Arxiu per febrer, 2018

  • Comencem el mes de març amb jazz

    El proper dijous 1 de març teniu una cita amb la bona música que no us podeu perdre!

    A l’Ateneu L’Harmonia, a les 20 h, es farà la 3a sessió de Jam Session de l’Escola Superior d’Estudis Musicals.

    Obren la jam en Jofre Fité al piano, l’Héctor Tejedo al baix i contrabaix, en Marc Barnaus a la bateria i Feat.Marcel·lí Bayer al saxo.

    Share

    Article complet

  • Alumnes d’Elemental 1 participen en el club de lectura fàcil a Can Fabra

    La sessió del club de lectura fàcil de la biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra d’aquest mes s’ha centrat en el llibre Mar i cel, una adaptació de l’obra de teatre d’Àngel Guimerà feta per Mercè Ubach seguint els criteris de lectura fàcil.

    En la sessió, conduïda per Jordi Font, coordinador d’Ensenyament del CNL de Barcelona, hi van participar 14 alumnes del curs Elemental 1 de la Delegació de Sant Andreu, que van compartir les seves experiències de lectura.

    El club de lectura fàcil del mes de març, sobre El temps de les cireres, de Montserrat Roig, adaptada a lectura fàcil, tindrà lloc el dia 22 de març.

    Share

    Article complet

  • Alumnes d’Erasmus visiten la delegació de Sant Andreu del CNLB

    El dimecres 21 de febrer un grup d’alumnes italianes de Vibo Valentia (Itàlia) va visitar la delegació de Sant Andreu del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.

    Les alumnes de l’institut Vito Capialbi van poder visitar les instal·lacions de la Delegació i conèixer de prop el projecte i les activitats del CNL de Barcelona.

    La visita, en el marc del programa Erasmus+, va ser organitzada per Eurocivis, una entitat sense ànim de lucre que promou la ciutadania europea.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Share

    Article complet

  • El testimoni sonor de les llengües maternes de l’alumnat de Sant Andreu

    Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, alumnes dels cursos de la Delegació de Sant Andreu ens han fet un regal deixant-nos el testimoni sonor de la seva llengua materna.

     
    https://youtu.be/Feq8OBCt-D0
    https://youtu.be/1T0oxs5V43o
    https://youtu.be/9ECHsesoFjU
    https://youtu.be/glMO3L9BVzQ

    Share

    Article complet

  • La meva llengua m’identifica: commemorem el Dia Internacional de la Llengua Materna

    Persa, polonès, japonès, serbi, romanès, armeni, georgià, anglès, portuguès, urdú, àrab, francès, alemany, rus, nepalès, guaraní, català, basc, gallec i castellà són les llengües maternes de l’alumnat del nostre centre.

     

     

    Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, la Delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona ha organitzat una activitat de centre per visualitzar les llengües de l’alumnat. 

     

     

     

    Amb el lema La meva llengua m’identifica, s’han creat dues activitats: una perquè quedi constància escrita i l’altra perquè en quedi constància oral.

    Pel que fa al testimoni escrit, els alumnes han escrit la frase en la seva llengua materna en un paper.  D’aquesta manera, es pot veure l’alfabet propi de la seva llengua. Al vestíbul de l’entrada hi ha un mural amb totes les aportacions que s’han fet. També han quedat recollides en un vídeo que podeu veure al Facebook CNL de Barcelona.

    Pel que fa al testimoni sonor, els alumnes que han volgut, han col·laborat deixant-se gravar dient la mateixa frase, La meva llengua m’identifica, en la seva llengua materna. Els podreu veure i escoltar al FB i a Instagram.

    L’objectiu d’aquesta activitat és fomentar el respecte per totes les llengües i despertar la curiositat vers els altres parlars, adonar-se que cadascú parla una llengua, la seva, però que estem envoltats de gent que en parla d’altres, moltes de les quals desconeixem la seva manera de comunicar-se.

    Facebook CNL de Barcelona

    Instagram CNL de Barcelona

     

     

    Share

    Article complet

  • L’Any Fabra a les aules de la Delegació de Sant Andreu

    Amb motiu de la commemoració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra, ahir, 20 de febrer, es va fer una activitat a les aules dels cursos de català per recordar el gran lingüista català.

    Nombrosos grups dels cursos de català de Barcelona es van sumar a la iniciativa del CPNL de fer dictats a l’aula sobre aquesta figura tan rellevant.

    Es tracta d’uns exercicis de dictats en línia adaptats al nivell corresponent de l’alumnat en els quals s’explica la biografia i la magnífica tasca cultural que va exercir Fabra durant la seva vida. Aquests dictats es poden trobar a través d’internet i han estat elaborats per la Direcció General de Política Lingüística. Per difondre l’activitat s’han publicat piulades al Twitter amb fotografies i vídeos i amb l’etiqueta #DictatFabraCPNL. D’aquesta manera es pretén fer conèixer la figura de Pompeu Fabra i retre-li un homenatge per la seva dedicació cabdal a l’actualització de la llengua catalana.

    Al CNL de Barcelona, en total, s’han fet dictats a 50 cursos, entre els que ja es van fer ahir i els que hi ha previst fer durant els propers dies. Això vol dir que prop de 1.030 alumnes participaran en la iniciativa.

    A la Delegació de Sant Andreu 111 alumnes, de 6 cursos de nivells diversos, hi han participat. Vegeu-ne algunes fotos:

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Dictats en línia Any Fabra

     

     

     

     

     

     

    Què en sabeu d’aquest personatge? El diari ARA ha elaborat un petit test, poseu-vos a prova:

    Test diari ARA

     

    Share

    Article complet

  • A l’Espai Avinyó, participa en el concurs “Si l’encertes, l’endevines”, del 15 al 28 de febrer!

     T’expliquem com ho pots fer:

    • Pas 1. Visita els plafons amb il·lustracions que representen frases fetes en català i que trobaràs al vestíbul de l’Espai Avinyó (c. Avinyó, 52).
    • Pas 2. Intenta resoldre les frases fetes.
    • Pas 3. Digues la solució d’un mínim de 5 frases fetes. Pots fer-ho de dues maneres diferents:
      • Omplint la butlleta que trobaràs als taulells de l’Espai Avinyó.
      • Fent-te seguidor del Facebook del CNL de Barcelona i comentant la publicació que hi trobaràs sobre el concurs amb les respostes.

    El dia 1 de març farem un sorteig entre totes les persones que hagin solucionat correctament un mínim de 5 frases fetes i anunciarem el nom dels guanyadors al web i al Facebook! Els premis seran 3 lots de jocs.

    Consulta les bases del concurs: http://www.cpnl.cat/xarxa/cnlbarcelona/agenda.html?ID=17321

    Share

    Article complet

  • Rodó, 25 anys Cia. Chapertons Còmic Teatre al SAT!

    Aquest dissabte 17 i diumenge 18 de febrer encara podreu gaudir d’aquest magnífic espectacle amb el qual celebren el 25è aniversari d’una companyia històrica.

    Des de fa 25 anys el pneumàtic ha estat el fil conductor dels espectacles dels Chapertons. A Rodó tres personatges ens faran viure tot un món d’imaginació, poesia i creativitat amb les rodes com a protagonistes. Sempre amb molt d’humor!
    Un espectacle visual que recull els millors gags de les obres Boom!, Goma Gom i Volta de roda, que la companyia ha representat a més d’una vintena de països.

    Share

    Article complet

  • Between Technology ofereix, per segona vegada, un curs de català als seus treballadors

    Between Technology, de Sant Andreu, forma part del gruix d’empreses que a Catalunya tenen en compte el català com a part de la responsabilitat social de l’empresa, tant externament com internament.

    L’empresa Between Technology, situada a l’avinguda Meridiana, 358, 8è pis, ha tornat a contractar un altre curs de català oral per als seus treballadors. En aquesta ocasió es tracta d’un curs de català oral bàsic de 30 hores, repartides en 20 sessions d’hora i mitja que es faran els dimarts dins de l’àmbit de l’empresa. El curs va del 6 de febrer al 3 de juliol.

    El primer curs que van contractar va ser també de català oral bàsic, de 20 hores, repartides en 13 sessions, d’octubre de 2017 a gener de 2018.

    La idea de fer aquests cursos és poder oferir classes de català als treballadors incorporats recentment perquè puguin entendre i començar a parlar en català.

    Between Technology és una consultora multinacional, moderna i dinàmica, amb més de 20 anys d’experiència en l’oferta de serveis integrals i solucions tecnològiques. Compten amb una doble funció, buscar la millor manera de complir les expectatives dels seus clients i oferir als treballadors una carrera professional.

     

    El Consorci per a la Normalització Lingüística posa a l’abast de les empreses els serveis i els recursos necessaris que poden contribuir a adequar les seves comunicacions i el coneixement de la llengua catalana de les persones que hi treballen.

    Català i empresa

    Llenguatest empresa : Utilitza l’eina Llenguatest per comprovar en pocs segons si la teva empresa està al dia.

    Oferta CPNL cursos especialitzats

    El català com a responsabilitat social de les empreses

    Share

    Article complet

  • Club de lectura de nivell intermedi a Sant Andreu

    Els Clubs de lectura de llengua catalana són trobades de lectors interessats a comentar en català literatura escrita en llengua catalana. Els clubs de nivell intermedi s’adrecen a persones que volen llegir i conversar en català per guanyar fluïdesa. Aquest club també vol fer conèixer la tradició literària contemporània en llengua catalana.

    A Sant Andreu es farà una sessió per trimestre i la propera trobada es farà el dimarts 13 de febrer, a les 17.30 hores a la Biblioteca Ignasi Iglésias. L’obra comentada serà Aloma, de Mercè Rodoreda.

    En aquest club de lectura hi assistiran alumnes de nivell intermedi dels cursos que es fan a Sant Andreu.

    La inscripció és gratuïta i es fa a l’aula a través dels professors. La biblioteca fa el préstec del llibre i cedeix l’espai.

    Els clubs de lectura de llengua catalana estan organitzats conjuntament pel Centre de Normalització Lingüística de Barcelona i Biblioteques de Barcelona.

    Share

    Article complet

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia


Arxius