• S3 dietari 31/10/13

    castanyes_EDITORA1240EDITORA_422Avui és la castanyada i hem començat la classe amb castanyes i mistela.

    A la plaça de la biblioteca havien muntat una festa per als nens, amb música i venda de castanyes, a l’aula hi havia un ambient de celebració.

    Al començament hem parlat una estona del que faríem aquesta nit, de si ens agrada més el Halloween o la castanyada. En general, la gent s’inclina més per la festa catalana que pel  famós “truco o trato”.

    Continuant amb el tema que ja vàrem començar el dimarts “l’assemblea sobre si marxem o no a Berga”, hem llegit un text i hem fet un exercici d’ortografia, el repàs de l’ús de la “g”, “j”, “ig”, “tx”.

    Després la Núria ens ha dividit en dos grups, els partidaris de marxar i els de romandre a Castelldefels. L’exercici tractava de trobar avantatges i inconvenients, per després defensar-los davant l’altre grup.

    Entre els sis que érem al grup, hem apuntat com a avantatges el fet dels habitatges més econòmics, el menjar (preu i qualitat), la tranquil·litat d’un poble petit per als nostres fills, la Patum, les triatlons i alguna més. Com inconvenients, és clar, la llunyania de Barcelona, la família i el clima.

    Per donar forma a les frases, hem fet un exercici, incloent-hi els següents connectors:

    –          Tot i que + contraargument / crec que… + argument

    –          Opino que …+ argument / malgrat que… + contraargument

    –          Per més que… + contraargument / considero que… + argument

    –          Penso que… + argument / encara que… + contraargument.

    Per finalitzar la classe hem llegit un text en que s’utilitzaven altres estratègies per argumentar millor, us les resumeixo a continuació:

    –          Per comparar avantatges i inconvenients: Sospesem-ho…/ Per una banda…, per l’altra… / Si fem això…, però si fem allò…/ Vegem els pros i els contres…

    –          Per aportar l’experiència personal: Què m’heu de dir a mi, que …? / Ho sé per una llarga experiència, .. / L’experiència pròpia em demostra…

    –          Per citar veus d’autoritat: Tal com diu…/ Això és el que deia…

     

    Opinió personal: M’agrada molt com condueix la Núria la classe. Fa que aquestes dues hores en què ja estem cansats del dia se’ns passin volant i els continguts també els trobo força bé, els temes de conversa són interessants i mentrestant anem repassant.

    L’únic punt negatiu que podria dir és l’acústica de la classe, que a l’hora de fer exercicis en grup fa que hi hagi molt de soroll, i com que avui ens hem separat en dos grups ho hem notat força.

    Personalment, quedo a la espera de que la profe ens passi els exercicis lliures, ja que jo no he cursat alguns nivells inferiors i, encara que se suposa que aquest curs és de repàs, la veritat és que m’aniran molt bé.

    Carol Calabia

    Imatge: www.vprades.altanet.org

  1. Sonia Besora

    05 nov. 13
    12:54 #

    Jo estic d’acord amb la meva companya Carol, la Núria fa que les classes siguin molt amenes i que s`´ns passi les dues hores volant.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share