• 41a sessió D

   

  Al començament de la classe en Jaume ens ha proposat unes frases formades per dues oracions i hem hagut de posar un adjectiu al darrere de cada primera oració. Això ha servit per introduir el tema de les subordinades adjectivals o de relatiu.

   

  A continuació, els tres xerpes ens han repartit  dos folis i han procedit a donar-nos les explicacions oportunes de les oracions de relatiu adjectives: les seves característiques, quines funcions sintàctiques tenen  i que cal distingir-hi la funció especificativa i l’explicativa per entendre quan una subordinada de relatiu va entre comes o no hi va.

   

  Després hem fet uns exercicis de repàs, que han consistit a omplir els buits d’unes frases amb les formes de relatiu adequades i l’hem corregit en comú, donant-li la tabarra al xerpa major amb els dubtes que ens han sorgit.

   

  Per acabar, en Jaume ens ha fet un resum a la pissarra de quins pronoms de realtiu tenim i el més important de les formes de relatiu: que, què, qui, on, cosa que (fet que), la qual cosa.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share