• L’Asociación Mujeres Migrantes Diversas rep el Premi Vila de Gràcia 2019 pel seu projecte d’aprenentatge del català

    Ahir dimarts 23 de març, a les 18.30 h, es van lliurar els XXV Premis Vila de Gràcia 2019,  individuals i col·lectius, que no es van poder celebrar l’any passat a causa de la pandèmia.

    La directora del Centre Artesà Tradicionàrius, Carol Duran, en l’acte de presentació va assenyalar que l’objectiu dels Premis és reconèixer i destacar l’esforç de persones i entitats gracienques per millorar la vida dels veïns en diferents àmbits.  

    Després de la intervenció de Ferran Mascarell, president del Consell del Districte de Gràcia, Daybelin Juares, en nom de l’Asociación Mujeres Migrantes Diverses, va recollir el premi a la millor iniciativa o acció en defensa de les llibertats nacionals de Catalunya, a  la divulgació i promoció de la llengua catalana pel projecte de l’associació en l’aprenentatge del català, de la mà de Ramon Botet, president de l’Orfeó Gracienc.  

    En primer lloc, Daybeling Juares va agrair l’atorgament del premi al Districte i també a les entitats gracienques que cedeixen els espais i que, amb el treball en xarxa, fan possible xerrades, actes, etc. Va dedicar unes paraules d’agraïment al CPNL i al CNL de Barcelona, per haver donat suport, des del primer dia, al seu projecte i fer possible l’organització i la impartició dels cursos, i molt concretament a la Delegació de Gràcia i Sarrià- Sant Gervasi. Va destacar com l’entitat ha anat creixent gràcies a aquest treball, fins a arribar al moment actual, que ja hi ha 300 dones que estudien català. Va dedicar el premi a centenars de companyes que treballen, la majoria com a cuidadores internes, i que dediquen una part del poc temps lliure de què disposen per aprendre la llengua catalana.

    L’associació té clar que el català és un element essencial d’inclusió, cultura i treball que ve de lluny i es projecta al futur; és la llengua de tothom. 

    Eloi Badia, regidor del Districte de Gràcia, en acabar l’atorgament dels guardons i les paraules dels nou guardonats, els va adreçar unes paraules d’agraïment, i l’acte es va cloure amb el ball de l’Àliga de Gràcia, la dansa honorífica als guanyadors i l’ofrena al guanyador amb el premi a títol individual, Josep Maria Raya. 

    Donem l’enhorabona a l’associació per un reconeixement absolutament merescut en la tasca que fa per la inclusió i integració de les persones migrades, en la defensa de les llibertats nacionals de Catalunya i la promoció de la llengua catalana.  També donem l’enhorabona a la resta de guanyadors del districte de Gràcia, a títol individual i col·lectiu, i en especial al Centre Moral i Instructiu de Gràcia, pel Premi d’Honor de Gràcia a títol col·lectiu, pel seu 150è aniversari. 

    Imatge Imatge

    https://beteve.cat/societat/premis-vila-de-gracia-2019-entitats-veins/

    https://twitter.com/MujeresMigrante

    Print Friendly, PDF & Email

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h, i dimecres també de 16 a 20 h.


Xarxes socials









Històric


Categories


Comentaris recents


Districte de Gràcia



Districte de Sarrià-Sant Gervasi