• Segona sessió 2015 del Club de lectura fàcil en català a Sant Boi de Llobregat

    El dia 25 de març tindrà lloc la segona sessió del 2015 del Club de lectura fàcil en català organitzat per la Biblioteca Maria Aurèlia Capmany amb el suport del Servei Local de Català de Sant Boi de Llobregat.El club es reuneix en sessions mensuals, d’una durada aproximada d’una hora i mitja, entre els mesos de febrer i juny.

    On es fa el Club de lectura?

    Biblioteca Maria Aurèlia Capmany
    Passeig d’Eduard Toldrà, s/n
    (Ciutat Cooperativa)
    Tel. 93 630 64 63
    Estació Ferrocarrils Catalans Molí Nou
    Autobusos SB1, L70 i L72

    Quan es fa?

    L’últim dimecres de cada mes

    A les 18.30 h
    Durada: 1 hora i 30 minuts
     
    Calendari de sessions:
    • 25 de febrer: Jerusalem (Froilà Alexandre Galindo)
    • 25 de març :Tant de gust de conèixer-la, senyora Anglada (M. Carme Bernal)
    • 29  d’abril: El gos dels Baskerville  (Arthur Conan Doyle)
    • 27 de maig: Ivanhoe (Walter Scott)
    • 17 de juny: L’anticlub (Àngel Burgas)
      Cal tenir en compte:
    • La inscripció és gratuïta i les places són limitades
    • Cal tenir el carnet de Biblioteques (gratuït i es fa a la mateixa biblioteca)
    • Cada mes la biblioteca us prestarà el llibre que heu de llegir i l’heu de retornar
    • Cal haver llegit el llibre abans de la sessió

    Inscripcions:

    • Biblioteca Maria Aurèlia Capmany
    • Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer
    • Servei Local de Català de Sant Boi de Llobregat
    • Per Internet
    Què és el Club de lectura fàcil?
    El Club de lectura de llengua catalana de nivell bàsic vol reunir persones majors d’edat interessades a llegir i comentar literatura escrita en català. Es tracta d’una activitat adreçada a persones que coneixen poc la llengua catalana i que volen millorar-ne la comprensió lectora i l’expressió oral. La tria dels llibres està basada en materials de lectura fàcil i obres especialment adaptades per a aquest nivell.
    Enllaços relacionats
    Segona sessió  2015 del Club de lectura fàcil en català a Sant Boi de LlobregatEl llibre de març

    Article complet

  • El llibre del mes de març: La casa sota la sorra de Joaquim Carbó

    El llibre del mes de març: La casa sota la sorra de Joaquim Carbó 

    Quin llibre ens voleu recomanar?

    En aquesta nova activitat, nosaltres us recomanem un parell de llibres cada mes i vosaltres teniu un espai per fer el mateix. Farem un recull amb tots els llibres recomanats i el publicarem en aquest web per Sant Jordi.

    El llibre del mes de març: La casa sota la sorra de Joaquim CarbóLa casa sota la sorra

    La casa sota la sorra

    Autor: Joaquim Carbó

    En Pere Vidal, un barceloní de vint-i-set anys, troba feina a partir de la lectura d’un misteriós anunci al diari. Un seguit de contactes telefònics el posaran en relació amb uns desconeguts i amb un seguit de pistes que suposaran l’inici de la seva aventura.

    Després d’un accidentat i emocionant recorregut a través del Caire i les terres del Nil, el protagonista arriba a la casa sota la sorra, seu d’una organització secreta instal·lada al Sudan que es dedica a tota mena de negocis bruts. Aquesta organització està dirigida pel malèvol arqueòleg alemany Timoteus Wander (el senyor Ti), el qual farà tots els possibles perquè en Pere Vidal no en pugui escapar.

     

    També el podeu trobar adaptat a lectura fàcil: Educaula – col·lecció llibre obert (adaptació de Toni Salas)

    El podeu demanar a les biblioteques de Sant Boi.

    Més informació:

    http://www.joaquimcarbo.net/

     


    RECOMANA UN LLIBRE AQUÍ



    Article complet

  • Carnestoltes al Taller de gramàtica

    Us deixo unes quantes fotos. Moltes gràcies a tots pel vostre bon humor i predisposició!!! Sou els millors!!!!

    carnaval TG (2) carnaval TG (3)

    carnaval TG

    Article complet

  • Carpaccio de pinya amb crema catalana

    2.CARPACIRecepta del Jordi Pardo:

    Ingredients:

    -1 pinya natural (dolça i poc àcida)

    -una mica de margarina

    -sucre morè

    -500 ml de llet

    -4 rovells d’ou

    -25 g de maizena

    -75 g de sucre més el necessari per caramel·litzar

    -1 branca de canyella

    -la pell de mitja llimona

    (temps d’elaboració: 30 minuts)

     

    Elaboració:

     

    Prepararem la crema catalana. Primer reservarem mig vaset de llet freda i farem infusionar la canyella i la pell de la llimona en la resta de la llet sense que aquesta arribi a bullir, durant 10 minuts. Mentrestant, mesclarem bé els rovells d’ou amb el sucre i dissoldrem la farina en la llet. Col·locarem la llet ja tèbia i hi afegim la resta de la llet amb la farina i la mescla d’ous i sucre; tot això en un cassó a foc baix i sense deixar de remenar fins que s’espesseixi, però sense que bulli. Després ho deixarem refredar.

    Mentrestant, pelarem i tallarem la pinya amb el ganivet de serra de la manera més fina qeu puguem i n’eliminarem el cor.

    A l’hora de muntar el plat, col·locarem tres o quatre rodanxes de pinya sobreposades al plat i cobrirem la pinya amb la crema catalana. Afegirem sucre per damunt de la crema per poder-la cremar.

     

    Bon profit!

    Article complet

  • Pastís de xocolata i ametlla

    pastís xocolata i ametllaRecepta de la Yolanda González:

    INGREDIENTS:

    .1 tetabrik a la tassa de (1 litre).

    .Cinc  ous.

    .100 gr de ferina de pa de pessic.

    .Una cullerada de cafè amb llet de llevat (uns 7gr).

    .100gr de sucre.

    .Una bosseta d’armella a trossets de 125gr,mes o menys.

    .Paper vegetal.

    .Un tros de mantega.

     

    Elaboració:

    En primer lloc, encengueu el forn amunt i avall a 175 o 180 graus. A continuació poseu el paper vegetal en el motlle amb el tros de mantega que es vagi estovant. Seguidament  agafeu  un bol poseu-li  la xocolata a la tassa, els ous, la farina, la llet  i el sucre i  tritureu-ho tot amb la batedora.

    Després escampeu bé la mantega en el motlle i poseu-li  la barreja. Finalment distribuíeu l’ametlla per sobre i poseu-ho al forn uns 30 minuts.

    Un cop passats els 30 minuts veureu que queda tou. No et preocupeu quan es refredi quedarà més compacte. Un Consell  si és fa un dia abans quedarà cremós , però no tant  tou.

    Bon profit!!!!.

     

    Article complet

  • Maduixes amb vi

    Recepta del Paco Hidalgo:

    Maquetaci—n 1

    Article complet

  • Flam amb caramel

    flam amb caramelUs deixo una recepta de la Konny Herrera:

    FLAM AMB CARAMEL
    PER A 4 PERSONES PER AL CARAMEL
    – 800 ml de llet – 100 g de sucre
    – 5 ous – Aigua
    – 200 g de sucre
    – 1 canonet de canyella
    – 1 llimona
    PREPARACIÓ
    Per fer el caramel, aboqueu el sucre en un cassó, mulleu-lo amb aigua i
    deixeu-ho reduir a foc lent, sense parar de remenar fins que el sucre
    s’enrosseixi i agafi el color del caramel. Després aboqueu-lo al fons del
    motlle del flam.
    Seguidament bulliu la llet en un altre cassó juntament amb el canonet de
    canyella i la pel de la llimona, durant aproximadament cinc minuts.
    Mentrestant bateu els ous en un bol i afegiu-hi el sucre. Quan la llet estigui
    llesta, aboqueu-la al bol. Bateu de nou tot i aboqueu-ho al motlle que heu
    preparat amb el sucre.
    Enforneu-ho al bany de maria, de vint a trenta minuts fins que veieu que el
    flam ja esta fet. Deixeu-lo refredar abans de servir-lo, tot girant el motlle
    per tal que quedi la part del caramel al damunt.

    Article complet

  • Flam de pinya

    flam de pinyaRecepta de la Montse Rodríguez:

    Ingredients           

    – 1 pot de quil de pinya tropical

    – 1 litre de nata liquida

    – 2 sobres de gelatina de llimona

    – Caramel líquid

    – 1 llimona

     

    Dificultat: Baixa                               

    Preparació:

    En primer lloc, tritureu les rodanxes de pinya i poseu a bullir l’almívar en un cassó, quan hagi bullit afegiu-hi els dos sobres de gelatina de llimona. Ratlleu la pell de la llimona i afegiu-la a l’almívar i el suc de mitjà llimona. Cal que deixeu refredar, quan estigui afegiu la pinya i el litre de nata líquida.

    Agafeu un motlle, poseu-hi el caramel líquid i aboqueu-hi el que havíem preparat anteriorment. Després poseu-lo al congelador durant dues hores perquè qualli. Passades les dues hores traieu-lo del congelador i ja està llest per menjar.

    Bon profit!

     

    Article complet

  • Braç de gitano

    braç gitanoRecepta de la Rosa M. Murillo:

     

    Ingredients:

     

    _Un paquet de galetes Maria una mica torrades.

    _Un pot de melmelada de préssec o taronja.

    _Un got de llet.

    _Un tros de margarina.

    _Un got de conyac.

    _Una pastilla o tauleta de xocolata per fondir.

    _Virutes de caramel de diferents colors o de xocolata rallat.

     

    Recepta:

     

    Agafem les galetes i les mollem, només una mica, ficant-les en la llet i en el conyac, sense desfer-les.

    Després les untem (o embadurnem) amb la margarina o la melmelada (segons volem el sabor).

    Formen un braç amb el paquet senser. Afellint-hi, per sobre, un fil de llet i de conyac  per amarar-ho (o xupar-ho) bé,

    de manera que quedi com un bescuit i que a l´hora de partir-ho, doncs, poguem fer-ho en diagonal.

    Mentrestant, en un casso fem bullir la tauleta de xocolata amb una mica d´aigua per desfer-la, perquè quedi feta

    una crema.

    Vessem la xocolata desfeta sobre el braç de gitano, afellint-hi les virutes de caramel de diferents colors o de xocolata

    rallat per guarnir-ho.

    I ja per acabar, deixem-ho refredar a la nevera perquè quedi cruixidor quan el tallem.

     

    Notes:

    He buscat el significat de “virutas” i en català al diccionari posa “encenalls”, no tinc clara aquesta traducció

     

    Article complet

  • Pastís de formatge

    pastís formatgeRecepta de la Rosa M. Farré:

    DIFICULTAT – Mínima

    INGREDIENTS
    1 Capsa gran de formatge Philadelphia.
    2 Iogurts naturals o amb gust de llimona.
    3 Ous.
    8 Cullerades soperes de sucre.
    2 Cullerades soperes de Maizena.
    La ratlladura d’una llimona.
    ELABORACIÓ
    Escalfeu el forn a 170º abans de la preparació del pastís.
    Poseu tots els ingredients junts en un bol i remeneu-los amb ajuda del minipimer
    fins que estigui tot ben integrat, tot seguit reserveu-ho.
    Agafeu un motllo per enfornar i folreu-lo amb paper parafinat,és més còmode i
    més net que la mantega, poseu-hi a dins la mescla preparada, un cop fet això ja
    podeu posar-la a coura.
    Poseu el pastís a mitja altura del forn durant 30 minuts aproximadament. Si al
    punxar-lo l’agulla surt seca ja el podeu treure del forn.
    La presentació va a gust de la cuinera procurant, això sí, que els guarniments
    que li poseu siguin comestibles.
    Proveu-ho, és fàcil, bo i quedareu bé per qualsevol dia festiu del any.

    Article complet

Segueix-nos a:

      

Categories


Històric


Altres blogs


Any Pompeu Fabra


Bàsic-elemental


Català i noves tecnologies


consultes lingüístiques


Cultura catalana


Cursos en línia


Diccionaris


El català i altres llengües


Exposicions orals


Intermedi-suficiència


Les varietats del català


Miscel·lània


Multilingüisme


Nova ortografia i gramàtica


Pronunciació


redacció de textos


Una mica d'humor


Voluntariat per la llengua


Darrers comentaris

  • sginabreda: Comentari de la Núria: EN EL TEMPS DE LES CIRERES Montserrat Roig. La Natàlia és la protagonista d´aquest...
  • Isabel Martínez Gil: MATADOR & CIA JOAN AGUT I RICO Vaig triar aquest llibre de comtes a l’atzar, no tenia...
  • Mª Carmen Diaz: El conte es diu La interpretació dels Somnis, pertany al llibre T’estimo si he begut. L’autora és...
  • anabel GALERA: GALLINES DE GUINEA Mercè Rodoreda El conte que us explicaré es Gallines de Guinea del llibre Contes i...
  • Nur: EL CRIM – Pere Calders (Cròniques de la veritat oculta) L´autor creu que és el moment d´exposar la seva...

Núvol d’etiquetes