• Benvinguts a la Delegació de Sant Andreu!

  En aquesta pestanya hi trobareu totes les propostes d’activitats i actes en català del CNL de Barcelona.

  Recinte Fabra i Coats, antic edifici d’oficines, Carrer de Sant Adrià, 20, 08030, Barcelona.

  Tel. 932 74 03 56                         santandreu@cpnl.cat

  Consulta l’oferta de cursos aquí.

  Article complet

 • Concurs “Si l’encertes, l’endevines” torna als aparadors dels comerços de Sant Andreu

  Dissabte 21 d’abril es donarà el tret de sortida de la 3a edició del concurs “Si l’encertes, l’endevines” que es fa al barri de Sant Andreu de Palomar.

  Durant 15 dies, tothom que vulgui podrà anar als comerços col·laboradors que tindran els cartells penjats i participar en el concurs mirant d’endevinar la frase feta que s’amaga darrera de cada il·lustració. Aquest concurs que organitza la Delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona és possible gràcies a la col·laboració amb La Llotja (Escola superior de Disseny i Art) i l’Eix Comercial de Sant Andreu.

  Hi haurà 4 categories de participació segons les frases que s’encertin i per a cada categoria se sortejaran 2 premis. A més, se sortejarà un premi especial que consistirà en un val de 100 € entre les butlletes de la 1a categoria que hagin encertat les 40 frases fetes.

  Els cartells estaran exposats del 21 d’abril fins al 6 de maig i la festa del lliurament de premis es farà el dijous 17 de maig a les 18.30 hores, a l’Espai Bota (c. Sant Adrià, 18-24). Reserva’t la data al calendari!

  Us animem a participar-hi. Les frases fetes tenen premi… vine a trobar-lo!

  Article complet

 • “A l’abril, cada paraula val per mil”: participa-hi i entra en el sorteig!

  Vols guanyar una de les 3 cistelles de productes de mercat que Mercats de Barcelona i CNL de Barcelona sortejaran?

  Del 16 al 29 de maig, busca un dels cartells de la campanya “A l’abril cada paraula val per mil” a les parades de #MercatsBCN, fes-te una autofoto, acompanya-la d’una declaració i penja-la a #Instagram! amb les etiquetes #abrilencatala i #mercatsbcn.
  És imprescindible ser seguidor/a de Mercats de Barcelona i del CNL de Barcelona a
  Instagram (@mercatsbcn i @cnlbarcelona) per entrar al sorteig.
  A més, també entraràs en el sorteig d’aquests premis:
  – productes culturals de Focus
  – productes tecnològics de Miró
  – títols literaris a càrrec de Grup 62
   
   Bases del sorteig 

  Article complet

 • Campanya “A l’abril cada paraula val per mil”

  “A l’abril cada paraula val per mil” és una col·lecció de cartells amb fragments romàntics d’obres literàries en català, que es podran veure a les parades dels mercats municipals de Barcelona i de les Floristes de la Rambla, del 16 al 29 d’abril. És una iniciativa del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Barcelona amb la col·laboració de Mercats de Barcelona, amb l’objectiu de fomentar l’ús de la llengua catalana als espais públics de la ciutat.

  Albert Sánchez-Piñol, Carme Riera, Isabel-Clara Simó i Sílvia Soler, entre d’altres, són alguns dels autors que col·laboren amb la campanya cedint textos d’obres seves que tracten sobre l’amor i participant en actes.

  La campanya, que es fa per tercer any consecutiu, se centra aquest cop a celebrar Sant Jordi, el dia dels enamorats, homenatjant el llibre i la rosa, elements indispensables d’aquesta festa, que és sens dubte una de les més estimades per la societat catalana.

  Sorteig a través de les xarxes socials

  A partir dels cartells, es farà un sorteig, obert a tota la ciutadania, que s’articularà a través d’Instagram. Durant les setmanes del 16 al 29 d’abril, els participants hauran de penjar una autofoto on es vegi algun dels cartells de la campanya acompanyada d’una declaració d’amor a la parella, a la cultura, a la llengua, a la ciutat, a la vida…

  El lliurament de premis del sorteig tindrà lloc el divendres, 4 de maig, a les 18.30 h, al Mercat de la Concepció, i es farà amb la col·laboració de l’equip del Voluntariat per la llengua i del Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Es sortejaran tres cistelles amb productes, gentilesa de Mercats de Barcelona, i obsequis patrocinats per Miró, Focus, el Teatre Nacional de Catalunya i Grup62.

  Consulteu les bases del sorteig. 

  Activitats al voltant de la campanya

  El CNL, amb la col·laboració de Mercats de Barcelona i amb l’objectiu de reforçar i donar més difusió a la campanya, organitzarà en 12 mercats estratègics de la ciutat, diverses activitats obertes a tot el públic, com lectures de fragments literaris, trobades amb escriptors i actuacions musicals.

  A més, un bon nombre d’activitats dels cursos de català s’articularan fora de l’aula, al voltant de la campanya i del concurs. L’objectiu és donar a conèixer als alumnes el mercat, un dels llocs més populars i tradicionals de comerç de la ciutat, un espai d’ús de la llengua i un pilar de la nostra cultura comercial.

  “A l’abril cada paraula val per mil” és una campanya ideada pel CNL d’Osona que es va iniciar l’any 2012. 

  Enllaços d’interès

  Altres enllaços 

  Article complet

 • Alumnes de l’Institut Pau Casals visiten l’exposició de la Fabra i Coats

  Aquest dijous 12 d’abril, un grup d’estudiants de 1r de Batxillerat de l’Institut Pau Casals de Badalona han visitat l’exposició permanent de la Fabra i Coats que està instal·lada al vestíbul de la nostra delegació.

  En Pere Fernández Bori, president de l’associació Amics de la Fabra i Coats, va ser-ne el guia.

   

   

  Article complet

 • ‘Ruta per la història’ – Museu d’Història de Catalunya

  Dimarts 10 d’abril, els alumnes del C2 van gaudir de l’itinerari  ‘L’Estat català medieval i modern’ que ofereix el Museu d’Història de Catalunya i que va organitzar la professora del curs, Margaret Rovira.

  Durant el recorregut pel nucli antic de Barcelona van visitar els indrets que van acollir les principals institucions de poder entre els segles XIII i XVIII al Principat i van poder retrobar-se amb l’Estat que els catalans van construir al llarg de gairebé 700 anys.

  Així, les principals parades foren el Palau Reial Major i el Palau del Lloctinent, a la plaça del Rei;  la Diputació del General i el Consell de Cent (on actualment hi ha la Generalitat i la Casa de la Ciutat de Barcelona), a la plaça de Sant Jaume; i el Palau Virregnal i el Consolat de Mar, al Pla de Palau.

  Aquesta ruta és un recorregut pel passat de la nostra història que convida a reflexionar indubtablement en el present i en el futur del nostre país.

   

  Article complet

 • Gimcana lingüística pel mercat municipal de Sant Andreu

   

  Dilluns 4 d’abril, les parades del mercat municipal de Sant Andreu van ser l’escenari de la sessió de la classe de català del Bàsic 1 del matí.

  L’alumnat hi va fer una gimcana, organitzada per la seva professora Margaret Rovira, que va servir per posar en pràctica en un entorn real els coneixements adquirits, ja que aquesta activitat està vinculada als continguts del curs relacionats amb anar a comprar i amb el nom dels aliments.

  En arribar-hi, es van dividir en grups i van fer el recorregut per les parades per resoldre les qüestions de la gimcana i apuntar les respostes per compartir-les amb el grup classe al final.

  Cal destacar la col·laboració del mercat; des la direcció fins als paradistes hi va haver molt bona predisposició i els alumnes van quedar molt satisfets, fins i tot, se’ls va fer curta l’activitat.

  Article complet

 • Comentem “L’analfabeta” al Club de Lectura Fàcil de Sant Andreu

  El proper dijous 19, a les 19 hores, farem la sessió del Club de Lectura Fàcil corresponent al mes d’abril, com sempre, a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra (c. del Segre, 22-32) .

  L’analfabeta és la narració plenament autobiogràfica d’Agota Kristof. El llibre consta d’onze capítols que corresponen a onze moments de la seva vida. El relat va de la nena que devora els llibres a Hongria, a l’escriptura de les primeres novel·les en francès. També parla de la infància feliç, la pobresa arran la guerra, els anys de solitud a l’internat, la mort de Stalin, la llengua materna i les llengües enemigues -imposades- que són l’alemany i el rus, la fugida cap a Àustria i l’arribada a Lausana, amb la seva criatura. Són històries colpidores d’una dona que supera amb esforç l’escull fet d’exili i de llengües estranyes, amb les quals ha de conviure. Les frases curtes, la paraula justa, una lucidesa constant, l’humor…

  Agota Kristof va néixer a Csikvand (Hongria) el 1935 i va arribar com a refugiada a Suïssa el 1956. Va aprendre francès i va escriure obres de teatre. El 1987, es va donar a conèixer amb la seva primera novel·la, Le Grand Cahier, que va rebre el premi del Llibre Europeu. La Preuve i Le Troisième Mensoge, completen la trilogia traduïda a trenta llengües.

  Hi assistiran alumnes dels cursos de català, però també el públic en general, només cal adreçar-se a la biblioteca.

  El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, juntament amb Biblioteques de Barcelona, organitza els clubs de lectura de llengua catalana a Barcelona.

  Els clubs de lectura de llengua catalana estan organitzats conjuntament pel Centre de Normalització Lingüística de Barcelona i Biblioteques de Barcelona.

  Article complet

 • Actuacions amb alumnat de la Delegació de Sant Andreu al mercat de Felip II amb motiu de la campanya “A l’abril cada paraula val per mil”

  Dimarts 24 d’abril, de 10.30 a 13 h la Delegació de Sant Andreu ha organitzat dues activitats que es faran al mercat Felip II.

  A les 10.30 h els alumnes del curs Llengua i Cultura es trobaran al mercat de Felip II i llegiran en veu alta fragments literaris i poesies relacionats amb la temàtica romàntica.

  A les 12 h, el grup de Bàsic 1 cantarà la cançó “La Masovera” amb la col·laboració de la TN, Teresa Prades, que farà l’acompanyament musical amb la guitarra. Seguidament, l’alumnat realitzarà un exercici d’expressió oral en un entorn real: es repartirà un qüestionari i l’alumnat, en grups, haurà de fer les preguntes del qüestionari als paradistes. Quan acabin es posaran en comú les respostes.

  A més, els alumnes participaran en el concurs que es farà a les xarxes socials amb motiu de la campanya “A l’abril cada paraula val per mil”.  Ambdós grups recorreran el mercat i es faran autofotos amb algun cartell de la campanya que acompanyaran amb una declaració d’amor a la parella, a la cultura, a la vida…

  Article complet

 • “A l’abril cada paraula val per mil”: activitats als mercats

  El CNL de Barcelona durà a terme enguany la tercera edició de la campanya “A l’abril cada paraula val per mil”. Del 16 al 29 d’abril, s’exhibiran cartells amb textos romàntics d’obres literàries catalanes a les parades dels mercats de Barcelona. 

  A més, es faran diverses activitats als mercats per dinamitzar la campanya. 

  Agenda d’activitats

  Dimarts, 24 d’abril

  • Poesia amb guitarra, al Mercat de Galvany, a les 10.30 h
  • Ruta literària i “La masovera se’n va al mercat”, al Mercat de Felip II, a les 10.30 h
  • Miniatures musicals, al Mercat de l’Albaceria, a les 12 h

  Dimecres, 25 d’abril

  • Teatre: La llegenda de Sant Jordi, al Mercat de Lesseps, a les 12 h
  • Poesia musicada, al Mercat de la Barceloneta, a les 12 h

  Dijous, 26 d’abril

  • Recital musical, al Mercat del Carmel, a les 10.30 h
  • Actuació musical amb Murmuri i joc participatiu, al Mercat de Sants, a les 10.30 h, i al Mercat d’Hostafrancs, a les 12.30 h
  • Recital poètic, al Mercat de la Guineueta, a les 12.30 h
  • Betevé al mercat: recital poètic i cercavila, al Mercat del Clot, a les 17.30 h
  • Poesia musicada i visita guiada pel mercat, al Mercat del Ninot, a les 18 h

  Divendres, 27 d’abril

  • Actuació musical amb Murmuri i joc participatiu, al Mercat de les Corts, a les 11 h

  Divendres, 4 de maig

  • Cloenda i lliurament de premis amb Voluntariat per la llengua, al Mercat de la Concepció, a les 18.30 h

  Article complet

 • Torna la campanya “A l’abril, cada paraula val per mil”

  Del 16 al 28 d’abril, les parades dels mercats de Barcelona s’ompliran amb els cartells de la campanya “A l’abril, cada paraula val per mil”. Aquests cartells contindran fragments romàntics d’obres literàries catalanes, d’autors com Albert Sánchez-Piñol, Carme Riera, Isabel-Clara Simó i Empar Moliner, entre d’altres.

  Els cartells seran la base d’un sorteig, obert a tota la ciutadania, que s’articularà a través d’Instagram. Durant la setmana del 23 al 29 d’abril, els participants hauran de penjar una selfie on es vegi algun dels cartells de la campanya acompanyada d’una declaració d’amor a la parella, a la cultura, a la llengua, a la ciutat, a la vida…

  El lliurament de premis del concurs tindrà lloc el dijous 3 de maig a la tarda al mercat de la Concepció, en el marc d’un acte de formació de parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua del Consorci per a la Normalització Lingüística. Els premis consistiran en tres cistelles amb productes de mercat, gentilesa dels paradistes.

  Paral·lelament, el CNL, amb la col·laboració de Mercats de Barcelona i amb l’objectiu de reforçar i donar més difusió a la campanya, organitzarà en 12 mercats estratègics de la ciutat, diverses activitats obertes a tot el públic, com lectures de fragments literaris, trobades amb escriptors i acompanyaments musicals.

  “A l’abril cada paraula val per mil” és una campanya ideada pel CNL d’Osona que es va iniciar l’any 2012.

  Article complet

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

C. Sant Adrià, 20
Recinte Fabra i Coats
Antic edifici d’oficines, 1r pis

 

Horari d’atenció:

De dilluns a divendres de 9 a 14 hores. Els dijous també a la tarda de 16 a 20 h

 


Recursos lingüístics en línia