• C2 12a sessió

  Trencaclosques fotogràfic

  Extret d’https://morguefile.com/photos/morguefile/, autoria de Jacqueline

  Tal i com és habitual durant el curs  a l’inici de la sessió,  el Jaume ens va preguntar a cadascú dels alumnes quins conceptes i quines activitats ens havien semblat més interessants de la classe anterior.  A continuació, ens va passar l’acta del contingut d’una sessió  anterior on cada paràgraf del text s’havia escrit de dues maneres diferents. Nosaltres, per parelles, havíem d’analitzar cadascuna de les dues opcions i triar la que ens semblés  més correcta.

  Passada aquesta primera introducció, vam continuar la sessió treballant els articles d’opinió. En aquesta  ocasió, i per a introduir-nos en la matèria,  el Jaume tenia preparades sis fotografies retallades en diferents fragments com si fossin peces d’un trencaclosques . El professor ens va repartir una peça a cada alumne i nosaltres , després de trobar  els altres alumnes amb el retall  que es correspondria amb la nostra fotografia, vam poder configurar sis grups per treballar cadascuna de les imatges.

  En aquest sentit, cadascuna de les imatges  evocarien , de manera  simbòlica, les següents sis maneres diferents de començar i finalitzar un article d’opinió: La cita, la pregunta, les analogies, l’anècdota, iniciar el text amb una síntesi i, finalment, iniciar un text fent anotacions com si fos un telegrama. D’aquesta manera, vam anar analitzant i explicant com utilitzar aquests recursos per a desenvolupar un text amb la finalitat de captar l’atenció del lector. Un cop explicades aquestes sis eines, vam haver de decidir quina utilitzaríem per tal d’iniciar i finalitzar l’article d’opinió que haurem de redactar en properes sessions.

  A continuació, i seguint amb  la dinàmica de les classes, vam realitzar una activitat per tal de fer una petita pausa mental.  En aquesta ocasió, l’activitat consistia lletrejar una paraula sense poder dir res i utilitzant el propi cos . El Jaume, com si fos un actor fent mímica, va anar adoptant posicions amb el seu cos per a representar les diferents lletres de la paraula cocoter.

  Un cop feta aquesta activitat, vam continuar la classe fent un repàs de les activitats que fins a la data s’havien plantejat utilitzant la xarxa social twitter. Vam repassar les tres primeres activitats: en primer lloc, havíem de fer una piulada utilitzant 15 paraules que vindrien a indicar sobre quin tema versaria el nostre article d’opinió.  A continuació, havíem de plantejar tres piulades més, exposant tres arguments defensant la nostra posició respecte a l’article d’opinió i, finalment, la tercera activitat consistiria en buscar tres  dels arguments piulats pels nostres companys i contraargumentar  les seves tesis.

  Un cop repassades aquestes  primeres activitats amb twitter, el Jaume ens en va animar  a escriure una quarta piulada on, utilitzant algun text o notícia que llegim, exemplificar alguna de les sis formes per introduir o concloure un article d’opinió.

  Finalment, i per concloure la classe del dia, el Jaume ens va fer una petita valoració sobre les 10 primeres sessions del curs i, a partir de les nostres aportacions , va  enumerar els aspectes positius i negatius (els menys) que cadascú dels alumnes li havia fet arribar.

   

  postal de Jordi J

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share