• Visitem la Colònia Güell

    El divendres dia 21 de febrer un grup d’alumnes de Suficiència de la delegació va traslladar la classe a la Colònia Güell. Va ser una visita molt interessant conduïda per un entranyable veí de la colònia que ens va descobrir amb entusiasme racons encantadors i ens va fer viure el dia a dia a la colònia explicant-nos un grapat de records d’infantesa i joventut.

    Aquesta sortida s’emmarca dins el projecte de foment de la lectura de la delegació de Sant Andreu, que aquest any gira entorn de la revolució industrial, i d’una manera especial, de l’impacte social que la fàbrica Fabra i Coats va tenir al districte A Suficiència s’ha llegit Olor de colònia, de Sílvia Alcàntara.

    La Colònia Güell,  situada al terme municipal de Santa Coloma del Cervelló, va començar el seu desenvolupament l’any 1890 a iniciativa de l’empresari Eusebi Güell. A diferència del que passà a la gran majoria de colònies industrials de Catalunya, Eusebi Güell va procurar millores socials per als treballadors i va reflectir la seva condició de mecenes de la cultura dotant la Colònia Güell d’equipaments culturals i religiosos i incorporant el corrent modernista a les noves construccions.

    Encarregà projectes a diversos arquitectes i, singularment, al seu bon amic Antoni Gaudí la construcció de l’església. Per aquesta obra, li deixà llibertat total; no li imposà límits de pressupost ni tipus d’obra. Malgrat quedar inacabada, l’església suposa un punt culminant en l’obra de Gaudí, ja que inclou, per primera vegada de forma unitària, la pràctica totalitat de les seves innovacions arquitectòniques. La Cripta, tal com se l’anomenà popularment, va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el juliol del 2005.

    grup-gaudí

     

     

    Voleu explicar-nos com va anar? Què és el que més us va agradar? Recomanaríeu la visita?

    Print Friendly, PDF & Email
  1. jriart

    31 març 14
    8:10 #

    i una bona mostra, n’és aquesta presentació: http://blogs.cpnl.cat/santandreu/files/2014/03/S1-colònia-güell.pdf

  2. Francesc Moradell

    03 març 14
    18:53 #

    La visita a la Colònia, va ser molt interessant, el guia de primera, hi havia nascut , es coneixia totes les histories. El que em va agradar més es l’esglèsia. Per la Montse i per a mi, va ser un dia especial i ple de records, ja que d’aquí dos mesos serà el nostre aniversari, treinta i nou anys, ens vam casar a l’esglèsia de la Colònia.
    Despres de la visita un bon dinar en un petit restaurant, alla mateix, decorat de l’època., Un cop van acabar la jornada, apa el ferrocatas i cap a Barcelona.

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia