Llucia Ramis al club de lectura de la Biblioteca Jaume Fuster
L’escriptora malloquina Llucia Ramis assistirà el proper 20 de desembre a les 12 h, al club de lectura que té lloc a la Biblioteca Jaume Fuster. Es parlarà del seu llibre Egosurfing i els assistents podran fer-li preguntes, intercanviar impressions i parlar de qüestions inèdites de l’obra.
Egosurfing és el terme que designa la pràctica que consisteix a navegar per Internet a la recerca d’informacions sobre un mateix, amb l’objectiu de trobar-se però sobretot de sentir-se buscat, i per tal de sentir-se viu. L’obra de Llucia Ramis critica i al mateix temps és deutora d’aquesta nova cultura i de la tendència a l’egolatria en la nostra societat. Una anònima escriptora mallorquina de llibres d’autoajuda rep l’acusació d’un programa televisiu sensacionalista d’haver comès un “quasihomicidi imprudent”. La seva víctima és un jove hospitalitzat a causa de l’impacte al seu cap d’una bossa d’escombraries. Algú ha llançat la bossa des del pis on ella va viure dotze anys enrere, en el seu primer curs universitari a Barcelona, i que va abandonar després de la mort del seu primer amant. De manera inesperada, es fa amiga de la descarada periodista que la calumnia, que la introdueix en les perversions d’un exclusiu ambient de la ciutat, mentre que el noi a qui se suposa que ha ferit, el qual està pendent d’un judici per presumpte maltractament a la seva exnòvia, insisteix a convertir-se en amic íntim de la protagonista…
Llucia Ramis va néixer a Palma el 1977. És llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB. Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació: va ser redactora en cap de la revista literària Quimera, ha treballat a la secció de cultura del Diario de Mallorca i actualment col·labora a El Mundo, COM Ràdio, RAC-1 i Catalunya Ràdio. És directora i presentadora del programa ‘Això no és Islàndia’ a IB3. La seva primera novel·la que va veure la llum l’any 2008 va ser Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys. El 2010 va guanyar el Premi Josep Pla amb la seva segona novel·la Egosurfing. A finals del 2010 l’Obra Cultural Balear li ha concedit el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel, que premia una persona o col·lectiu jove que hagi excel·lit en el camp de l’animació cultural, de la investigació (artística, humanística o científica) o de la creació.
Cap comentari
Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.