• Descobrim Barcelona

  Un  grup de Bàsic 1 van fer una gran passejada per descobrir indrets de la ciutat.  El recorregut va ser el següent:  La Farinera del clot, el Passeig Lluís Companys, el Born, Santa Maria del Mar i el Parc de la Ciutadella amb pica-pica inclòs!

  El grup valora molt positivament aquest tipus de sortides.

   

  Article complet

 • Visita al Liceu

  El passat divendres, dia 31 de maig, un grup de 25 alumnes de Bàsic 3 i el seu professor van realitzar una visita guiada al teatre del Liceu.  El servei de visites d’aquest teatre en va programar quatre i nosaltres vam poder gaudir de la darrera.  La visita arriba a tres espais emblemàtics: l’escala noble, la platea i el saló dels miralls. En cada un d’aquests espais es realitzen explicacions sobre l’arquitectura i la història del teatre i s’atenen les preguntes dels alumnes.

  És una visita altament recomanable pel que significa el Liceu per a la ciutat de Barcelona i per com s’estructura una part de la història de la ciutat a partir d’aquesta visita.  Cap dels alumnes havia trepitjat el Liceu amb anterioritat i van sortit gratament satisfets.

   

  Article complet

 • Acte de presentació de parelles lingüístiques al Museu HUB

  El Voluntariat per la llengua i la Delegació de Sant Martí del CNL de Barcelona van organitzar ahir dimarts, 11 de juny, un acte de presentació de parelles lingüístiques al Museu del Disseny de Barcelona

  Els prop de 30 voluntaris i aprenents que van participar-hi es van trobar primer en una sala on van conèixer la seva parella. Després, la delegada del CNL a Sant Martí, Anna Simó, va fer una breu benvinguda als assistents i va donar pas al parlament de Marta Jové, representant del museu i exvoluntària per la llengua. El seu testimoni va servir per retratar de manera emotiva què havia significat per ella formar part del Voluntariat per la llengua, una experiència que “em va ensenyar a acceptar l’altre tal com és i a respectar-lo a partir de la diferència”.

  Marcel Pellejà, responsable del VxL, va donar unes pinzellades sobre el funcionament del programa. Per acabar, Assumpta Escolà, directora del CNL de Barcelona, va explicar com des del CNL es treballa per extendre el coneixement i l’ús de la llengua catalana i va remarcar l’èxit del Voluntariat per la llengua.

  Tot seguit, voluntaris i aprenents es van dividir en grups per visitar les diferents sales que contenen la col·lecció permanent del museu. Les parelles lingüístiques van mantenir una primera conversa distesa, mentre aprenien sobre la història del vestit, sobre el disseny de productes quotidians o admiraven col·leccions d’arts decoratives diverses. 

  En acabar la visita, tothom va poder gaudir d’una orxata gentilesa de Tio Che, orxateria centenària situada a la Rambla del Poblenou, i d’aquesta manera es va tancar una primera experiència VxL ben animada.

  Enllaços d’interès:

  Fotos de l’acte

  Museu del Disseny de Barcelona

  Tio Che

  Article complet

 • Estem d’aniversaris!

  Volem felicitar dues entitats que col·laboren amb el centre i que estan d’aniversari. En primer lloc, volem felicitar els Castellers de Barcelona pel seu 50è aniversari.  I en segon lloc, felicitem la Llibreria Pebre Negre que en fa 5! Llarga vida a tots dos!

   

  Article complet

 • Acte del sorteig de ‘Si l’encertes, l’endevines…’

   

  Ahir dimecres, 22 de maig, es van lliurar els premis del concurs “Si l’encertes, l’endevines”, organitzat per la Delegació de Sant Martí del CNL de Barcelona en col·laboració amb l’Eix Comercial de Sant Martí

  L’acte, familiar i distès, es va fer al Centre Cívic Sant Martí, on també es podien entregar les butlletes de participació en el concurs. Els guanyadors van rebre el premi de mans del president de l’Eix Comercial Sant Martí, Carles Martínez i Puy; la coordinadora de Dinamització i Assessorament del CNL de Barcelona, Txell Pujol, i la delegada del CNL de Barcelona a Sant Martí, Anna Simó.

  Carlos Cámara, guanyador de la primera categoria, va rebre un sopar per a dues persones al restaurant Sant Martí, i  Anna Marín i Osvaldo Tangarita, guanyadors de la segona i tercera categoria, van rebre vals de compra per a les botigues de l’eix comercial.

  Tant el CNL de Barcelona com l’Eix Comercial Sant Martí van valorar molt positivament la participació dels veïns i veïnes del barri en el concurs, que ha estat de més de 100 persones.

   

  https://www.cpnl.cat/xarxa/cnlbarcelona/noticies.html?ID=23254

  Article complet

 • Guanyadors del concurs ‘Si l’encertes, l’endevines…’ de Sant Martí

   

  Ja tenim els guanyadors del concurs  ‘Si l’encertes, l’endevines…’ de Sant Martí. El sorteig es va fer a la delegació de Sant Martí del Centre de Normalització de Barcelona. 

  Els guanyadors són:

  3a categoria: Osvaldo Tangarita

  2a categoria: Anna Marín

  1a categoria: Carlos Cámara

  Moltes felicitats als guanyadors i gràcies a tots els participants!

   

  Article complet

 • Tarda d’Scrabble

  Vine a passar la tarda jugant a l’Scrabble en català!

  Dia 30 de maig a les 18.30 h

  Lloc: Casal de Barri Bac de Roda (Camí antic de València, 96)

  Activitat gratuïta.

  Inscripcions: dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

   

   

   

  Article complet

 • Visita a l’Espai Subirachs

  Si t’agrada l’art no et perdis aquesta visita!!

  Dia: 29 de maig a les 17 h.

  Lloc: carrer Batista, 6 del Poblenou, Barcelona

  Activitat de pagament: 5ۍ

  Inscripcions a: dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

   

  Article complet

 • Trobada amb la Montse Vergés

   

   

  El passat dia 14 de maig i dins de les activitats relacionades amb la setmana de la poesia els alumnes d’SS ens vam trobar amb la filla del poeta Joan Vergés, la Montse Vergés.  Vam organitzar una trobada poètica en què la Montse ens va explicar la trajectòria poètica del seu pare i ens va llegir unes poesies que il·lustraven les diferents èpoques creatives del poeta.  Alguns alumnes van voler acompanyar la Montse amb una tria de poesies que havíem estat importants en la seva vida. Les poesies llegides van ser les següents:

  T’he recorda’t amor de Josefina Pons.

  Una corda. Una gorja de Mario Cesariny de Vasconcelos traduïda per Josep Maria Llompart (en català i en portuguès).

  Totes les pedres de Bàssem An-Nabrís, d’un llibre en àrab i català.

  – Una poesia de Miquel Martí Pol.

  – Una poesia de Mario Benedetti traduïda al català.

  – Una poesia produïda i il·lustrada per Zoel Forniés, un alumne del curs (en castellà i català).

  Finalment tothom ha rebut una poesia d’amor i desamor de Clarice Lispector, una autora brasilera.

  Ha estat una iniciativa carregada d’emocions i valorada molt positivament pels alumnes.

   

  https://ca.wikipedia.org/wiki/Joan_Verg%C3%A9s_i_Calduch

   

  Article complet

 • Trobada amb l’Edith Piñas

  El passat dia 14 de maig els alumnes d’SS es van trobar amb l’escriptora Edith Piñas, autora del llibre Testos de colors.

  Edith Piñas és una antiga alumna del CPNL que en cinc anys va assolir el nivell C2 de català, i va voler escriure un llibre de contes en aquesta llengua a partir dels treballs realitzats durant el seu període com a alumna i altres escrits seus.  Els alumnes havíem escrit un recull de contes a partir de frases extretes del llibre de l’Edith i es van trobar per conèixer la trajectòria i compartir l’experiència d’aprenentatge de la llengua catalana.  Un cop més es va fer una valoració molt positiva d’aquest tipus de trobades.

  Podeu llegir els contes dels alumnes en aquest enllaç: ELS CONTES DE L’SS

  Article complet

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 934 512 445
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta