• Ens visita Open Arms

  La setmana passada vam rebre una visita molt especial: van venir a explicar-nos la labor humanitària que fa Open Arms

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Van projectar vídeos i imatges i ens van explicar quina és la tasca que desenvolupa la seva organització.  Això va servir per conscienciar-nos i entendre que si es volem ajudar els altres, també ho podem fer. La xerrada va ser un èxit!

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Open Arms és una organització humanitària, no governamental i sense ànim de lucre. La principal missió és protegir la vida dels més vulnerables en situacions d’emergència. Naixem d’una empresa de socorrisme i salvament marítim amb més de 20 anys d’experiència a les costes del territori espanyol.

  Protegim les vides de les persones abandonades en aigües internacionals que fugen de conflictes bèl·lics, persecució o pobresa i col·laborem en terra ferma amb equips sanitaris, i de recerca en primera línia per afrontar emergències sanitàries o de qualsevol altre tipus que necessitin resposta immediata.”

  Article complet

 • Visitem la biblioteca Gabriel García Márquez

  Aquest cap de setmana un grup de Bàsic 1 ha fet una visita guiada a la biblioteca Gabriel García Márquez, a càrrec de la seva directora, Neus Castellanos.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  La directora els va explicar tots els premis que ha rebut l’edifici, la filosofia rere el disseny, l’ús dels diversos espais, l’autosuficiència de l’edifici, l’accessibilitat, el nou paradigma de biblioteca com un tercer espai entre la casa i la feina per relaxar-se i gaudir, el focus de la biblioteca en la literatura llatinoamericana i la vinculació de Barcelona i de la biblioteca amb Gabriel García Márquez. 

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Els alumnes van trobar molt interessant que fos una biblioteca dedicada a Gabriel García Márquez,  ja que un d’ells també és de Colòmbia i li agraden les seves novel·les. També han trobat interessant el tema de la sostenibilitat i els materials amb què està feta la biblioteca. I que sigui un espai pensat per a diverses edats, amb una ràdio dins! En general, els ha cridat l’atenció el nou paradigma de biblioteca com un espai no només de préstec de llibres, sinó com un espai lúdic i de relaxació.
   
  Va ser una sortida molt agradable i enriquidora!

  Article complet

 • QUI LA FA, LA GUANYA

  Concurs de frases fetes als comerços del Poblenou

  El concurs Qui la fa, la guanya, amb el qual col·labora la delegació de Sant Martí, del CNL de Barcelona, té l’objectiu de fomentar el comerç de proximitat, la xarxa social, cultural i comercial del barri del Poblenou i promoure l’ús del català.

  El funcionament del concurs és el següent:

  Del 19 de maig al 4 de juny, hi haurà 20 botigues de l’Eix comercial Poblenou que tindran uns cartells  que tindran una frase feta o expressió, relacionada amb el comerç, a la qual mancarà una paraula. Per saber aquestes frases us haureu d’acostar a les botigues (un establiment té el cartell a la seva pàgina web).

  Totes les botigues participants tenen butlletes per omplir. Les butlletes serveixen per apuntar i recordar les respostes, que s’hauran d’enviar telemàticament.

  Haureu de contestar correctament almenys 8, 15 o 20 de les paraules que hi falten per aconseguir un dels premis que hi haurà (vals de compra i llibres) per a les persones que resultin escollides guanyadores del concurs, segon el nombre de respostes encertades (vals de compra i llibres).

  Per a més informació sobre els comerços participants i d’altres qüestions: 

  https://www.eixcomercialpoblenou.com/cat/qui-la-fa-la-guanya/inici

  Molta sort a totes les persones que hi participin!

   

   

   

  Article complet

 • Visita als Castellers de Barcelona

  Un grup d’alumnes de Bàsic 1 va fer una visita a un dels assajos dels Castellers de Barcelona. Abans d’enfaixar-se, el grup d’alumnes va assistir a una xerrada sobre el món dels castellers, on els van explicar una mica d’història de la tradició castellera.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Després de la presentació, els alumnes van anar a veure l’assaig. Alguns fins i tot es van enfaixar i van formar part de les pinyes. 

  Agraïm l’acollida als Castellers de Barcelona. El grup va gaudir molt la sortida i va aprendre moltes curiositats sobre el món dels castellers.

  Després de la visita, potser fins i tot algú s’anima a fer-se casteller! 

   

  Article complet

 • Una estona de conversa amb l’actriu Judit Martín

  El dia 8 de maig, vam tenir l’oportunitat de conversar durant una estona amb l’actriu Judit Martín, coneguda per aparèixer a programes com Polònia o Està passant, al Teatre Jesús Concernau del Centre Cultual La Farinera del Clot. 

  Uns quants alumnes de la Delegació de Sant Martí del CNL i algunes persones voluntàries i aprenents del Voluntariat per la Llengua (VxL) van poder fer-li preguntes sobre diferents aspectes de la seva trajectòria professional: Què és per a ella la improvisació? Com es prepara els personatges? Què li agrada més de cadascun dels seus projectes?

  L’actriu va fer valdre la tasca d’improvisadora. Va parlar d’alguns projectes amb què va començar en el món de la interpretació, com ara els Pallapupes; i també de projectes més actuals, com el pòdcast El nou paradigma. A banda, també va explicar anècdotes sobre els seus projectes més famosos: el programa d’imitació Polònia o l’informatiu satíric Està passant, els dos de TV3. Fins i tot va compartir amb nosaltres algunes imitacions.

  Al final de la xerrada, un grup d’alumnes va agrair la trobada a l’actriu amb unes galetes de la pastisseria La Palma, del barri del Clot. 

   

  Article complet

 • CONCURS DE FRASES FETES “SI L’ENCERTES, L’ENDEVINES” 2023

  El CNL de Barcelona organitza la campanya Si l’encertes, l’endevines per vuitè any consecutiu.

  De l’1 al 31 de maig, els comerços de proximitat d’11 eixos comercials de la ciutat, al districte de Sant Martí hi participa l’Eix comercial Sant Martí, lluiran cartells amb il·lustracions que representen frases fetes, creades per joves estudiants de lEscola Superior de Disseny i Art La Llotja. Tothom que ho desitgi podrà participar en un concurs per endevinar les frases fetes amagades darrere de cada il·lustració i guanyar grans premis patrocinats pels eixos col·laboradors.

  Un cop acabat el concurs, es lliuraran els premis als guanyadors, patrocinats pels eixos comercials.

  En el cas de Sant Martí, els premis són:

  • 1r premi: un val de 80 € per a compres als establiments de l’Eix Comercial Sant Martí
  • 2n premi: un val de 60 € per a compres als establiments de l’Eix Comercial Sant Martí
  • 3r premi: un val de 20 € per a compres als establiments de l’Eix Comercial Sant Martí

  També s’entregaran els premis a la millor il·lustració segons el jurat expert i a la millor il·lustració segons el públic patrocinats per Barcelona LlibresArtcants i TRESC – Comunitat de Cultura.

  Aquí teniu les bases.

  Concurs #SEE2023 a Instagram

  Aquest any també s’organitza el concurs #SEE2023 a Instagram. Per participar-hi, cal fer una publicació (fotografia o vídeo) a Instagram relacionada amb alguna de les frases fetes il·lustrades en format cartell de l’edició de la campanya Si l’encertes, l’endevines 2023.

  Les publicacions han de tenir l’etiqueta #SEE2023. També cal seguir @CNLBarcelona.

  Aquí teniu les bases.

  Molta sort a tots els participants!

  Article complet

 • PER SANT JORDI, UN MUNT D’ACTIVITATS

  La delegació de Sant Martí, del CNL de Barcelona, celebra la setmana de Sant Jordi amb diferents activitats

  • Recomanacions literàries: en paper i en vídeo
  • Taller d’escriptura creativa, a la llibreria Arcàdia llibres i coses
  • Punt d’intercanvi de llibres
  • Jurat al concurs de Literatura ràpida 90 minuts de Glòria, amb la Biblioteca Josep Benet-El Clot i la Farinera Centre Cultural.

  Aquestes són algunes de les imatges d’aquests dies:

   

  Article complet

 • El CNLB participa al VI Concurs Internacional de Literatura Ràpida de la Plaça de les Glòries

  Organitzat per la Biblioteca El Clot – Josep Benet i pel Centre Cultural La Farinera del Clot

  Aquest any la delegació de Sant Martí del CNL de Barcelona ha participat en el jurat del Concurs Internacional de Literatura Ràpida de la Plaça de les Glòries, que enguany arriba a la 6a edició, que s’ha desenvolupat el proppassat dissabte 22 d’abril de 2023.

  La convocatòria consisteix a escriure un relat en 90 minuts a partir de tres paraules clau, que s’han facilitat a les persones participants abans de començar l’hora i mitja de què han disposat per elaborar la peça literària a la biblioteca Josep Benet del HUB del Disseny. Enguany, els participants han hagut de fer servir les paraules “Canadà”, “paternitat” i el verb “celebrar”.

  El jurat està format per tres persones vinculades al món de la cultura del districte. Enguany ha recaigut en Neus Castellano, directora de la Biblioteca Gabriel García Márquez, Aissata M’ballo, editora d’Amsterdam Llibres, i  Anna Simó, responsable de la delegació de Sant Martí del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, la tria difícil de guanyador i finalista d’entre 49 textos de molta qualitat.

  El veredicte s’ha fet públic al teatre Jesús Concernau del Centre Cultural La Farinera el dissabte mateix a les 17 h i ha estat amenitzat pel María Esteban Trio, de jazz tradicional i swing. 

   

  Article complet

 • JOCen10: Participa al concurs de videotutorials en català sobre jocs de taula

  En el marc del programa Totjoc, el Consorci per a la Normalització Lingüística organitza el concurs JOCen10, de videotutorials en català sobre jocs de taula, amb els objectius següents: donar a conèixer l’oferta de jocs i joguines en català entre la ciutadania, fomentar l’ús del català a través del joc i promoure la creació de tutorials sobre jocs de taula en català. A continuació teniu la descripció del concurs:
  • – La durada del concurs serà del 30 de març al 27 d’abril de 2023.
  • – El concurs s’adreça principalment a un públic jove (a partir de 18 anys) que es pot dividir en dos blocs: persones interessades en els jocs de taula i persones interessades en la difusió de continguts de llengua a partir de les xarxes socials.
  • – Els participants han de crear videotutorials en català d’una durada màxima de 10 minuts sobre un dels jocs de taula de les empreses col·laboradores del programa i que estiguin al catàleg de jocs del web cpnl.cat/jocs.

   

   

  Els vídeos que es presentin al concurs es penjaran al canal de YouTube Totjoc amb objectius diversos:

  • – Seleccionar el vídeo del 3r premi, valorat pel públic amb més m’agrada’.
  • – Incorporar vídeos a les fitxes del joc del catàleg web.
  • – Recollir tots els videotutorials de jocs en català que es puguin anar generant.

   

  Les bases del concurs es poden consultar al web del CPNL, destacades a la portada, i també a l’apartat corresponent del programa Totjoc. Per participar-hi, hi haurà un formulariu on s’haurà d’afegir l’enllaç al compte de YouTube on la persona participant allotgi el tutorial. A partir del 2 de maig tots els videotutorials que concursin es podran veure al canal del YouTube Totjoc. I el lliurament de premis serà el 26 de maig de 2023 i comptarà amb la col·laboració de Joel Garcia, guanyador del 2n premi de l’edició 2021 del concurs JOCen10.

   

  Premis:

  • – 1r premi (valorat pel jurat): IPad, val d’Abacus de 50 € i un lot de jocs en català
  • – 2n premi (valorat pel jurat): subscripció anual a Filmin.cat, val d’Abacus de 50 € i lot de jocs en català
  • – 3r premi (valorat pel públic): val d’Abacus de 50 € i lot de jocs en català

   

  El jurat del concurs estarà format per diferents especialistes del món del joc:

  • – Eloi Castells, especialista en jocs de taula d’Abacus
  • – Eugeni Castaño, creador de jocs de taula
  • – Oriol Comas i Coma, expert en jocs
  • – Marta López, presidenta de l’Associació Catalana de Jocs de Taula
  • – Carla Rubio, guanyadora del primer premi de l’edició 2021 del concurs JOCen10 (Casella d’Eixida)
  • – Joan Pol, tècnic d’imatge i edicions del Consorci per a la Normalització Lingüística

   

  Us animeu a participar-hi?

   

   

  Article complet

 • POEMES COLLAGE PER CELEBRAR EL DIA MUNDIAL DE LA POESIA

  Amb motiu del Dia Mundial de la Poesia, la delegació de Sant Martí, del CNL de Barcelona, amb la col·laboració de la llibreria Arcàdia (c. Rogent, 74), vam fer un taller de poesia collage, que és una barreja de lletres i color amb significat poètic.

  La poesia collage és una activitat per a la qual no es necessita gaire material, només paper, tisores, cola i revistes i diaris vells.

  Es tracta de retallar paraules que ens cridin l’atenció i quan en tenim un munt, mirem d’agrupar mots i idees, fem frases i per últim les ordenem per donar un sentit a la creació poètica.

  No fa falta tenir coneixements previs de poesia, si ganes de jugar i passar-s’ho bé, com va ser el cas de les persones que van assistir al taller. A més, una de les assistents va resultar que escrivia poesia habitualment, de manera que vam acabar la sessió amb la lectura d’alguns dels seus poemes.

  Tot plegat va ser molt interessant i divertit, en un entorn privilegiat: el magnífic pati de la llibreria Arcàdia. https://www.facebook.com/Arcadiallibresclot/

  Article complet

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 934 512 445
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta