• Tertúlia “L’esclavitud transatlàntica del segle XIX. Memòria col·lectiva de la ciutat de Barcelona”

    El dijous dia 10 de març un grup d’alumnes de nivell Bàsic 2 va assistir a la tertúlia “L’esclavitud transatlàntica del segle XIX. Memòria col·lectiva de la ciutat de Barcelona”, a la Fundació Festa Major de Gràcia, a càrrec de Marc Riu Giralt, estudiant del Grau d’Història de la Universitat de Barcelona.

    L’esclavitud transatlàntica fou un sistema desenvolupat al llarg de gairebé quatre-cents anys. La conquesta del continent americà per part de les potències europees propicià la deportació de milions d’africans cap a les explotacions colonials del “Nou Món”. Tanmateix, el sistema adoptà diversos mecanismes al llarg de la seva existència, el del segle XIX n’és un, en el qual nombrosos catalans tingueren una notable participació, obtenint grans beneficis que seran reinvertits en sectors claus per al desenvolupament econòmic de l’Estat i la ciutat de Barcelona.

    Va ser molt interessant, van conèixer personatges històrics i contemporanis dels quals no tenien informació i els va servir per practicar la llengua fora de l’aula.

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h, i dimecres també de 16 a 20 h.


Xarxes socials









Històric


Categories


Comentaris recents


Districte de Gràcia



Districte de Sarrià-Sant Gervasi