• Panikkar a l’aula

    L’alumnat de la delegació treballa Panikkar a les aules per commemorar el centenari del naixement del filòsof i teòleg.

    El CNL de Barcelona ha creat quatre unitats didàctiques, una per a cada nivell (una per al bàsic, una per a l’elemental, una per a l’intermedi i una per al de suficiència i el superior) per treballar la figura i el pensament de Panikkar amb els alumnes del CNL durant tot l’any.

    El filòsof i teòleg Raimon Panikkar i Alemany (Barcelona 1918 – Tavertet 2010) era doctor en Filosofia, en Química i en Teologia i autor d’una vuitantena d’obres escrites en cinc llengües (italià, català, francès, anglès i castellà). Doctor honoris causa per les universitats de les Illes Balears, Tübingen, Urbino i Girona, i professor, entre d’altres, a les universitats de Harvard i Califòrnia (d’on fou catedràtic emèrit), va ser una figura de rellevància mundial en el diàleg entre les cultures i religions i en la cerca d’alternatives als reptes del món contemporani.

    El 1954 va arribar per primer cop a l’Índia. La trobada amb les cultures de l’Índia va ser decisiva en el seu itinerari (“Me’n vaig anar cristià, em vaig descobrir hindú i torno budista, sense haver deixat mai de ser cristià”).

    La seva activitat intensa i apassionada el va fer relacionar-se amb molts dels grans noms de la cultura dels darrers cinquanta anys del segle XX. El premi Nobel de Literatura Octavio Paz va qualificar Panikkar de “catalán hindú, a un tiempo teólogo y ave viajera en todos los climas” i “hombre de inteligencia eléctrica”.

    Un dels ensenyaments de Panikkar és que la realitat presenta una profunda interdependència i que cal superar tot dualisme. Això inclou la relació de l’ésser humà amb la Terra, àmbit on Panikkar proposava passar de l’ecologia a l’ecosofia.

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h, i dimecres també de 16 a 20 h.


Xarxes socials









Històric


Categories


Comentaris recents


Districte de Gràcia



Districte de Sarrià-Sant Gervasi



Arxius