• El VxL se’n va de festa major!

    La Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona va escollir un espai ben emblemàtic per celebrar-hi el dimecres 21 de juny un nou acte de presentació de parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua: l’envelat de la Festa Major de Gràcia. Els nous voluntaris i aprenents es van trobar en un ambient festiu i van poder descobrir aquest lloc creat especialment per celebrar el bicentenari de la festa barcelonina dels guarnits per excel·lència.

    Gràcies a les explicacions de la presidenta de la Festa Major, Carla Carbonell, i del president del Taller d’Història de Gràcia, Josep Maria Contel, els assistents van poder conèixer que l’envelat reprodueix l’estructura típica i el muntatge propi d’aquests espais al segle XIX i van tenir l’oportuntitat de retrocedir una mica en el temps i imaginar aquella festa major dels inicis.

    La història també va servir per unir voluntaris i aprenents en una dinàmica en què cadascú havia de buscar la persona que tenia una fotografia igual a la seva, una imatge antiga d’algun dels carrers del barri.

    Després d’una estona de conversa inicial entre les parelles i del visionat d’un vídeo sobre el Voluntariat per la llengua, Toni Mataix, cap de Projectes i Serveis Generals del CNL de Barcelona, va adreçar unes paraules als assistents per agrair la implicació de tothom en l’èxit del programa i la participació de tots els que van fer possible l’esdeveniment d’ahir.

    L’acte es va cloure amb una explicació sobre el funcionament del Voluntariat per la llengua per part del responsable del programa, Marcel Pellejà. A partir d’aquí, la festa va seguir gràcies a la música del grup Ballaveu, que va aconseguir fer sortir les ganes de ballar del públic i va animar la gent a viure abans d’hora la Festa Major.

    Fotos de l’acte

    Print Friendly, PDF & Email

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h, i dimecres també de 16 a 20 h.


Xarxes socials









Històric


Categories


Comentaris recents


Districte de Gràcia



Districte de Sarrià-Sant Gervasi