• El cargol i la balena

  Divendres passat, 26 de febrer, es va estrenar als cinemes el film El cargol i la balena, una pel·lícula d’animació doblada al català amb el suport del Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística.

  Un petit cargol s’embarca en un viatge a la cua d’una balena geperuda que ens farà recórrer els indrets més sorprenents i màgics del món submarí. En perdre el rumb, la balena s’encalla en una platja i el cargol haurà de buscar ajuda per rescatar-la. Una bonica faula sobre una amistat improbable que exalça els dons de cadascú i la necessitat dels amics per salvar-se.

  Els productors d’El GrúfalZog i La rata pirata han creat aquesta pel·lícula d’animació per a infants a partir de 3 anys, basada en el conte de Julia Donaldson il·lustrat per Axel Scheffler.

  Si la voleu veure, trobareu informació actualitzada sobre programació de cinema en català a la pàgina Cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística.

  Tràiler: https://youtu.be/6vd2LrCLczc

  Cinema en català

  Article complet

 • S’estrena el P@nt de trobada del Voluntariat per la llengua de Barcelona

   

  El dia 23 de febrer va tenir lloc el primer P@nt de trobada entre voluntaris i aprenents del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona.

  En diverses ocasions, participants del VxL  havien manifestat la necessitat de disposar d’espais de trobada entre diferents parelles/participants del programa.

  Per atendre aquesta demanda, es van habilitar alguns punts de trobada a Barcelona, però de seguida va venir el confinament i es va haver d’aturar la iniciativa.

  Ara, per continuar amb el projecte s’ha creat el P@nt de trobada, un espai de trobada virtual on per primer cop participants del VxL van poder conversar i celebrar el Dia Internacional de la llengua materna tot jugant al joc interactiu Volta al món amb les llengües creat pel Consorci per a la Normalització Lingüística.

   

  Tots els participants van valorar molt positivament l’experiència, que els va permetre practicar el català de manera espontània i també crear debat entre ells.

  Està previst que el P@nt de trobada es vagi repetint durant aquest any.

  Article complet

 • Un viatge lúdic pels cinc continents
  Amb motiu del Dia Internacional de la Llengua Materna, el 21 de febrer, el CPNL ha creat el joc “Volta al món amb les llengües”, amb l’aplicació Genially, per donar a conèixer la diversitat lingüística d’arreu del món a través d’un viatge pels cinc continents.

  El joc interactiu Volta al món amb les llengües a les xarxes socials, amb l’etiqueta #DILM_CPNL, serveix per repassar la situació lingüística dels cinc continents, a través de 10 preguntes que s’han de respondre, i que es corregeixen automàticament, amb l’explicació corresponent i enllaços a una informació més àmplia. Tot plegat  ens permet descobrir curiositats sobre alguna de les 7.000 llengües que es parlen al món.

  La commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna, aprovada per la Conferència General de la UNESCO el novembre de 1999, té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural, i ressaltar la importància de les llengües maternes com a patrimoni cultural, identitari i d’integració social.

  Us convidem a aquest viatge lingüístic per tot el món.

  Article complet

 •  

  Nou compte CPNL a Spotify amb 16 llistes i més de 850 cançons en català

  El Consorci per a la Normalització Lingüística ha creat un compte propi a la plataforma virtual de Spotify per divulgar el català en l’àmbit musical i fer més atractiu l’aprenentatge de la llengua. Es tracta d’un recurs que pot ser molt útil per als alumnes dels cursos de català, els participants del Voluntariat per la llengua i, en general, els usuaris de totes les accions del Consorci per promocionar l’ús de la llengua.

  El compte CPNL conté més de 850 cançons en 16 llistes que combinen criteris de selecció diversos: llistes amb temes d’estils musicals concrets (“Ska, Reggae i ritmes jamaicans”, “Rap, Hip Hop i Trap”, “Folk i tradicional”, “Punk i Hardcore” o “Electrònica”), llistes per acompanyar en determinades situacions o estats d’ànim (“Fem dissabte”, “Entre llibres i pantalles”, “De relax”, “De festa” o “Fil MusiCAT”) i llistes que permeten donar a conèixer la cultura a través de la música (“Cant, cante, canti, canto”, “Històries i costums catalans”, “Poemes cantats”, “El fenomen del Rock Català” i “Nova Cançó”).

  La plataforma de música Spotify permet accedir-hi gratuïtament. Us convidem a entrar-hi i gaudir de la música que més us agradi. N’hi ha per triar i remenar.

  Article complet

 • Convocatòria de proves per obtenir certificats de llengua catalana

  La Direcció General de Política Lingüística convoca les proves que permeten obtenir els certificats de nivells bàsic (A2), elemental (B1),  intermedi (B2), suficiència (C1) i superior (C2) de llengua catalana.

  El termini per inscriure’s a les proves d’aquest any acaba el dia 17 de febrer.

  Dates d’examen

  Certificat de nivell bàsic de català (A2)
  Data de la prova escrita: 12 de juny de 2021.
  Certificat de nivell elemental de català (B1)
  Data de la prova escrita: 19 de juny de 2021.
  Certificat de nivell intermedi de català (B2)
  Data de la prova escrita: 15 de maig de 2021.
  Certificat de nivell de suficiència de català (C1)
  Data de la prova escrita: 5 de juny de 2021.
  Certificat de nivell superior de català (C2)
  Data de la prova escrita: 8 de maig de 2021.

  En trobareu tota la informació aquí

  Article complet

 • Sessió de benvinguda virtual del Voluntariat per la llengua

  El dimarts 19 de gener l’equip del Voluntariat per la llengua del CNL de Barcelona va fer una sessió de benvinguda virtual amb voluntaris i aprenents que s’havien inscrit al programa.

  Durant la reunió, els participants van tenir l’oportunitat de conèixer les dinamitzadores, que els van donar la informació del programa (nombre de trobades, modalitat virtual, oferiment d’activitats en línia, establiments col·laboradors, avantatges de carnet…). També es va donar veu a les persones que hi van participar, que van poder expressar dubtes, pors, inquietuds i desitjos abans de trobar-se amb la parella que aviat els assignaran. Totes van presentar-se i van explicar les raons per les quals s’havien inscrit al programa: contribuir a l’ús de la llengua catalana, guanyar fluïdesa i seguretat, poder conversar en català amb els veïns, etc.

  Com a curiositat, cal destacar la participació d’una aprenenta que es va connectar des de Sao Paulo. Ens va explicar que s’ha apuntat al programa perquè és filla de pares catalans i només pot parlar català amb la seva cosina, i va veure en el VxL una oportunitat per poder practicar la seva llengua materna. Aquesta és una bona mostra que la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua brinda la possibilitat de practicar el català a persones d’arreu del món.

  La trobada va ser molt profitosa i tots els voluntaris i aprenents que hi van participar ja estan aparellats!

  Article complet

 • Aquest setembre, apunta’t als cursos de català!

  El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) continua organitzant en tot el territori cursos de català per a les persones que voleu aprendre a parlar en català amb fluïdesa i correcció i per a les que voleu escriure’l adequadament.

  En les actuals circumstàncies, els cursos presencials del CPNL compliran totes les mesures corresponents (neteja d’espais, gel hidroalcohòlic, mascaretes, distància de seguretat, ventilació, etc.) per assegurar la seguretat tant dels alumnes com dels professors.

  Si cliqueu aquí podreu accedir a tota la informació relativa a les modalitats dels cursos, els llocs on s’imparteixen, les condicions de matriculació i tot allò que us interessi saber per aprendre català.

  Nou calendari d’inscripcions

  • Sol·licitud de cita prèvia per fer la prova de col·locació: a partir del 8 de setembre
  • Inscripció preferent: 14, 15 i 16 de setembre
  • Inscripció general: 17,18, 21, 22, 23, 24 i 25 de setembre

  Inici dels cursos en línia: els cursos en línia començaran el dia 5 d’octubre (excepte el C2 que començarà el 13 d’octubre).

   

  Article complet

 •  Per Sant Jordi, enamora’m,                                  i si és pel juliol, també

  Amb motiu d’aquest Sant Jordi d’estiu que se celebrarà el 23 de juliol, el Centre de Normalització Lingüística de Barcelona convida alumnes i ciutadania en general a participar en el concurs #enamoram2020 elaborant una declaració d’amor.

  L’objectiu d’aquesta activitat és donar més visibilitat a la llengua catalana i celebrar, a més del dia del llibre, el dia dels enamorats. 

  Per participar-hi cal elaborar una declaració d’amor en format de text, de vídeo o d’àudio i publicar-la a les xarxes socials Instagram, Twitter o Facebook amb l’etiqueta #enamoram2020 durant la setmana del 23 de juliol, data d’aquest Sant Jordi ajornat.

  Les publicacions de text han de tenir una llargada màxima de 140 caràcters i podran anar acompanyades d’una imatge, i les de vídeo i d’àudio, una durada màxima de 60 segons. 

  Entre tots els participants, se seleccionaran les millors declaracions d’amor, segons criteris literaris, estètics i creatius. El 29 de juliol s’anunciaran els guanyadors en les següents categories:

  • Declaració més original
  • Declaració més divertida
  • Declaració més emotiva

  Els premis estan patrocinats per Fent PaísTradicionàrius i el Festival Cruïlla XXS, entre d’altres.

  Article complet

 • Nous vídeos per aprendre català

  El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, ha creat una sèrie de 21 vídeos de l’EP! Escolta i parla, el curs oral de català per a persones adultes no alfabetitzades o amb alfabets diferents. Cada episodi té una durada d’entre un i quatre minuts i mostra una petita conversa de la vida quotidiana. Aquesta és la primera videosèrie digital per aprendre català.

  Més informació aquí.

   

  Article complet

 • Formació laboral

  Article complet

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

 

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici antigues oficines, 1r pis

Tel. 932 74 03 56 

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia