• La llibreria A Peu de Pàgina acull la primera activitat del CNL de Barcelona per donar a conèixer el món del còmic

    OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    La llibreria A Peu de Pàgina va acollir ahir dijous 12 a la tarda una trobada entre professionals del món del còmic i alumnes de català de nivell Bàsic 3, en la qual van sorgir debats molt interessants sobre el còmic. Aquesta era la primera activitat que es feia a una delegació del CNL de Barcelona per difondre la nova campanya del Centre per promocionar el còmic en català, Uaaaaaaau… iuhu, pataplaf! Còmic en català.

    Els tertulians van ser Albert Martí, representant comercial de Norma Editorial; Sergio Colomino, guionista i autor de Sherlock Holmes i la conspiració de Barcelona, i Artur Laperla, dibuixant i creador de Súperpatata. Tots tres van fer una anàlisi dels motius pels quals ells consideren que s’edita encara poc còmic en català. Segons ells, si l’obra no ha triomfat abans en castellà, les editorials no es decideixen a treure-la al mercat en català. A més, també van coincidir a comentar que potser “ha faltat la traducció poc col·loquial en català, registre amb el qual s’identifica més el còmic”.

    El debat també va girar força estona al voltant del treball conjunt entre guionistes i dibuixants, a més d’altres qüestions, com les diferències existents entre el còmic i la novel·la gràfica.

    El grup d’alumnes de Bàsic 3 de Sarrià van quedar molt contents amb l’activitat i van poder conèixer de més a prop el món del còmic, a més de poder passar una estona de luxe a la llibreria, un espai privilegiat per a realitzar-hi aquest tipus d’activitats fora de l’aula.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h, i dimecres també de 16 a 20 h.


Xarxes socials









Històric


Categories


Comentaris recents


Districte de Gràcia



Districte de Sarrià-Sant Gervasi