Bon viatge, Ariel

image[1]Ahir vam acomiadar el trimestre i algun company que marxa lluny, amb alguna llagrimeta. Et desitjo molt bon viatge i fins aviat, Ariel.

Em podeu explicar què fareu tants dies sense classe de català?

Aquestes vacances aniré a visitar els meus pares i els amics del poble. Caminaré per la muntanya, que m’agrada molt. Trauré a passejar els meus gossos i faré la mona al meu nebot. De fet, no sé si la faré o la compraré perquè no sóc gaire bona cuinera.

 

Bones vacances!

Share

Anem de compres?

Quan anem a una botiga de roba hem de tenir en compte unes quantes coses:

En primer lloc hem de saber què vol dir aparador, prestatgeria, taulell, emprovador. A l’hora de pagar hem de tenir clar si ho fem en efectiu, amb targeta o utilitzem un xec regal. També hem d’anar amb compte que ens tornin bé el canvi i de guardar el tiquet per si hem de canviar alguna cosa. A la botiga hi podem anar a comprar, a canviar una peça de roba o simplement  a mirar o fer-hi un cop d’ull.

L’altra cosa important és el vocabulari de la roba. Feu clic en aquest enllaç i veureu les peces de roba classificades per estacions: vocabulari de la roba i les estacions.

Aquí teniu la cançó Tots els botons de la Beth en la qual surt molt vocabulari sobre la roba i els vestits:

Share

“Les mateixes estrelles”, de Núria Martí

Les-mateixes-estrelles Avui a classe hem acabat el llibre Les mateixes estrelles, de la Núria Martí. És una història de solidaritat, amistat i amor que ens ha agradat molt i ens ha servit per practicar la llengua oral. Ara us demano

1. Podeu escriure un breu resum del llibre?

Després de fer el resum, recordeu que podeu triar entre aquestes dues opcions:

2. Descriviu un dels personatges del llibre 

3. Escriviu 5 paraules del llibre que abans no enteníeu i ara sí

Fins dimarts!!!

 

 

Share

Fem una amanida?

amanidaSaps com es fa una amanida? És molt senzill!

Primer has de comprar les hortalisses i verdures necessàries. Has de comprar enciam, tomàquets, pastanaga i ceba. Després has de rentar bé tots els ingredients i els has de tallarA continuació ho has de posar tot en un recipient i finalment hi has d’afegir un bon raig d’oli, vinagre i sal.

I llestos! Bon profit!

M’expliques què he de fer per elaborar un plat? Segueix el model.

En aquest enllaç trobareu vocabulari en imatges relacionat amb el menjar. Feu-hi un cop d’ull: http://llengua.gencat.cat/web/sites/llengua/.content/documents/publicacions/viure_a_catalunya/vocabulari_en_imatges/arxius/5_alime_1_.pdf

Share

Com s’hi juga?

fet i amagarAvui us explico com jugar a un dels meus jocs preferits, fet i amagar. Heu de ser una bona colla perquè sigui més divertit. Un del grup ha de parar. Per fer-ho, s’ha de posar de cara a una paret i ha de comptar fins a 50 amb els ulls tancats. La resta de jugadors s’han d’amagar. Quan el jugador que para acaba de comptar, ha de buscar els companys que s’han amagat. Per guanyar, els jugadors que s’han amagat han de tocar la paret on comptava el jugador que para i han de cridar “salvat”.

Quin embolic, oi? Doncs és ben fàcil i segur que hi heu jugat moltes vegades.

Ara us toca a vosaltres explicar com jugar a un dels vostres jocs preferits. Seguiu l’estructura del meu text.

 

Share

On anirem?

51

Ahir vau presentar les vostres propostes d’excursions. Totes eren molt interessants. Ara escriviu-les aquí. Podeu comentar les propostes dels companys si teniu algun dubte, per exemple:

 

Com hi anirem? (en cotxe, en tren, en bici…)
On menjarem?
Amb qui hi anirem?

Share

Fem la maleta!

Travel suitcase

Hola a tothom!

Ahir a classe vau fer 4 propostes per fer un viatge de fi de trimestre amb els companys del curs de català. Ara només heu de deixar un comentari en què digueu quina és l’opció que preferiu d’entre les que van exposar els vostres companys i per quin motiu. Recordeu que no podeu triar la proposta del vostre grup, eh? Per justificar la vostra preferència podeu utilitzar la informació que vau apuntar a la graella pel que fa a característiques, activitats, avantatges i inconvenients de cada lloc. Potser també us seran útils les estructures que vam treballar per fer comparacions: és més… que…,  és menys.. que… o és tan… com…

Grup 1: la Vall d’Aran

Grup 2: València

Grup 3: Gran Canària

Grup 4: Eivissa

Ah, i també heu de d’afegir 4 o 5 objectes que ficaríeu a la maleta i que per a vosaltres són indispensables.  La roba no compta!

 

Share