• Sortida a la biblioteca Josep Benet

  Sortir de l’aula sempre sol ser una bona opció i encara més si l’activitat consisteix a descobrir nous equipaments de la ciutat.  En aquest cas, els alumnes de B2 han anat a la biblioteca Josep Benet del Clot. 

  Per a la majoria ha estat un descobriment saber que la biblioteca és al mateix edifici que el Museu del Disseny.

  L’acollida per part de l’Oriol ha estat fantàstica. Ens ha explicat quins materials ens poden ajudar a aprendre i millorar el català: llibres de lectura fàcil, llibres sobre Barcelona, sobre el barri on vivim, revistes de cuina, de viatges per Catalunya, pel·lícules, música… I també ens ha parlat de la quantitat d’activitats que organitzen i a les quals podem assistir gratuïtament.

  Ens ha fet participar i ens ha preguntat moltes coses sobre nosaltres i els nostres països. A banda d’aprendre el funcionament de la biblioteca i de parlar de llibres i cultura, hem rigut molt. El lloc és molt bonic; la biblioteca és molt maca i tranquil·la. Tenim ordinadors per treballar i espais molt còmodes i acollidors. Tot són avantatges!

  Al final de la visita l’Oriol ens ha proporcionat el carnet de la biblioteca i tots hem agafat un llibre de lectura fàcil per treballar-lo a classe.

  Ens ho hem passat tan bé que molts de nosaltres hem volgut fer-nos una foto de record en un entorn immillorable i la volem compartir!

   

  Article complet

 • Visites al cementiri del Poblenou

  Durant l’última setmana d’octubre tres grups de la delegació de Sant Martí han visitat el cementiri del Poblenou. Les visites va ser conduïdes per l’Adrià Terol, de l’Àrea de comunicació i Qualitat dels Cementiris de Barcelona. L’Adrià ens va explicar l’origen dels cementiris, la història i l’evolució de l’equipament lligada al desenvolupament de la ciutat.  L’Adrià també va explicar moltes anècdotes i tothom va poder gaudir molt de la visita.

   Aquestes visites han estat possibles a la col·laboració del Voluntariat per la Llengua, Cementiris de Barcelona i la delegació de Sant Martí del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.

   

  Article complet

 • Participació a la 9a Fira d’Entitats i Serveis del Besòs-Maresme

  La delegació de Sant Martí va participar com cada any a la 9a Fira del Besòs-Maresme. mireu quin goig que feia la nostra parada!

  Article complet

 • Tallers de llengua al Besòs

  NOVA EDICIÓ DELS ‘TALLERS DE LLENGUA I SOCIALITZACIÓ DE FAMÍLIES EN L’ENTORN EDUCATIU’ AL BESÒS

  La delegació de Sant Martí inicia una nova edició dels ‘Tallers de llengua i socialització de famílies en l’entorn educatiu’. Aquests tallers es fan gràcies a la col·laboració de les escoles Concepción Arenal i Eduard Marquina del barri del Besòs-Maresme.

  Els tallers tenen com a objectius la promoció i la millora de l’aprenentatge i l’ús de la llengua catalana dels pares i mares de l’alumnat nouvingut o d’origen estranger; la implicació de les famílies en el seguiment acadèmic i educatiu dels fills; la participació en la vida dels centres i de l’entorn escolar, i el reforç de la convivència i la cohesió social.

  El curs es fa els dimarts i dijous de 8.30 a 10 h a l’escola Concepció Arenal.

  Article complet

 • Visitem els castellers de Barcelona

  La delegació de Sant Martí del CNL de Barcelona ha organitzat, juntament amb Castellers de Barcelona, una nova activitat de divulgació del món casteller, adreçada especialment als alumnes nouvinguts, per donar-los a conèixer aspectes de la cultura i de les tradicions del país.

  La finalitat és doble: acostar els alumnes a la tradició castellera del país i conèixer un nou àmbit de relació on la llengua catalana és ben viva.

  Els alumnes van poder participar de la sessió d’assaig, van poder satisfer totes les seves curiositats envers el món dels castells i en van  sortir entusiasmats!

   

  Article complet

 • Club de lectura. Curs 2018-2018

   

  Reprenem el club de lectura a la biblioteca Manuel Aranz del Poblenou!

   

  Tota la informació clicant en aquest enllaç:  informació club de lectura 2018-2019

   

  Bona lectura!

  Article complet

 • Nous cursos PRT a Sant Martí

  Una vintena d’alumnes inicien un curs de català dintre del marc del Programa de Reincorporació al Treball (PRT).  Aquest curs ha estat possible gràcies a la col·laboració de la delegació de Sant Martí del CNLB i la Fundació Futur, una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu principal la integració sociolaboral de persones en risc d’exclusió social oferint-los formació i contractes, principalment en el sector de la restauració.

  Dintre d’aquest mateix programa, la delegació de Sant Martí col·laborarà també amb l’entitat CSM.ORG que iniciarà el curs l’1 d’octubre.

   

   

   

  ENLLAÇOS RELACIONATS

  http://www.futur.cat/

  http://www.centresantmarti.org/

  Article complet

 • Sant Martí engega el curs 2018-2019

  Comencem els cursos de català a la delegació i a les nostres entitats col·laboradores arreu del Districte.

  Si vols estudiar català i ets del barri segur que tenim un curs per a tu!

  A més, aquest curs inaugurem una aula nova1!!! S’ha fet una feina de reestructuració dels espais que n’ha permès la instal·lació per poder oferir-vos un servei millorat.

   

   

   

  Article complet

 • Comiat a la platja del Poblenou

  Després de 2 mesos de treball a l’aula bé ens mereixíem acabar el curs d’una manera més relaxada i vam decidir entre tots trobar-nos al final de la rambla del Poblenou i anar a la platja per menjar alguna cosa i conversar.

  Som un grup avingut, que hem treballat força, que hem rigut més i que hem après moltes coses. Som gent de procedències diverses: Bangladesh, Perú, Brasil, Itàlia, Colòmbia, Hondures, Extremadura, Ucraïna, el Salvador, Andalusia, Veneçuela, el País Basc, Geòrgia, Castella-Lleó, República dominicana, Múrcia i Xile.

  Després de 45 hores hem après les nostres primeres paraules en català i també hem pogut explicar en aquesta llengua als companys receptes, costums, festes i tradicions dels nostres llocs d’origen.

  Hem conegut a l’aula gent extraordinària que ens ha ajudat a entendre i a conviure amb la diversitat.

  I la majoria volem continuar el curs vinent el B2 perquè tenim ganes de retrobar-nos després de l’estiu i continuar aprenent català perquè ens volem establir aquí i volem aprendre la llengua de la terra d’acollida.

  Article complet

 • Setmana de la Poesia a Sant Martí

  Dos grups de Bàsic 1 i Bàsic 2 de la professora Mercè Martín van treballar l’escriptura d’haikus a l’aula i en van escriure de propis. Després van penjar-los en un mural acompanyats de fragments literaris d’altres escriptors i amb una cita de Pompeu Fabra per fer una petita commemoració a l’any Fabra. Al mural també es feia difusió de la Setmana de la Poesia a la ciutat de Barcelona.

  Article complet

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 934 512 445
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta