• Dia Mundial de la Poesia

  Des de Sant Andreu aprofitem aquesta data per regalar-vos un cal·ligrama per celebrar-lo.

  Per si no ho sabeu, els cal·ligrames són poemes visuals en què les paraules dibuixen o conformen un personatge, un animal o qualsevol objecte imaginable. Com a curiositat, la paraula cal·ligrama prové de la combinació entre dues paraules gregues: ‘kállos’ (bellesa) i grammé (traç). Pel que fa al contingut del poema i la representació gràfica, van junts. I, quant als cal·ligrames, ens recorden que les paraules no sols es poden llegir, sinó que també es poden mirar, ja que tenen forma, color, textura… Així, a més de l’escriptura, podem trobar molts cal·ligrames en la pintura; els dos arts es fonen. Dins la literatura catalana hi destaquen Joan Salvat-Papasseit i Joan Brossa.

  Feliç Dia Mundial de la Poesia!

   

  Article complet

 • Inscripció als cursos de català del 3r trimestre

  Matrícula oberta del 27 al 29 de març

  El 27 de març es podran inscriure als cursos els alumnes del CPNL del darrer any. El 28 i 29 de març la matrícula serà oberta a tothom. La inscripció es pot fer de manera presencial en qualsevol centre o en línia a inscripcions.cpnl.cat.

   

  Les persones que tinguin coneixements de català, però que no puguin justificar quin nivell tenen hauran de fer una prova de col·locació per determinar a quin curs s’han d’inscriure. Es pot sol·licitar fer la prova de col·locació clicant aquí.

  Tota la informació sobre les inscripcions es pot consultar a https://www.cpnl.cat/inscripcions/.

  Les classes començaran l’11 i 12 d’abril.

   

  Article complet

 • Els Tres Tombs

  Quin espectacle poder gaudir dels carruatges que tenim a Can Fontanet dins de la nostra fàbrica de Sant Andreu, la Fabra i Coats.

  La Maria i la Iolanda ens han explicat de meravella la història dels Tres Tombs, la vida dels traginers i altres oficis del món del cavall, un goig!

   

   

   

   

   

   

   

   

  Segurament, tots recordarem aquesta estona, però més els nostres alumnes que avui n’han fet 18! 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Que Sant Antoni us porti tot allò que desitgeu.

  Article complet

 • L’Espai Avinyó a Sant Andreu

  Ahir al vespre, la Sònia Mosuda Mora ens va regalar un monòleg personal i reflexiu dins del marc d’activitats de l’Espai Avinyó i, com sempre, des d’una perspectiva intercultural.

  El monòleg ens ha plantejat una problemàtica incrustada en tots nosaltres, els estereotips. N’estem plens i moltes vegades ho desconeixem. No cal que ens martiritzem si no ens n’adonem, però hi són, i ben endins. És exactament això el que ens ha fet veure la Sònia a través del Silenci de la Fera.

  Després de la representació, hem pogut dialogar i reflexionar amb ella sobre el món estereotipat i, a més, els assistents n’han dit la seva distesament.

  Realment ens ho hem passat molt i molt bé.

  Gràcies Sònia i Espai Avinyó!

   

   

  Article complet

 • Embarbussaments

  Aquest 21 de febrer hem celebrat el Dia Internacional de la Llengua Materna.

  A Sant Andreu ho hem fet recitant embarbussaments en 10 llengües diferents i, després, els hem penjat al mapa del món. A veure si hi trobeu totes les llengües!

  I al casal de Congrés-Indians vam escriure la paraula que més ens agrada en la nostra llengua materna. Quantes n’hi veieu?

  Article complet

 • LUDIFICAT

  4a edició del LUDIFICAT de Sant Andreu del CNL de Barcelona

  Dimecres passat, una quarantena llarga d’assistents, entre alumnes dels cursos de català del CNL de Barcelona i persones que van tenir informació de l’activitat a través de la xarxa, van respondre a la convocatòria i tots plegats vam passar la tarda jugant. 

  Amb la col·laboració de l’associació ludicocultural Stronghold, l’activitat té la finalitat de donar a conèixer jocs de taula editats en català i, a la vegada, ens ofereix l’oportunitat de jugar-hi. 

  Codi Secret, Dixit, La Fallera Calavera, Kaleidos, Lanzeloth, Parauleja, Pispa, RIP o Walkie Talkie van ser alguns del jocs que vam poder conèixer i provar. 

  Per cert, clicant aquí us hi trobareu tots.

  Gràcies per haver vingut!

  Article complet

 • El Silenci de la Fera

  Aquest mes de febrer l’Espai Avinyó arriba a la nostra delegació amb “El Silenci de la Fera”. És un monòleg que ens parla sobre com apareixen els personatges asiàticdescendents, i especialment les dones, en el món del cinema. A partir d’un monòleg de l’actriu Sònia Masuda Mora, us convidem a participar d’un espai de diàleg per conèixer i reflexionar sobre aquesta realitat. 

  És una activitat oberta a tothom, però abans cal que us incriviu a espaiavino@bcn.cat.

  Us hi esperem!

  Visualització prèvia de la imatge

  Article complet

 • A l’hivern, tertúlies

   

  Aquest dilluns dia 23 de gener comencen les tertúlies, tant presencials com virtuals. Us recordem que la temàtica de la conversa ve motivada per un vídeo breu publicat a les xarxes socials, que cal visualitzar prèviament.

  Trobareu les dates i les localitzacions clicant en aquest enllaç: vull participar en un grup de tertúlies.

  A gaudir-ne!

   

   

   

  Article complet

 •  
  Dimarts passat vam organitzar a la nostra delegació la tarda de Scrabble en català, en col·laboració amb el Club de Scrabble de Sant Andreu del Palomar.
   
   
   

  En aquesta trobada hi van participar fins a una cinquantena d’alumnes de Bàsic 1, Bàsic 2 i Intermedi 1, que van poder jugar conjuntament amb els dinamitzadors del Club i amb el professorat de cada grup. 

  L’experiència ha servit per poder practicar vocabulari i aprendre’n de nou de forma lúdica, a través del joc, i amb l’ajuda de l’aplicació Leximots, que ha estat creada específicament per jugar a Scrabble.

  Ja us avancem que hi tonarem aviat!

  Article complet

 • Juguem a l’Scrabble

  Aquest dimarts dia 29 de novembre jugarem a l’Scrabble a la nostra delegació de Sant Andreu de 18 a 20.30 h. El Club de Scrabble del districte també hi serà. Per cert, com s’hi juga?

  Hi esteu convidats! No us ho perdeu! 

  scrabble. - cerca del Twitter / Twitter

  Article complet

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici antigues oficines, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia