofundir i tinc amb les eines necessàries per a continuar. També em duc molts records i valuoses experiències de diferents tipus.

  El curs m´ha aportat coneixements per descomptat, adonar-me de la resistència al canvi que duc dintre meu, i la oportunitat de canviar-ho! També el missatge de la Janine… Moltes estones de immillorable bona companyia entre somriures i dubtes existencials compartides (alguna vegada utilitzarem aquests pronoms febles amb naturalitat!? jajaja).

  He aportat? No ho sé! Sempre he assistit il•lusionada al curs, espero que em recordin així i haver ajudat d´alguna manera.

  Lourdes i Jaume: moltes gràcies per la vostra bona disposició i paciència.
  Companys! Gràcies per el temps compartit!
  Fins demá,

  Alejandra

 19. Cathy Salomon

  21 març 13
  14:33 #

  Hola!

  les meves expectatives eren aprendre català , ja que sóc de Santander i quan vaig arribar a Castelldefels no parlava res de català. Els curs m’han aportat confiança i seguretat per matenir converses al carrer i en la feina.
  També he aprés a fer articles d’opinió, comentaris, gramàtica, lèxic… En definitiva, tots els professors (la Núria, la Sara, la Lourdes, el Jaume) m’han ajudat a conèixer una nova llengua.
  No sé si he aportat alguna cosa al curs, peró si puc dir que he posat totes les meves ganes de aprendre i col-laborar amb el grup.

  Salutacions.

 20. jsans

  02 abr. 13
  19:58 #

  Hola,

  Tal com us vaig prometre, em permeto la llicència de tancar la roda.

  D’entrada, m’haureu de perdonar d’una banda pel retard d’aquest comentari, però aquest parèntesi m’ha obligat a desconnectar bastant. De l’altra, el desastre de la darrera sessió. Ja vau comprovar com anava. El meu agent està estudiant una temptadora oferta d’uns grans magatzems per protagonitzar la campanya primaveral del proper any. Si tira endavant, ja us avanço que en els anuncis no sortiré pas sol. Compto amb vosaltres, eh!

  Quines eren les meves expectatives? Doncs seguir provant un projecte amb què m’havia compromès amb la resta de l’equip de companys. Si en el trimestre anterior vam experimentar si es pot aprendre tal com difon Roger Schank, ara es tractava d’aplicar l’experiència vital de Janine Shepherd. Donar-nos confiança per assumir qualsevol repte, i en teníem un de ben important.

  Les hem assolides? Els resultats i comentaris responen aquesta pregunta.

  Què m’ha aportat el curs? Com en el trimestre anterior, ganes de volar. Per això, m’heu ajudat a anar llençant llastos. Com assegura la pilot australiana, la llibertat et permet notar il·lusió, confiança, tranquil·litat i, sens dubte, satisfacció.

  Què m’heu aportat? Un munt de petites i enormes experiències. N’he après tant! Elena, gràcies per ensenyar-me rigorositat; Ana, gràcies per fer-me creure en as meigas, unes dones sàvies; Teresa, gràcies per la lucidesa; Alejandra, gràcies per il·luminar les sessions amb alegria; Pam, gràcies per la placidesa; Cathy, gràcies per les revisions tan acurades; Ana, gràcies per l’aposta; Patrícia, gràcies per l’aire illenc que ens has portat; Pancho, gràcies pels teus ensenyaments; Antoni, gràcies per ser un bon aliat, i a més calellenc; Bego, gràcies per la constància; Maria, gràcies per la perseverança; Mari Pau, gràcies per deixar-te emènyer i pel sobrenom; Anna, gràcies per l’aire de la Terra Ferma; Rubén, gràcies per convèncer-me que s’ha de ser tenaç; Cristi, gràcies per ser testimoni de la teva transformació; Jaume, gràcies per les valoracions; Jordi, gràcies per la il·lusió; Maica, gràcies perquè ens hem cregut el “i per què no?”; i Susann, gràcies per ajudar-me a tancar el cercle.

  Per cert, mentre planificava aquest escrit, em sonava aquesta melodia. Confesso que la trobava carrinclona. Ves, una vintena de persones me l’han feta desar en la meva banda sonora professional i personal. Una altra lliçó i un altre agraïment.

  Ens veiem per la rebotiga!

  El senyor sense cabells o professor zen

  1. Mayca Pascual

   03 abr. 13
   10:13 #

   Jaume ZEN,

   Moltes gràcies per la teva saviesa i imaginació. Si no fos per tu… 🙂

   Porto tot el matí amb aquesta cançó al cap:

   http://www.youtube.com/watch?v=7CzE69hnjUM

   Volia dir que, si no fos per tu, aquest S-3 hauria estat més “pla”.

   Ens veiem, doncs, el proper divendres 19, per fi!

   Fins aviat!

 21. Patricia

  07 abr. 13
  14:08 #

  Hola Jaume,

  Moltes gràcies per la confiança depositada en nosaltres. Tu ens vares ajudar a creure que tot és possible.

  Una abraçada. Fins el dia 19.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share