• Setmana de la Poesia a Sant Martí

  Dos grups de Bàsic 1 i Bàsic 2 de la professora Mercè Martín van treballar l’escriptura d’haikus a l’aula i en van escriure de propis. Després van penjar-los en un mural acompanyats de fragments literaris d’altres escriptors i amb una cita de Pompeu Fabra per fer una petita commemoració a l’any Fabra. Al mural també es feia difusió de la Setmana de la Poesia a la ciutat de Barcelona.

  Article complet

 • Cervesera Cesc

  Un grup de 21 alumnes d’SS vam fer una visita a la cervesera Cesc. Els propietaris van explicar la història de la cervesa i el procés d’elaboració in situ per acabar amb un tast de quatre cerveses d’elaboració artesanal pròpia.

  Article complet

 • Article complet

 • Taller de mones solidàries

  Aquests dies els professors de la delegació amb els alumnes de cursos bàsics han tornat a anar al taller de mones solidàries que cada any per aquestes dates organitza la pastisseria La Palma al carrer del Clot 68-74 del districte de Sant Martí de la mà d’en Ramon Pérez Puigdollers.
  Durant la sessió el pastisser explica com s’elaboren les mones i cada alumne té una base de pa de pessic que pot decorar amb tots els elements que en Ramon posa al seu abast.
  És un taller gratuït. L’únic que es demana als alumnes són dos euros que es destinen íntegrament al Banc del Aliments.
  Bona Pasqua!

   

  Article complet

 • Embarbussaments

  L’alumna Mariya Horetska del Bàsic 3 del Xavier Sánchez va enregistrar companys de classe i d’altres alumnes del Centre dient un embarbussament en la seva llengua materna.

  Escolteu-los i repetiu-los si us hi atreviu!

  Article complet

 • Dia de la Llengua Materna

  A la delegació de Sant Martí, en commemoració del Dia de la Llengua Materna, hem volgut donar vida a l’aforisme llatí “Verba volant” a través de la figura de la papallona i hem omplert les parets de lepidòpters de colors. Tots els alumnes s’hi han implicat. Uns han escrit una paraula en la seva llengua i la traducció al català. D’altres han escrit un embarbussament i han intentat que els companys de l’aula el repetissin en la llengua corresponent. Ho han enregistrat i ben aviat penjarem el vídeo. Totes les iniciatives han servit per visibilitzar que cada llengua és una manera de veure el món.

  Article complet

 • VISITA A CYDONIA, UNA COOPERATIVA DE BARRI PER AL BARRI

  El 12 de febrer un grup d’alumnes de català de la delegació de Sant Martí del Consorci per a la normalització lingüística va visitar la cooperativa de consum ecològic i responsable Cydonia. La Pilar i la Nat, les sòcies que els van rebre, amb dotze i quinze anys d’antiguitat respectivament, els van fer una xerrada molt agradable, presentant-los l’organisme amb la passió i la il·lusió de les persones compromeses amb el que fan.

  Aquesta cooperativa, ubicada al barri del Poblenou, té avui dia 51 socis, deu dels quals la van crear ara fa uns 20 anys, moguts per la defensa de l’ecosistema i de l’alimentació saludable. Durant aquests anys, l’interès creixent per aquest model de vida ha fet que se’n creessin dues més al barri a imitació de Cydonia, ja que no pot créixer en nombre de socis. Així i tot, organitzen activitats obertes als veïns del barri, entre les quals hi ha sessions de ioga, cinefòrums, clubs de lectura, tallers culinaris…, en podeu trobar més informació al seu blog clicant aquí.

  Quant al cost econòmic necessari per mantenir-la, cada soci aporta una inversió inicial de 60 € més una aportació mensual de 14. A més, al producte fresc s’hi afegeix un 2% del cost i al de l’estoc de la botiga, un 10%. Actualment hi ha 46 cistelles, que encarreguen setmanalment productes al pagès, cinc de les quals són compartides per dos socis.

  Pel que fa al funcionament, la comanda dels productes frescos es fa setmanalment per internet, el dissabte a la nit a tot estirar, i el pagès la porta cada dimecres. Llavors dos socis es cuiden de fer-ne el repartiment a les cistelles. També hi ha d’altres tasques necessàries que cal fer que es comparteixen entre tots, com per exemple gestionar l’estoc de la botiga. S’hi poden comprar llegums, cereals, cosmètics, vins, cervesa artesanal i fins i tot cava, que fan ells mateixos. A més, també fan compres col·lectives de carn, d’oli o d’altres productes que els socis vulguin consumir.

  Per concloure cal dir que l’alumnat va considerar la visita molt interessant, que us la recomanen d’allò més, ja que pensen que tothom l’hauria de fer. És per això que els agradaria concloure aquest article, que ells mateixos han escrit, amb les paraules següents: “Gràcies amigues, per presentar-nos la vostra societat”.

  Article escrit per la Isabel·la, el Francesc i la Cristina, amb la col·laboració de la resta de companys.

  Article complet

 • Barcelona vista del Besòs

  L’alumnat del Bàsic 2 del grup de tarda de dijous vam anar al Palau de la Virreina a veure l’exposició Barcelona visita del Besòs: Patrick Faigenbaum i Joan Roca. 

  La sortida va ser molt lúdica i profitosa gràcies a les explicacions d’Imma Boj i Paco Marín, dues persones que van viure en primera persona tots els canvis del barri.   

  Article complet

 • L’arbre dels desitjos continua creixent

  L’inici d’any va portar un arbre dels desitjos per al 2018 a la delegació de Sant Martí.

  Cada grup d’alumnes hi ha anat penjant la seva proposta d’allò que li agradaria que passés aquest any.

  De desitjos, n’hi ha molts però encara n’hi caben més. Us animeu a fer-nos una visita per dir-hi la vostra?

  Us hi esperem!

  Article complet

 • Torna el Club de lectura de nivell bàsic de Sant Martí a la biblioteca del Poblenou

  Des de la Delegació de Sant Martí, i amb la col·laboració de Biblioteques de Barcelona, organitzem un club de lectura de llengua catalana de nivell bàsic. Aquest club s’adreça a aquelles persones que vulguin llegir per aprendre català i practicar la parla en un entorn amable, pròxim i enriquidor. El conductor del club és l’Albert Cugat, tècnic de normalització lingüística del CNL Barcelona.

  Les sessions es fan a la Biblioteca Poblenou -Manuel Arranz, al carrer Joncar, 35,  cada tercer dimecres de mes a les 19 hores. Abans de cada sessió cal haver llegit la novel·la, que us donaran a la mateixa biblioteca. La tria dels llibres està basada en materials de lectura fàcil, obres especialment adaptades al nivell.

  La propera sessió serà el 17 de gener, on parlarem de Moby Dick, potser la novel·la més ambiciosa i coneguda de Herman Melville.

  Aquí teniu el calendari amb els llibres que es treballaran al llarg del curs:

  15 de novembre: L’home invisible, de H. G. Wells (Castellnou – Kalafat)

  20 de desembre: El conte de Nadal, de C. Dickens (Gestió i promoció)

  17 de gener: Moby Dick, de H. Melville (Castellnou – Kalafat)

  21 de febrer: Tant de gust…senyor Verdaguer, de M. C. Bernal, C. Rubio (PAM)

  21 de març: La Felicitat, de Lluís-Anton Baulenas (EUMO)

  18 d’abril: Mar i Cel, d’Àngel Guimerà (Castellnou Edicions, 2010 “Kalafat”, 25)

  16 de maig: Històries poc corrents, de Pere Calders (EUMO)

  Per formar-ne part només cal comunicar-ho a la biblioteca presencialment o bé per telèfon al 934856622.

  Us hi esperem!

   

  Article complet

Delegació de Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 934 512 445
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, i dimecres de 16 a 20 h

 


Entrades recents


Comentaris recents


Categories


Etiquetes


Arxius


Meta