• Article complet

 • Benvinguts a la Delegació de Sant Andreu!

  En aquesta pestanya hi trobareu totes les propostes d’activitats i actes en català del CNL de Barcelona.

  Recinte Fabra i Coats, antic edifici d’oficines, Carrer de Sant Adrià, 20, 08030, Barcelona.

  Tel. 932 74 03 56                         santandreu@cpnl.cat

  Consulta l’oferta de cursos aquí.

  Article complet

 • Visita a la biblioteca Marina Clotet

   

  Dimecres els alumnes del curs de nivell inicial 2 que s’imparteix a la seu de l’entitat Convivim van visitar la biblioteca Marina Clotet, a la Sagrera.

  Recorrent les diverses seccions de la biblioteca i gràcies a les explicacions de la persona que va guiar la visita, van conèixer diversos materials útils per al seu aprenentatge.

  Per acabar la visita, en una sala reservada, van poder fullejar i comentar els materials més interessants.

  A més, els alumnes que encara no tenien el carnet de la biblioteca van aprofitar la visita per fer-se’l i poder-se endur en préstec alguns documents.

   

  Article complet

 • Intercanvi cultural a la Delegació

   
  El darrer dia del curs de nivell Bàsic 1 de primera hora del matí a la Delegació de Sant Andreu ha estat una mostra d’elements culturals d’arreu del món.
   
  Hem begut mate seguint les instruccions d’una argentina experta, hem compartit receptes de plats típics dels països d’origen d’alguns alumnes, hem pogut descobrir com de bonic sona un poema en guaraní, hem après els primers passos del bollywood, hem practicat l’origami, art japonès de papiroflèxia, i hem fet granotes de paper de tots colors, ens hem fet trenes africanes i hem ballat l’Estapera, dansa popular catalana.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  Ha sigut una bona manera d’acabar el curs i de conèixer-nos una mica més… Ens retrobarem ben aviat per fer el curs següent.
   

  Article complet

 • Final de curs a T’Acompanyem

  Dimecres passat va ser el darrer dia d’un dels cursos de català de nivell bàsic 1 que s’ha fet durant aquest trimestre a la seu de l’entitat T’Acompanyem i ho van celebrar amb una gran festa, que va ser molt divertida, interessant i emotiva. 
   
   
  L’Isidre G. de la Tena, responsable de l’entitat, va lliurar els certificats d’assistència i aprofitament del curs a tots els alumnes.
   
  Tot seguit, al voltant d’una taula molt ben parada entre tots, van poder tastar menjars típics d’una bona part del món: fideus, ceviche, popusas, formatges…, i fins i tot un bon vi de magrana. Tants plats tants barrets. Hi havia representació de Bolívia, de l’Equador, d’Armènia, de la Xina, de Colòmbia, d’Hondures, de Rússia, de Perú, del Salvador i del Brasil.
   
  Van acabar la festa ballant l’Estapera, dansa popular catalana, i a continuació una mica de tot: salsa, bachata… fins que va arribar l’hora de la foto de grup i dels adéus.
   

  Article complet

 • Dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones

   

  El dia 23 de novembre se celebra el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones.

  Amb aquest motiu, durant tot el mes de novembre al districte de Sant Andreu s’organitzen activitats diverses relacionades amb aquesta temàtica: un concert, una nit literària, sessions musicals i teatrals, exposicions, tallers, taules rodones…

  Segur que si mireu la programació trobareu alguna activitat que us interessarà.

   

   

  Article complet

 • 1, 2, 3, canvi de parella

  Dimecres una quarantena d’alumnes de dos cursos de nivells Suficiència i Elemental van participar en un tast del programa Voluntariat per la llengua.

  Després d’una presentació breu, a càrrec de Marcel Pellejà, responsable del programa, els alumnes, asseguts en dos cercles concèntrics (un amb el rol de voluntari i l’altre amb el rol d’aprenent), establien converses per parelles durant uns minuts, fins que el dinamitzador del grup indicava canvi de parella, de manera que cada participant pogués parlar consecutivament amb diverses persones.

  El tast va agradar i, per acabar la sessió, el responsable del programa va convidar els participants a inscriure-s’hi, bé com a voluntaris o bé com a aprenents.

  Article complet

 • Pràctiques lingüístiques a Congrés i Indians

  Els alumnes de Bàsic 3 del Casal de Barri de Congrés Indians estan visitant aquests dies els establiments del barri que col·laboren en el programa Voluntariat per la Llengua.

  Les pràctiques lingüístiques que els alumnes estan fent aquests dies tenen l’objectiu de vincular l’aprenentatge a l’aula amb situacions comunicatives en contextos reals.

   

   

   

   

   

   

  Moltes gràcies als establiments col·laboradors per facilitar a aquests alumnes la pràctica de la llengua.

  Article complet

 • Professors de Medellín visiten la Delegació de Sant Andreu

  El dijous 17 d’octubre una representació de cinc professors de la comunitat educativa de Medellín (Colòmbia), que han vingut a Barcelona invitats per la Fundació Kreanta, van visitar la Delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona per conèixer el projecte de normalització lingüística del CPNL.

  Acompanyats per Susanna Descals, tècnica municipal del Districte; per David Madrazo, coordinador de Fabra i Coats, i per Pere Fernandez Bori i Jordi Gili, d’Amics de la Fabra i Coats, van prendre bona nota de totes les explicacions i especialment del programa d’Acolliment lingüístic, i van un mostrar interès especial a saber els requisits d’inscripció als cursos i el cost que l’aprenentatge representa per a l’alumne.

  També van trobar molt interessant l’evolució de l’antiga fàbrica Fabra i Coats fins arribar als usos actuals dels edificis del recinte.

  Al final de la visita vam fer una fotografia conjunta de record.

   

  Article complet

 • Gràcies, Encarna

  Quan fa 13 anys que l’Encarna va arribar a la Delegació de Sant Andreu, se’ns ha jubilat.

   

  Ho celebrem molt per tu, perquè t’ho has ben guanyat, però com si marxés una mare, comencem a sentir-nos una mica orfes. Trobarem a faltar la teva generositat, el teu amor per aquesta feina i la teva alegria.

  Arribes al final d’un camí, i se te n’obre un altre. Que tinguis molta sort en el que ara comences.

   

   

  Article complet

 • Tornem a classe

  Aquest dilluns hem tornat a classe després de les vacances d’estiu. Hem començat cursos a la Delegació,

  i també a l’escola Molí de Finestrelles.

  Gràcies a l’Associació de Mares i Pares de l’escola per col·laborar en l’organització i a l’escola per cedir-nos l’espai.

   

  Article complet

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

C. Sant Adrià, 20
Recinte Fabra i Coats
Antic edifici d’oficines, 1r pis

 

Horari d’atenció:

de dilluns a divendres de 9 a 14h i dijous també de 16 a 20h.

 

 


Recursos lingüístics en línia