• Què hem après de Milena Jesenskà

    Després d’haver-nos documentat sobre aquesta heroïna que va viure una època entre guerres i de grans canvis en tots els àmbits. pensem que hi ha tres paraules que podríem ressenyar. La primera seria força, la que li va caldre per enfrontar-se als contratemps (pare, rebuig per part de Franz Kafka, marit, partit comunista i nazisme). La segona, coratge, per dur a terme allò en el que creia (amor i formar part de la Resistència). La darrera, voluntat, la de mantenir-se sempre fidel amb els més febles (el suport amb tots els que van necessitar ajuda, sobretot al camp de concentració).

    Hem après de Milena que a la vida s’ha de tenir coratge davant les adversitats que se’ns poden presentar, que la gent arreu som iguals i que hem de fer memòria dels fets ocorreguts.  A través d’aquest personatge hem una conegut una mica més els esdeveniments tràgics d’aquell temps, que creiem que no se n’ha parlat suficient. Sembla com si es volgués passar una pàgina ràpida de la història. Alhora hem descobert un munt de persones que no ho vol. Hi ha molts testimonis del que va passar que en deixen constància. De totes maneres, no ens  en podem fer una idea, de l’horror que van patir!

    Tanmateix, mirant les notícies que ens arriben de la Mediterrània, sembla com si no haguéssim après la lliçó.

    Eudalda, Begoña, Eva A, Leticia, Teresa i Transi

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share