• Notícia trista per a la música tradicional catalana

    El CNL de Barcelona vol expressar el seu condol a la família i l’escalf a tot l’equip del Tradicionàrius per la trista notícia de la mort de Jordi Fàbregas i Canadell.

    El CNL de Barcelona vol expressar el seu condol a la família i l’escalf a tot l’equip del Tradicionàriu per la trista notícia de la mort de Jordi Fàbregas i Canadell, músic, compositor i activista cultural, i fundador de Festiva i el Centre Artesà Tradicionàrius. Sempre implicat en projectes i accions culturals i que va col·laborar amb el CNL de Barcelona durant anys.

    Jordi Fàbregas i Canadell, referent de la música folk a Catalunya, va fundar grups musicals com Oda de Manresa (1967), Coses (1973), l’Orquestra de Corda i Pua, L’Harmònica Brava (1979), La Murga (1980) i Primera Nota (1987). Va rebre el Premi Nacional de Cultura Popular, el Premi Nacional de Música, la Medalla d’Honor de Barcelona i la Creu de Sant Jordi.

    Nascut el 1951 a Sallent, ben aviat fundà grups musicals com ara Roda de Manresa (1967), grup Coses (1973), l’orquestra de corda i pua L’Harmònica Brava (1979), La Murga (1980) i Primera Nota (1987). El 1988 va crear el Festival Tradicionàrius de música folk i, juntament amb Jaume Arnella, Solistes de la Costa i Primera Nota, el 1990 va fundar TRAM (Associació Musical per la Tradició Musical). El 1991 va ser cofundador de l’Orquestra Simfònica de la Canya i el 1993 va crear el CAT Centre Artesà Tradicionàrius, una sala estable de música tradicional que programa també balls i sessions d’improvisació i d’intercanvi entre solistes i grups.

    Ens unim a l’homenatge de l’equip del Tradicionàrius per celebrar la vida d’en Jordi Fàbregas mitjançant la difusió de la programació  del Festival Tradicionàrius que va dirigir al llarg de trenta-tres anys i que hauria d’haver inaugurat el passat dia 15 de gener amb l’espectacle Almanac.

    Delegació de Gràcia i Sarrià – Sant Gervasi

    Print Friendly, PDF & Email

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h, i dimecres també de 16 a 20 h.


Xarxes socials









Històric


Categories


Comentaris recents


Districte de Gràcia



Districte de Sarrià-Sant Gervasi