• La lliçó de Neus Català

  Avui volem destacar com a exemple per a les generacions presents i futures  Neus Català i Pallejà, que va néixer el 6 d’octubre de 1915 als Guiamets,  a la comarca del Priorat, i que és l’última persona viva de l’Estat que va sobreviure al camp de concentració de Ravensbrück.

  Quina és la gran lliçó de vida que ens ha donat? És una dona que supera els cent anys. Li va tocar viure en una de les etapes més fosques de la nostra història recent i va sofrir penalitats a nivells que moltes persones per sort no hem hagut de patir.

  L’explicació, a banda d’una salut de ferro, és que encara manté l’esperit que la va fer lluitar des de molt jove en contra de les injustícies i per les llibertats de la societat oprimida en la qual li va tocar viure. No oblidem la innumerable llista de fets que l’han convertit en l’heroïna que és. Va emprendre proeses que l’han fet mereixedora dels reconeixements oficials i de milers de persones, que segueix sent una lluitadora i un exemple a seguir per la nostra generació i les properes.

  Coratge, perseverança…tots aquests poders adquirits al llarg d’aquests tres trimestres que hem après a classe, podrien ben bé aplicar-se a la vida de la nostra heroïna que ha sigut per a nosaltres un referent i la inspiració d’aquest article.

  Actualment Neus Català viu en un geriàtric al seu poble natal. Com els ocells que sempre tornen al niu.

  Ana Ch, Carles, Juan Carlos,Montse H i  Ricard

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share