Dia 6 de març, visita guiada al Museu Episcopal de Vic de 16 a 17h de la tarda.
Aquesta activitat està oberta a participants del programa de Voluntariat per la llengua i als alumnes del Centre.
Cal confirmar l’assistència.
STRIND/BERG
Teresa Vilardell i Marc Villanueva
Strind/Berg pretén fer descobrir a partir de la lectura, el comentari i la performance, una sèrie de relats poc coneguts de l’escriptor suec August Strindberg. Des de la ficció i l´adoctrinament carrega contra la política, el matrimoni, la hipocresia de les classes altes envers les classes baixes i també contra l’obra “Casa de nines” d’Ibsen. Tot això, mentre estableix un seguit de lligams on vida i literatura es nodreixen i es repensen mútuament; en un discurs que permet establir ecos sorprenents amb la nostra realitat contemporània. Aquesta vetllada vol evocar les que Strindberg organitzava, pocs anys abans de la seva mort, al seu moderníssim apartament a la Torre Blava d’Estocolm.
Autor: August Strindberg.Intèrprets: Aina Sànchez(ex-alumna de l´IT), Carlos Gallardo (alumne de l´IT).Amfitriona i conductora: Carolina Moreno(Professora de llengua i literatura nòrdiques de la UB).Dramatúrgia: Teresa Vilardell (professora de l’IT) Marc Villanueva (alumne de Dramatúrgia i Direcció de l´IT).Direcció: Marc Villanueva.Producció: Marc Villanueva.Disseny gràfic i fotografia: Aina Vergés(alumna d’Escenografia de l´IT).
Dia 13 de març
Club de lectura de 18 a 19h30 a la Biblioteca Joan Triadú.
Parlem del llibre Tristany i Isolda. Podeu recollir el llibre a partir d’avui mateix a la Biblioteca.
Aquesta activitat està oberta a participants del programa de Voluntariat per la llengua i als alumnes del Centre.
Cal reservar plaça.
Al març s’estrena el documental Rafea i el sol, una mostra del poder de l’educació contra la força de la tradició. El documental es projectarà en versió original en àrab i subtitulada en català.
Més informació:
La productora del Documental del Mes ofereix a l’alumnat del CPNL i als participants en el programa Voluntariat per la llengua avantatges per assistir a les projeccions de la pel·lícula. La majoria de sales (no totes) ofereixen sessions gratuïtes o amb descompte presentant el carnet de l’alumnat o el carnet de VxL.
El Documental del Mes és una iniciativa de l’empresa Paral·lel 40 que, per a la subtitulació en català, té el suport de la DGPL i queté com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d’espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques.
El llibre “Origen: Tambakunda”, de la voluntària Mariona Masferrer, opta al premi Setè cel que convoca l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Salt.
Una novel·la que explica la història real d’en Samba, parella lingüística de l’autora, des del Senegal a Catalunya.
Si voleu ampliar la informació podeu accedir a http://www.espaia.cat/ o bé a http://www.ateneus.cat/
El dijous dia 6 de febrer va tenir lloc la primera activitat que el Voluntariat per la llengua fem amb la col·laboració dels comerços de Manlleu adherits al programa. El primer comerç que vam visitar va ser la Fruiteria Musachs, situada al carrer de Sant Domènec. La Montse ens va explicar les fruites i verdures que ofereix als seus clients i va fer especial esment als productes de temporada i de proximitat.
Quan va acabar, ens va donar receptes fàcils d’elaborar amb alguns dels productes de temporada (una recepta amb taronges, mousse de taronja, i una recepta amb carxofes, carxofes amb cloïsses). Després, una parella lingüística va iniciar una compra: va demanar el preu de les maduixes i les mandarines, se’n va quedar unes quantes i les va pagar. Tot això en un bon català.
Aquesta mateixa parella que va fer de portaveu anirà a explicar la seva experiència al programa L’avió de paper de Ràdio Manlleu.