• Sabies que…

    Avui és 17 de juny, Dia Mundial de Lluita contra la Desertificació i la Sequera

    https://www.termcat.cat/ca/actualitat/apunts/termedelasetmana-desertificacio

    El terme desertificació fa referència al procés de formació de deserts per influència de l’activitat de l’ésser humà; en canvi, la desertització es refereix al mateix procés, però quan és degut a causes naturals, sense influència humana.

    Des del punt de vista de la formació, es tracta de dos termes creats per derivació: sobre la base substantiva desert (que prové del llatí desertus, amb el mateix significat) s’afegeixen dos sufixos verbals diferents (-itzar i -ificar), i se’ls atribueix de manera més o menys arbitrària un significat diferent, que és útil per a distingir els dos conceptes relacionats. Posteriorment amb la terminació -ció es formen els substantius corresponents.

    L’ONU reclama, amb la celebració d’aquest dia internacional, que es faci atenció a la desertificació, que afecta més de 1.500 milions de persones arreu del món, i sobre la qual tots tenim capacitat d’influència, sovint amb gestos petits que poden semblar insignificants, però que multiplicats moltes vegades tenen la seva repercussió.

    [Font: TERMCAT]

    Enguany el Dia Internacional se centra a canviar les actituds públiques cap a la principal causa de la desertificació i la degradació de les terres: la producció i el consum incessants de la humanitat.

    El creixement demogràfic, l’augment dels ingressos de la població i l’increment de la població urbana intensifiquen la demanda de

    terra per produir aliments, farratges i fibres tèxtils. Mentre que la salut i la productivitat de la terra cultivable existent disminuei .

    La responsabilitat en la gestió de la terra pot ajudar a abordar les conseqüències del COVID 19, que és un dels principals factors ambientals de brots emergents de malalties infeccioses com la pèrdua de la diversitat. Sòl sa = gent sana.

    Esdeveniment especial en línia de l’ONU Consulta el programa que es desenvoluparà durant tot el dia i que serà retransmès a través de Facebook, YouTube i Twitter. També pots comprovar altres iniciatives que tindran lloc en altres països amb motiu del Dia Internacional.

    [Font: Nacions Unides (un.org)]

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h, i dimecres també de 16 a 20 h.


Xarxes socials









Històric


Categories


Comentaris recents


Districte de Gràcia



Districte de Sarrià-Sant Gervasi