• La complicitat lectora: l’experiència de suficiència i bàsic

    Si compartir una lectura ja implica la creació d’un ambient especial, el resultat d’èxit està garantit quan un grup d’alumnes de suficiència ofereix una “lectura fàcil” a un altre grup del nivell bàsic. Això és el que va passar divendres passat quan els estudiants dels dos nivells es van trobar per compartir el projecte d’adaptar i llegir l’adaptació d’El secret del meu turbant de Nadia Ghulam.

    Tant els lectors com els “escriptors” van valorar molt positivament aquesta experiència que qualifiquen com a enriquidora i motivadora per aprendre català. Ambdós grups van destacar l’intercanvi reeixit del comentari del llibre. Se sentien satisfets d’haver participat d’aquesta proposta de “lectura fàcil”, ja que van afirmar que no només havien tingut la sort de descobrir un llibre magnífic, sinó que van elogiar els beneficis del treball col·laboratiu.

    Els estudiants de nivell bàsic van agrair als seus companys haver fet el treball d’adaptar el llibre, perquè consideren que han perdut la por de llegir en català, han après molt vocabulari i els ha motivat a voler continuar aprenent català. D’altra banda, els alumnes de nivell de suficiència van destacar haver après a escriure, perquè van haver de seleccionar les idees més rellevants i redactar un nou text en un llenguatge més planer i seguint un estil per part de tot el grup. Se sentien molt satisfets de poder col·laborar a encoratjar els companys de nivell bàsic a seguir aprenent català.

    Amb els resultats obtinguts, recomanem de fer aquesta pràctica a les aules, ja que fomenta l’empatia entre grups d’estudiants de diferents nivells, anima a seguir estudiant català, motiva a llegir i aporta tots els beneficis d’una lectura i de fer un intercanvi sobre una lectura. Volem agrair a Xavier Sánchez, professor del CNL Sant Martí, haver acceptat participar d’aquesta iniciativa i haver engrescat i il·lusionat els estudiants de nivell bàsic i suficiència a participar-hi.

    La complicitat lectora: l’experiència de suficiència i bàsic Àlbum de fotos

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

CNL a Sant Martí

Gran Via de les Corts Catalanes, 866, 2n A – 08018 Barcelona

Tel. 933 16 44 66
dinamitzacio.santmarti@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 1.30 h, i els dimecres també a la tarda, de 16 a 20 h.

 

 


Categories


Entrades recents


Comentaris recents


Etiquetes


Arxius


Meta