• Activitats a Sant Andreu

  Des de la Delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona us proposem tot un seguit d’activitats molt diverses i gratuïtes, on podreu parlar català i també conèixer altres persones amb qui el podreu practicar fora de l’aula.
  Us proposem 3 activitats culturals, pensades, sobretot, per poder conversar en català en un ambient distès mentre descobriu la ciutat i passeu una bona estona. 
  Aquest mes de maig, a Sant Andreu, us oferim aquestes tres activitats. Si cliqueu al cartell podreu accedir al codi QR d’inscripció. 
  ANIMEU-VOS A PRACTICAR EL CATALÀ!
   
   

  Article complet

 • Fotografia dels carrers i de la gent de Barcelona

  Coneix Barcelona a través de la càmera!

  Posa l’enfocament en les persones i en la vida en comunitat. Congela els moments d’història col·lectiva en clau personal. La vida al carrer és apassionant i buscar els racons, les textures, els angles, els moments i els éssers humans és donar resposta a qui, com, quan, on i per què. La fotografia de carrer (street photography) és captar l’essència de cada societat. El diàleg personal que establim en crear imatges fotogràfiques dins d’un context social, fomenta el coneixement crític de la vida quotidiana que ens envolta; una mirada compromesa amb la nostra realitat, i, sobretot, amb com la vivim i com la sentim. La fotografia comunitària és una eina comunicativa de desenvolupament personal. És una eina artística per a la transformació social, ens permet posar en valor els atractius dels nostres barris a través de les imatges i això ajuda a reforçar el sentiment de pertinença dels veïns i veïnes.

  La Delegació de Nou Barris del CNL de Barcelona, et proposa aquesta activitat que comptarà amb assessorament tècnic i acompanyament personal als assistents, posant l’èmfasi en potenciar les habilitats artístiques i comunicatives, tot fent ús del la conversa per parlar de fotografia, de la vida al carrer, aprendre i compartir en català.

  Ens trobarem a la Delegació de Nou Barris (c. Rosselló i Porcel, 12 baixos). Farem una posada en comú sobre què representa Barcelona per a la vida diària personal i per a la comunitat. Aprendrem coneixements bàsics sobre la fotografia amb un mòbil. Conversarem sobre la idea de la vida al carrer i com poder-la expressar mitjançant una fotografia. I farem moltes fotografies!

  De totes les fotografies que haurem fet, en farem una exposició virtual a Instagram. I, posteriorment, exposició física a la delegació de Nou Barris.

  T’hi esperem dilluns 6 de maig a les 18 h!
  Us hi podeu inscriure escrivint un correu a acupane@cpnl.cat

  Article complet

 • Dia Mundial de la Poesia

  Article complet

 • Final de trimestre

  El grup de català del nivell Bàsic 1 de T’Acompanyem volem desitjar-vos una bona Setmana Santa!

   

   

   

   

   

   

   

   

  Ens veiem el 3r trimestre!

   

   

  Article complet

 • Grups de conversa

  Aquesta primavera tenim més grups de conversa per practicar el català oral i poder millorar l’expressió oral i adquirir més fluïdesa. Us recordem que aquest grup en concret està destinat a persones que tinguin cert nivell de català oral, corresponent a un nivell intermedi o de suficiència.

  Inscripció presencial a les delegacions del CNL de Barcelona del 2 al 4 d’abril.

  Us hi esperem!

  Article complet

 • Dia Internacional de les Dones

  Des de la Delegació de Sant Andreu, per a qui no la conegui, volem presentar-vos la Bel Olid Báez, una escriptora que s’ha dedicat a la docència, a la traducció i a l’escriptura i, a més, ha assumit responsabilitats institucionals. Entre 2015 i 2022 va presidir l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Es defineix com a persona de gènere no-binari i defensa l’ús del gènere neutre en la llengua catalana.

  Aprofitem per recordar el seu últim escrit a X d’ahir al vespre: «Sento sovint “no vull que el meu fill sigui gay/trans/queer perquè em preocupa que pateixi”, quan on més es pateix és a casa: “Acceptance by parental figures is one of the most important protective factors for the mental health of LGBTQ individuals.” (Abreu et al. 2020)»

  Article complet

 • Visita a Sant Andreu de Palomar

  El passat dijous 29 de febrer els alumnes de Suficiència 2 de la delegació van poder conèixer amb profunditat la història del barri de Sant Andreu de Palomar de la mà de Jaume Seda, president del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias.

   

   

   

   

   

   

   

   

  La visita va ser molt interessant, ja que van poder passejar per llocs emblemàtics del barri i d’altres llocs potser no tan coneguts, però igualment ben interessants. Durant la visita es va fer una menció especial als espais, la història dels quals estava relacionada amb els fets del 1714.

  A més, Esteve Cabré, un dels últims arquitectes de la parròquia de Sant Andreu de Palomar, els va ensenyar i explicar els problemes de la cúpula de la capella, atès que ha estat un dels maldecaps de la parròquia. Cal recordar que en aquesta capella s’hi va fer la cerimònia d’enterrament de Salvador Puig Antic.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Fins a la propera sortida!

   

  Article complet

 • Dia Internacional de la Llengua Materna

  Els estudiants de català de la delegació de Sant Andreu, des del nivell bàsic 1 fins al suficiència 2, han participat en l’activitat de commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, enganxant al mapamundi del centre la paraula que més els agrada en la seva llengua o bé la frase feta, segons el nivell del grup. 

  Aquí en teniu una mostra:

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Gràcies per participar-hi!

  Article complet

 • LUDIFICAT

  6a edició del LUDIFICAT de Sant Andreu del CNL de Barcelona

  Ahir dimarts, 52 alumnes dels cursos de català de Bàsic 1, Bàsic 2 i Elemental 2 de la Delegació de Sant Andreu van posar en pràctica la producció oral jugant al Codi Secret, al Dixit, a La Fallera Calavera, al Kaleidos, al Lanzeloth, al Parauleja, al Pispa, al RIP o al Walkie Talkie, entre d’altres.

  Amb la col·laboració de l’Associació Ludicocultural Stronghold, l’activitat té la finalitat de fomentar l’ús de la llengua i de donar a conèixer jocs de taula i de rol en català.

   

   

   

   

   

   

   

   

  Gràcies a tothom per l’assistència!

  Article complet

 • Juguem! en català

  La setmana passada, l’associació Juguem! va debutar a la delegació de Sant Andreu amb un matí de jocs de taula en català, per tal d’ajudar-nos a practicar l’expressió oral a través dels jocs de taula, com ara el Codi Secret, el Dixit, l’Alakazum, el Lletra a lletra, el Carcassonne, el Verbalia i L’illa prohibida, entre d’altres. En total, 32 alumnes entre l’Intermedi 3 i el Bàsic 3 van participar a la sessió.

  Article complet

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia