25a unitat D
Vam començar la classe preguntant-nos el Jaume: “Com havia anat el fer de xerpes?” Tothom és va mirar…I va haver un gran silenci.El professor va trencar el gel preguntant a cada grup un fet positiu i un altre de negatiu d’aquesta segona unitat.
Positiu: implicació,simplificar el contingut,la informació rellevant,lideratge i resultatsatisfactòri.
Negatiu: falta de comunicació,angoixa de saber triar la informació rellevant,instruccions i sensació de perdre el temps.
Molts de nosaltres trobem dificultat a l’hora de fer servir l’ordinador i el Jaume ens explica a on hem d’anar?.S´han de corregir les faltes d’ortografia del nostre article d’opinió.
Una altra pregunta que ens fa es: “Què ens havia semblat el mural informàtic?” Pel que vaig visualitzar i escoltar la gran majoria estava negativa i queixosa…I és que tot ve per no saber utilitzar àmpliament l’ordinador! Després de la pluja de manifestacions verbals negatives, el Jaume passa a la proposta de la tercera unitat bastant cautelós.
De sobte, ens surt a la diapositiva l´actriu nord americana Sharon
Stone amb una proposició de: PECHAKUCHA. Què és això? Llavors una companya ens explica que és un format de presentació (fonamentalment creatiu) en el qual s’exposa un treball d’una manera informal i senzilla, mitjançant 20 diapositives en 20 segons cadascuna. Per primera vegada, aquest format es va portar a terme a Tòkio de la mà d’Astrid Klein i Mark Dytham (arquitectes).
El Jaume ens ho fa entendre per mitjà de l’ordinador.
PECHAKUCHA :
- 20 per 20
- Sessions dinàmiques
- Alguns consells
- Dosifica informació
- Destaca el essencial
- Combina el text i la imatge
- Segueix un fil narratiu
- Utilitza fonts científiques
- Utilitza poc text i no llegeixis
- No oblidis al públic
- El temps és or: aprofita-ho
- Eines
- Portabilitat
- Utilitza format estàndard
- Converteix en vídeo l’aula
- Atreveix-te també a l’aula
El professor ens proposa aquest repte adaptant-lo als temes de la tercera unitat. La gran aclaparadora majoria li diem que no.Per què?…
1-Falta de coordinació entre nosaltres (grup de 5 persones).
2-No tenim espai en comú.
3-No gaudim de prous ordinadors i la wifi es insuficient.
Acabem la classe recordant-nos el cap dels xerpes que ens enviarà per correu electrònic la unitat 1, perquè puguem accedir al mural i així concloure’l.
(Recordeu que teniu els dos murals en una pàgina, la pestanya al costat d’Inici)
Cap comentari
Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.