• El llibre ‘Petita història de Paco Candel’ també en audiollibre

   3 alumnes d’un curs de català B3 posen veu a la Petita història de Paco Candel 

  Quan la Direcció General de Política Lingüística va editar l’adaptació de la breu biografia de Paco Candel que Genís Sinca va publicar el 2009 buscava contribuir a la reflexió i la sensibilització al voltant del fet migratori.

   Amb la mateixa intenció, la professora Carme Feixa va recomanar aquesta lectura a un grup d’alumnes de B3 de nacionalitats ben diverses. La narració de seguida els va captivar i es van sentir identificats amb algunes escenes del llibre.

   Tant és així que molts dies la lectura del llibre va formar part del debat i la conversa de classe i ben aviat va néixer la idea de posar veu a la història. No ho vam poder fer en horari lectiu i per això no hi apareixen totes les veus que en un primer moment van acceptar la proposta. 

   La Gaby, argentina, i el Joan i la Maria Elena, veneçolans, van voler, un cop acabat el curs, dedicar les hores necessàries a tirar endavant aquest projecte.

  Després de diverses reunions i assajos de lectura i també de la cerca -que ells mateixos van realitzar- d’algun programa de gravació que permetés obtenir un resultat prou digne, disposem ja d’aquest material.

   Aquest audiollibre és, sens dubte, una gran aportació: els docents disposem d’un material més per treballar la comprensió lectora i per tenir un bon grapat de temes per parlar, i els alumnes tenen a l’abast una història contada per algú que, com ells, també va immigrar.

  I en definitiva entre tots fem nostra la idea que els nouvinguts són catalans de ple dret i que, des del respecte entre totes les cultures, Catalunya és un sol poble.

   Gràcies Gaby, Joan i Maria Elena!

   

  Podeu escoltar l’audiollibre per capítols en aquests enllaços:

  Presentació

  Introducció

  Capítol 1

  Capítol 2

  Capítol 3

  Capítol 4

  Capítol 5

  Capítol 6

  Capítol 7

  Capítol 8

  Capítol 9

  Capítol 10

  Capítol 11

 1. Gabriela Stein Barreiro

  07 març 19
  19:51 #

  Ha estat un plaer i un honor poder formar part d’aquest projecte. Carme és un motor que ens impulsa a aprendre, a tenir sempre ganes de més. I a més, juntament amb la María Elena i el Joan Carles ens hem divertit molt fent-ho.
  Gràcies, Carme, per haver-ho fet possible!
  Gaby

  1. Dinamització Sant Martí

   13 març 19
   16:02 #

   Gràcies Gabriela per la feinada que heu fet. Segur que sou inspiració per a altres alumnes!

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 934 512 445
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta