• C2 41a sessió

    obra de Bea

    Santpedor , 12 de març de 1939

    Maleït trànsit de l’ A-2 a les 09.00 del matí! Torno a arribar tard a la instrucció. Entro al centre de formació de la tropa i observo que efectivament la instrucció ha començat. El comandant Jaume es gira cap a mi i em diu de forma cordial: “Passa Jordi,passa!” Ufffff…estic salvat… m’he lliurat de l’arrest al batalló aquest cap de setmana.Ràpidament, em poso al dia amb els companys de trinxera.

    L’oficial en cap ens comenta que la fi de la guerra és a prop i que encara ens queda la batalla final. Però ens explica un breu pla de xoc per poder-la superar amb èxit. Personalment no les tinc totes. Soc un simple soldat de batalló, però crec en aquest oficial i en les seves dilatades experiències en batalles guanyadores. No és com els altres, té quelcom que enganxa…Sí! Crec que ens en sortirem!

    Per donar-nos coratge i ànims parlem de cinc donasses camarades de la república: Núria Folch, Rosa Maria Arquimbau, Dolors Anglada, Aurora Bertrana, Francesca Bonnemaison i Maria Teresa Vernet. Tot seguit, el batalló n’ha parlat i ha arribat a la conclusió que són un exemple de camarades a seguir.

    El comandant, conscient que en aquestes alçades de la guerra necessitem un petit permís,encara que sigui mental, ens ha obsequiat amb un joc elèctric. Divertit i boig, ha complert amb la nostra expectativa.

    Ja com nous,hem fet un exercici sobre preguntes i respostes d’un text de la camarada Núria Folch. Aquest cop hem treballat en binomis i a mi m’ha tocat amb la Toni.

    Seguidament, ens hem ajuntat amb un escamot de quatre soldats. Hem treballat un article d’opinió sobre aquell llibre que tot el batalló en parla i llegeix en les seves hores lliures, Incerta glòria.

     

    Per finalitzar la sessió, el comandant Jaume ha demanat al batalló que realitzi un telegrama a la Comandància Superior del mapa de guerra. Així tindrem dret a un cupó d’aliments. Potser amb sort, aquest cop serà de xocolata!

     

    El comandant ens ha donat festa per demà i ens ha tornat a convocar per a la instrucció de dijous. A veure quina en porta de cap!

     

    Atentament,

     

    Un soldat de la demarcació del Bages

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Categories


Històric


Blogroll


Per resoldre dubtes


Recursos per a l'aprenentatge


Vídeos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes


Share