• Vida privada, la pròxima novel·la del club de lectura

    El proper dimecres 21 de febrer a les 12 h es comentarà Vida privada, de Josep M. de Sagarra, al club de lectura de la biblioteca Jaume Fuster.

    Vida privada és un clàssic de la literatura catalana que va ser publicada l’octubre de 1932 i va rebre el Premi Joan Crexells de narrativa. Sagarra fa un retrat tant de les classes socials altes com de les baixes de la Barcelona d’aquell temps, i va provocar un escàndol en aquella època pels temes que tractava i que es basava, en gran part, en personatges reals que els contemporanis podien reconèixer.

    La novel·la tracta sobre la família Lloberola, pertanyent a la burgesia dels anys trenta de Barcelona, la qual està passant per un moment molt crític perquè veu com els arriba la ruïna econòmica i social. A través de la novel·la desfilen tres generacions de la família Lloberola i, amb ella, els canvis de la Barcelona de l’època. L’autor descobreix els convencionalismes que amaguen la manera de ser autèntica de l’home i condemna els nous valors socials de l’època: l’afany de figurar, l’aparença externa i la possessió material.

    Josep M. de Sagarra (Barcelona, 1894-1961) destaca entre els noms més populars de la literatura catalana d’aquest segle. La seva obra comprèn nombrosos gèneres: el teatre (El cafè de la marina, 1933), la poesia (Cançons de rem i de vela, 1925, El Comte Arnau, 1928, i El poema de Nadal, 1930), el periodisme (Cafè, copa i puro, 1928), el llibre de viatges (La ruta blava, 1964), la prosa (Memòries, 1954), la traducció (destaquen La divina comèdia, 1952, i el teatre de Shakespeare). Com a narrador va fer tres novel·les: Paulina Buxareu (1919), All i salobre (1928) i l’esplèndida Vida privada (1932).

    Imatge relacionada

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h, i dimecres també de 16 a 20 h.


Xarxes socials









Històric


Categories


Comentaris recents


Districte de Gràcia



Districte de Sarrià-Sant Gervasi