• VISITA A CYDONIA, UNA COOPERATIVA DE BARRI PER AL BARRI

    El 12 de febrer un grup d’alumnes de català de la delegació de Sant Martí del Consorci per a la normalització lingüística va visitar la cooperativa de consum ecològic i responsable Cydonia. La Pilar i la Nat, les sòcies que els van rebre, amb dotze i quinze anys d’antiguitat respectivament, els van fer una xerrada molt agradable, presentant-los l’organisme amb la passió i la il·lusió de les persones compromeses amb el que fan.

    Aquesta cooperativa, ubicada al barri del Poblenou, té avui dia 51 socis, deu dels quals la van crear ara fa uns 20 anys, moguts per la defensa de l’ecosistema i de l’alimentació saludable. Durant aquests anys, l’interès creixent per aquest model de vida ha fet que se’n creessin dues més al barri a imitació de Cydonia, ja que no pot créixer en nombre de socis. Així i tot, organitzen activitats obertes als veïns del barri, entre les quals hi ha sessions de ioga, cinefòrums, clubs de lectura, tallers culinaris…, en podeu trobar més informació al seu blog clicant aquí.

    Quant al cost econòmic necessari per mantenir-la, cada soci aporta una inversió inicial de 60 € més una aportació mensual de 14. A més, al producte fresc s’hi afegeix un 2% del cost i al de l’estoc de la botiga, un 10%. Actualment hi ha 46 cistelles, que encarreguen setmanalment productes al pagès, cinc de les quals són compartides per dos socis.

    Pel que fa al funcionament, la comanda dels productes frescos es fa setmanalment per internet, el dissabte a la nit a tot estirar, i el pagès la porta cada dimecres. Llavors dos socis es cuiden de fer-ne el repartiment a les cistelles. També hi ha d’altres tasques necessàries que cal fer que es comparteixen entre tots, com per exemple gestionar l’estoc de la botiga. S’hi poden comprar llegums, cereals, cosmètics, vins, cervesa artesanal i fins i tot cava, que fan ells mateixos. A més, també fan compres col·lectives de carn, d’oli o d’altres productes que els socis vulguin consumir.

    Per concloure cal dir que l’alumnat va considerar la visita molt interessant, que us la recomanen d’allò més, ja que pensen que tothom l’hauria de fer. És per això que els agradaria concloure aquest article, que ells mateixos han escrit, amb les paraules següents: “Gràcies amigues, per presentar-nos la vostra societat”.

    Article escrit per la Isabel·la, el Francesc i la Cristina, amb la col·laboració de la resta de companys.

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 933 16 44 66
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 1.30 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta