• “A l’abril cada paraula val per mil”

    El CNL de Barcelona llança la campanya “A l’abril cada paraula val per mil”, una iniciativa cultural per celebrar Sant Jordi als carrers de la ciutat. Conscient de la contribució del comerç a la cohesió social a través de l’ús del català, el Centre repartirà roses en forma de cartells, que expliquen l’origen de paraules relacionades amb els diversos sectors comercials, a establiments comercials de la ciutat.

    Està previst que un gran nombre comerços de Barcelona exposin les “roses lingüístiques” des de mitjan abril fins al 10 de maig. Als districtes de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi hi participen uns 160 establiments del carrer Gran de Gràcia, el carrer Carolines, l’avinguda Príncep d’Astúries i el carrer Guillem Tell. Aquí en teniu les rutes marcades amb roses:

    Mapa abril Gràcia Mapa abril Sarrià

    La campanya també serà a Twitter amb l’etiqueta #valpermil

    Mentre duri la campanya, el twitter @cpnlsafd del Servei d’Autoaprenentatge i Formació a Distància (SAFD) piularà una pregunta sobre l’origen de les paraules que surten als cartells d'”A l’abril cada paraula val per mil” i l’endemà piularà el cartell corresponent que inclou la resposta en el seu contingut. L’etiqueta d’aquesta activitat serà #valpermil.

    També es piularan mapes dels deu districtes de Barcelona que contindran els diversos recorreguts de les “roses lingüístiques” per tal d’adreçar les persones que hi estiguin interessades als comerços participants perquè puguin conèixer les 64 paraules exposades.

    Al juny, exposició

    El CNL de Barcelona està preparant una exposició de la campanya amb els cartells que portaran la llengua catalana al comerç de la ciutat. L’exposició, oferirà un panorama general sobre els diferents àmbits temàtics tractats i incorporarà també fotografies dels aparadors dels establiments que hi han participat i testimonis dels participants.

    L’exposició començarà la seva itinerància el mes de juny a l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura de Ciutat Vella i posteriorment s’oferirà a centres culturals i associacions de comerciants de la ciutat.

     

     

     

     

     

     

     

     

    lameva.barcelona.cat

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h, i dimecres també de 16 a 20 h.


Xarxes socials









Històric


Categories


Comentaris recents


Districte de Gràcia



Districte de Sarrià-Sant Gervasi