Arxiu per novembre, 2013

  • Intermedi 3.

    En l’última sessió d’aquesta setmana vam acabar d’enllestir com serà l’activitat que farem dilluns a partir dels relats de Ramon Solsona.
    Si cliqueu Ramon Solsona (1) i també Activitats relats Ramon Solsona 2 i l’últim document GUIÓ SESSIÓ CLUB DE LECTURA podreu veure com ens vam distribuir la feina (qui presentarà l’autor i l’obra) i com es desenvoluparà la sessió.

    D’altra banda, també vam corregir uns exercicis de repàs i aquí teniu les solucions:
    Exercicis de repàs 2 solucions

    Us vaig posar feina del dossier. Heu de repassar la O i la U àtones (pàg. 17 a 20) i també l’ortografia de la G/J, IG/TX, X/IX (pàg. 44 a 47).

    Si voleu treballar lèxic: Frases fetes

    Cliqueu a Frases fetes (al marge esquerre) i podeu fer les activitats 3, 4, 5, 6 i 7.

    Per últim, us recordo que només teniu la setmana que ve per entregar-me les feines endarrerides: sol·licitud, article d’opinió.

    No defalliu, que ja ens queda poc! Us deixo una cançó.

    Share

    Article complet

  • Elemental 2 (25 i 27 de novembre)

    Hola a tothom!

    Aquesta setmana ha estat força especial…

    Dilluns vam començar la unitat 4, en què preparareu un viatge virtual. Recordeu que dilluns podeu portar informació sobre la destinació que heu escollit; d’aquest manera, el disseny de l’itinerari serà encara més real! També heu de fer els exercicis 1 i 2 de les pàg. 23-24 del quadern.

    Dimecres, entre el fred i una fina pluja, vam anar a l’Agrupació de Cultura Popular, on vam disfrutar d’un assaig dels Bastoners de Castelldefels. I dues companyes nostres, la Irina i la Sandra, es van animar a participar-hi i ens van deixar a tots amb la boca oberta… 😮 Semblava que ho haguessin fet tota la vida!

    Aquí les teniu, amb les seves “armes” a la mà (si cliqueu sobre la foto, veureu la imatge ampliada). Bon cap de setmana!

    bastoneres

    Share

    Article complet

  • Suficiència 1 (25 i 27 de novembre)

    El calendari continua avançant…, i nosaltres també! Aquest setmana hem començat la unitat 4, en què recorrerem diferents itineraris proposats per vosaltres mateixos.

    Si voleu repassar una miqueta, aquí us deixo uns enllaços:

    1. Pel que fa a les abreviacions, mireu-vos aquest document.

    2. Pel que fa als sempre temuts pronoms febles, seguiu aquest enllaç. També podeu fer els exercicis 1 i 2 de la pàg. 119 del Curs de Llengua Catalana Nivell C.

    Recordeu que dilluns haureu de portar el vostre itinerari: dissenyeu-lo com si es tractés d’un fullet informatiu que poguéssim trobar en una oficina de turisme. Penseu que aquest itinerari serà el que farà un/a altre/a company/a!

    I no ens oblidem de les frases fetes setmanals, a càrrec de l’Estela F., la Roser,

    Estela   Roser

    … el Rubén i l’Àngela!

    Rubén   Ángela

     

    Share

    Article complet

  • 13 sessió B3

    De cohdra, extreta d’http://www.morguefile.com/archive/display/190013

    Vam començar la sessió exposant com volem que sigui la casa ideal? Això ens va servir per presentar els objectius de la sessió: el present de subjuntiu, acordar el fragment de lectura i escoltar un parell de cançons del dia.

    Primer, vam pensar i apuntar verbs. Vam mirar de triar-ne un i cadascú va intentar deduir com es fa el present de subjuntiu.

    Es van formar dos grups més per preparar la lectura i van triar el fragment que llegiran.

    Finalment, vam escoltar les cançons de la Rocío i de la Victoria.

    Share

    Article complet

  • Ens acompanyeu a l’ assaig dels Bastoners?

    Bon dia,

    Dimecres vinent (27 de novembre) alumnat i voluntariat del Servei Local de Català assistirem a un assaig dels Bastoners de Castelldefels.

    Coneixeu el món dels bastoners? Hi heu participat mai? Us deixem un vídeo de la trobada dels Bastoners de Castelldefels durant els actes de celebració dels 30 anys de l’Agrupació de Cultura Pouplar. Esperem que us agradi.

    Si ens hi voleu acompanyar, ens trobarem a l’esplanada que hi ha davant de la biblioteca (al costat del Casal de Cultura) el dimecres a les 19.30 h de la tarda. Si hi voleu anar directament, ens trobarem a les 19.50 h davant del local de l’Agrupació de Cultura Popular (avinguda Lluís Companys, 6). Durant l’assaig ens explicaran en què consisteix el ball de bastons. A més, si voleu, ho podreu posar en pràctica.

    Hi podeu venir acompanyats. Us hi animeu?

    Pàgina web de l’Agrupació

    Canal Youtube de l’Agrupació

    Share

    Article complet

  • 11a i 12a sessió Elemental 3

    Bon dia,

    La setmana passada vam començar la 4a unitat, dedicada als veïns. Vam riure molt fent una mica de teatre (pàg. 162-164), oi? També vam repassar algunes paraules que ja sabíem i en vam veure algunes de noves (pàg. 161). A més, vam comentar què és el que no suportem dels veïns (gossos que es pixen al balcó, veïns que fumen a l’ascensor, veïns que fan soroll a deshores…)

    Com que vam tenir dificultats amb el pretèrit imperfet de subjuntiu, el vam repassar una mica i vau acabar apadrinant alguns verbs: fer, ser, estar, tenir, venir, prendre’s… En recordeu el pretèrit imperfet de subjuntiu?

    De deures, vam dir que faríem els exercicis 1 i 3 del quadernet (pàg. 25 i 26) i que dimarts portaríem el model de prova fet. Per cert, coneixeu les veïnes més famoses de Catalunya? Són les Teresines. Us en deixo el primer capítol per si voleu riure una estona. 🙂

    Fins demà,

    Lourdes

    Share

    Article complet

  • 10a sessió D

    De dmscs, extreta d’http://www.morguefile.com/archive/display/158013

    Que divertits són els fonemes!

    Mai no m’hauria pensat que un dia pogués arribar a afirmar que la transcripció fonètica pot resultar d’allò més entretinguda. La classe de dijous, però, va trencar tots els meus esquemes.

    Per començar, el Jaume ens va ensenyar dos vídeos que encara no sé ben bé a què treien cap. Culpa meva, per no haver assistit a les dues classes anteriors. Després, i com ja comença a ser habitual, vam formar grups. En aquesta ocasió, la finalitat dels grups era que els xerpes expliquessin a la resta del grup la matèria que s’havien preparat.  Es tractava de dedicar deu minuts a cada tema, però finalment vam necessitar mitja classe per acabar-ne només un. I quin un! Ni més ni menys que els sons. I jo, sorda com una tàpia per culpa d’un refredat mal curat. Fantàstic! 21112013 (1)

    El moment àlgid va arribar, però, a la segona part de la classe. Un cop escoltades les explicacions dels xerpes, fets els exercicis i comprovats els resultats, el Jaume va decidir fer-nos un resum del tema i intentar resoldre els dubtes més generalitzats. I aquí va començar el  que acabaria sent una classe magistral en què no hi va faltar de res.  Al Jaume li recava explicar-nos massa detalls, perquè, deia, no ens volia confondre, ni avorrir. Ell, atabalat i preocupat, deia que no, que no seguia. Nosaltres, atents i interessats, dèiem que sí, que seguís. Potser va ser aquesta preocupació per no perdre la nostra atenció la que va provocar que el nostre estimat professor – un home seriós i prudent – de sobte es transformés en el Palomino, parlés com els pijos  o com els guiris, es fotés de la Botella o parodiés la locució que anuncia la parada del tren a Viladecans. Tot a fi de bé, és clar. Quan es tracta d’entendre els sons, tots els recursos són pocs.

    I així va ser com una classe que es preveia feixuga va passar volant i com els presents  vam aprendre a perdre la por als fonemes i a riure’ns-en. Això sí, sense faltar-los al respecte.

    DEURES

    Publicar la primera versió de l’article d’opinió. Cliqueu aquí.

     

    Share

    Article complet

  • Bàsic 1. Que hi ha la Maria?

    freeimages.co.uk techonology images

    En les dues últimes sessions hem continuat treballant les descripcions físiques i també hem vist les estructures bàsiques per preguntar per algú per telèfon.

    Cliqueu Aquí

    Trobareu vocabulari i estructures per fer-les servir en una conversa telefònica.

    De deures, heu de fer els exercicis 21 i 23 de la pàg. 33 i els ex. de les pàg. 38 i 39. (Llibre: unitat 2 i 3)

    Us deixo una altra endevinalla per al cap de setmana:

    Qui no en té és mala gent.
    Qui el té bo és tot un sant.
    Mai no es veu, tothom el sent.
    Els poetes en fan esment
    i per ell anem tirant.

    La solució, dimarts a classe!

    Share

    Article complet

  • Intermedi 3. Lectura compartida

    Llegir

    www.flickr.com/photos/pcambra/7107582567

    En primer lloc, vull felicitar-vos per la feina que vau fer en grup a partir de la lectura dels relats de Ramon Solsona. Us vaig observar i tots vau aportar comentaris, vau donar punts de vista diferents sobre la lectura i crec que va ser una activitat enriquidora. Vau treballar el lèxic, vau donar la vostra opinió oralment, vau decidir quin fragment de text llegiríeu…
    Us vaig demanar que busquéssiu informació sobre l’autor i la seva obra. Dilluns farem la posada en comú i seleccionarem les dades més significatives.

    També us vaig repartir un full d’exercicis per fer a casa:
    Exercicis de repàs 2

    D’altra banda, com que som gairebé al final de curs us enllaço aquest material:
    Errades més freqüents

    Podeu escollir l’error que voleu treballar. Hi ha qüestions d’ortografia, de sintaxi…

    Per últim, voldria afegir-vos una última feina. Llegiu Aquesta notícia

    (És una notícia real!)

    Esteu interessats/interessades a participar en aquest procés de selecció. Escriviu una sol·licitud per demanar-ho.
    Cliqueu Exemple de sol·licitud
    i tindreu un model per ajudar-vos a redactar el vostre text.

    Bon cap de setmana!

    Share

    Article complet

  • Unitat 1

    De DuBoix, extreta d’http://www.morguefile.com/archive/display/675966

    D’entrada, us voldria agrair i felicitar per la sessió d’ahir. Ja ho valorarem més endavant, però en vaig sortir molt satisfet. Una de les claus de l’èxit va ser per la primera parella de xerpes de cada equip:  els anuncis van distendre l’ambient i vau aconseguir que els companys acomplissin l’objectiu: reconèixer els sons.


    També van facilitar l’explicació final. De totes maneres, si voleu aprofundir, treballar o repassar aquest contingut us facilito aquest material:

    Tal com vam quedar, deixeu les primeres versions de l’article d’opinió. Recordeu les preguntes que ha de respondre i quins són els criteris avaluatiusRUBRICA ARTICLE D’OPINIÓ.dot

    Bon cap de setmana!

     

    Share

    Article complet


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share