• C2 20a sessió

  Òptim Optimot

  Avui hem fet una sessió a la biblioteca pública de Castelldefels per familiaritzar-nos amb les eines lingüístiques que Internet ens facilita. Tot i això, hem començat com és habitual, revisant l’acta de la 15a sessió i n’hem triat el títol adient .

  En Jaume ens ha facilitat una piulada  per trobar les errades lingüístiques i explicar quines eines de la xarxa hem fet anar per verificar-ne les correccions. Les principals fonts a consultar són:

  L’Optimot és la que dona més opcions de cerca i amb una casuística més àmplia, però si volem una de  més concreta podem emprar l’Ésadir.cat . El Servei Lingüístic de la UOC és similar a l’Ésadir.cat.  El Parles.upf té un apartat molt bo per ajudar-nos en tècniques d’escriptura.

  Tot  seguit, en Jaume ens ha explicat com podem penjar el nostre article d’opinió al blog d’ Els veïns del C2. Cal esperar una invitació al blog i cal que ens hi registrem. El primer serà anar a la part superior esquerra i a Els meus llocs entrar al blog d’ Els veïns del C2. Un cop som al blog, hem d’anar a Entrades del blog/Afegim, on trobarem un processador de textos i podrem pujar aquí els suports en imatge que vulguem. A l’apartat Categories i etiquetes, hem de marcar Articles d’opinió i etiquetar amb les paraules clau per que ens puguin trobar més fàcilment a la xarxa. Les etiquetes seran #paradís40, #c2cast17, el nom de cada grup i les paraules en negreta que marcarem a l’article com a paraules claus.

  Un cop redactat el tex, el podem  publicar al moment, guardar-lo  i recuperar-lo més tard i previsualitzar-lo com quedarà. També hem de tenir cura d’emprar imatges (fotografies,gràfics,dibuixos,etc.) que no tinguin dret d’ús reservat i sempre serà millor citar la font de la qual les hem obtingudes.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share