• El portal Cinema en català de Política Lingüística ha promocionat 3.600 pel·lícules projectades als cinemes en 5 anys

    Inclou una base de dades amb 4.531 llargmetratges i 183 temporades de sèries en versió original

    El portal Cinema en català de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha fet 5 anys. En aquest període, el portal ha promocionat 3.610 pel·lícules de 188 distribuïdores diferents que s’han exhibit en 556 sales. De cada pel·lícula ofereix tant la informació artística com les sales amb l’adreça i la data d’exhibició mentre són en cartellera. De les 556 sales del Portal, 447 són a Catalunya, 50 a la resta de territoris on es parla català, 47 a la resta de l’Estat espanyol i 12 a l’estranger. El portal Cinema en català s’actualitza diàriament.

     El portal inclou des de 2015 una base de dades de la Direcció General de Política Lingüística de produccions audiovisuals subtitulades, doblades i en versió original en català, adreçada al sector, per facilitar-ne la distribució un cop estrenada. La base de dades conté 4.714 títols, que corresponen a 4.531 llargmetratges i 183 temporades de sèries. Són produccions de 251 distribuïdores, 83 països i 78 llengües originals diferents.

     El portal es complementa amb la promoció de cinema en català a les xarxes socials de cinema de la Direcció General de Política Lingüística: el canal Facebook amb 12.047 seguidors, el compte Twitter amb 4.638 seguidors i el repositori de tràilers i espots al canal Youtube llengua catalana, amb 343 títols disponibles. A més, setmanalment, es porten a terme accions de difusió geolocalitzades per promoure les pel·lícules en les localitats i comarques on es projecten.

    Els continguts del portal Cinema en català són  dades obertes, fet que ha propiciat la creació d’apps promogudes per emprenedors privats que ofereixen informació per al públic de cinema en català; en concret, Muvicat (Android), Cinecat  (Android) i Cinemacat (Android i IOS).

     La Direcció General de Política Lingüística impulsa el cinema en català mitjançant dues línies de subvenció. L’any 2017 es va donar suport al doblatge de 115 llargmetratges i la subtitulació de 90 llargmetratges i 71 capítols d’11 temporades de sèries. A aquestes polítiques s’hi afegeixen els acords amb Movistar+ per a la subtitulació de pel·lícules i sèries; amb els Cinemes Texas per a la subtitulació en català de cinema de reestrena, i amb Catalunya Film Festivals per a la subtitulació de les pel·lícules de festivals de cinema.

     Cal destacar també que Política Lingüística impulsa el programa CINC Cinema Infantil en Català de reestrena a 53 poblacions de Catalunya i de la Franja de Ponent. Els films que integren la programació del CINC s’han doblat amb el suport de la DGPL.

     

    Print Friendly, PDF & Email

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia


Arxius