• Sessió 6a Suficiència 2

  Bon dia a tothom!

  Com ha anat el cap de setmana? Jo encara no m’he recuperat de tanta activitat física que vam fer a classe l’altre dia. M’he passat el cap de setmana practicant el tema de corbar l’esquena com un gat. 😉

  Què vam fer dijous? Si ho recordeu, després d’explicar-me l’última sessió, us vaig demanar que preparéssim alguns exercicis perquè l’estat físic del Jaume millorés. Pobre! Té problemes d’esquena, de genolls, de cervicals… Està atrotinat! Quan vam posar en comú aquests exercicis, van passar algunes coses interessants: havíeu fet servir gerundis (l’Anna sobretot), ordinals i algun marcador d’ordre. La frase estrella va ser aquesta:

  Puja sobre els braços de quatre grapes aixecant-te sobre els genolls i corba l’esquena fent una corba

  Era correcta? Us en recordeu? Per saber-ho, vam passar a buscar què deia l’Optimot dels gerundis i dels ordinals. Ho recordeu? Com funcionen les abreviatures dels ordinals? Quan puc utilitzar el gerundi?

  A continuació, vam mirar-nos unes frases en què apareixien gerundis. Que difícils!!!!! Jaume, ens vas fer suar una mica.

  Finalment, abans de passar a la tasca final de la 1a unitat, vau decidir que un text instructiu seria bo si…

  base de revisió U1 textos instructius

  Un cop decidit, vam repartir els textos inicials per millorar-los i, ai, es va acabar la classe. Passa tan de pressa…

  Fins aviat!

  Lourdes Subirà

 1. ana nogueira

  31 oct. 12
  21:18 #

  Estimada Lourdes,

  Tenim la sort de que, a més a més de aprendre català, fem exercici físic, llavors, arribarem a fin de curs, amb un corp danone i sabent (?) molt més de català, encara que ara mateix no ens ho poguem creure’l. (Mare meva! això dels pronoms febles és una tortura.

  Bo cap de setmana!

 2. lsubira

  05 nov. 12
  14:57 #

  Hola, Ana!

  Jo també estic segura que arribarem a final de curs amb un cos Danone (sembla que ens patrocini el bloc ;)) i sabent més català. Si per aconseguir un cos com aquest hem de fer exercici, per saber més català també hem de practicar, és a dir, hem de parlar i escriure. O sigui que ja us ho podeu creure.

  Bona setmana!


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share