• C2 7a sessió

  Obra de Cristina Armengol

   

   25 d’octubre de 2018

   

  Hola, companys i companyes!

  Us escric per informar-vos de tot el que vam fer l’última sessió. Com és habitual, la classe va començar explicant amb què ens havíem quedat de la sessió anterior.

  Ja entrats en matèria, en Jaume ens va reptar a caçar perles, però aquest cop no va ser amb una de les nostres cartes, sinó amb unes frases que ell havia preparat. Semblava fàcil encara que no ho era i pobre del que es despistés. Ja va deixar clar que hi havia coses amb les quals no es podia dubtar, com pot ser la terminació -esa de les paraules que expressen qualitats, com per exemple incertesa.

  Com que de la sessió anterior havien quedat dubtes sobre els accents diacrítics, en Jaume ens va penjar a Twitter una fotografia amb un punt de llibre, en què sortien totes les quinze paraules amb aquest tipus d’accent. Com que el punt de llibre era de l’Hospitalet de Llobregat, alguns de nosaltres ens vam il·lusionar amb la possibilitat d’una petita excursió, però tot es va esvair ràpidament. En Jaume ens va dir que només penjava la fotografia perquè tinguéssim coneixement de les paraules amb accent diacrític. Que fos un punt de llibre era anecdòtic.

  Després, en Jaume ens va explicar quins són els quatre tipus d’arguments que hi ha: d’analogia, de causa, d’autoritat i d’exemple. Amb una petita explicació ràpidament es va fer entendre. I no com va passar amb el joc que havia preparat, el joc d’accions. Es tractava de posar-nos tots en cercle i havíem de pensar una acció que representàvem amb el cos, mentre dèiem la que havia representat el company de la dreta. Semblava fàcil però en la pràctica es va complicar.

  Una vegada superat el joc, va començar l’important. En Jaume ens va col·locar per esquadres i, amb l’avís que els infiltrats començaven la seva tasca, ens va fer argumentar si eren millor les novel·les o les pel·lícules. Vam fer pluja d’idees en grups de dos. Després, vam posar en comú les idees amb altres dues persones d’altres grups. Vam poder comprovar com ràpidament els arguments eren molts i variats.

  Per acabar la sessió, vam fer un escrit entre tres persones on argumentàvem una de les dues posicions, si eren millor les novel·les o les pel·lícules.

  Atentament,

  Raül

  Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share