• TV3 estrena ‘El llenguado’, un programa divulgatiu sobre el català

    ‘El llenguado’, el nou programa de llengua de TV3. (CCMA)

    TV3 estrena aquest dimecres, 15  de gener del 2020, a les 22.35 h, El llenguado, un  programa que parla de la llengua en un to distès, pràctic i amb sentit de l’humor. Aquest espai, presentat per Guillem Albà i Iolanda Sey i assessorat per Pau Vidal, fa servir una barreja de divulgació i entreteniment per presentar a l’espectador aspectes interessants del català: situació, variants, dubtes freqüents… L’objectiu, diuen a TV3, és “distreure l’espectador i trencar el mite que el català és una llengua difícil”. 

    Al llarg de deu capítols, d’uns 45 minuts, El llenguado presentarà diverses qüestions sobre el català que es parla avui, i recorrerà els territoris del nostre àmbit lingüístic amb la intenció de retratar la diversitat i la riquesa de la llengua que s’hi fa servir.

    El llenguado busca tant les opinions dels experts com les dels usuaris i inclou espais com ara “El consultori del filòleg”, en què els parlants truquen a Pau Vidal, assessor lingüístic del programa, per exposar-li dubtes lingüístics; “El mot merdós”, que defineix una paraula que pel que sigui no ha acabat d’agradar als presentadors, i, finalment, l’apartat “Optimotes”, amb la col·laboració de l’equip de lingüistes de l’Optimot, el portal de consultes lingüístiques.

    Al llarg del programa, els presentadors, en el rol d’investigadors no experts i plens de curiositat, troben centenars de parlants arreu del territori i busquen les formes pròpies i populars de parlar i anomenar les coses. També plantegen preguntes i entrevisten experts, des de mestres o estudiosos d’una varietat local fins a membres de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) o lingüistes com Carme Junyent, Albert Pla Nualart, Jordi Badia, Magí Camps, Neus Nogué, Bernat Joan o el jove filòleg i escriptor Xavier Mas Craviotto. Músics, actors, escriptors i poetes participen també en les gravacions, des de Roger Mas o el traper Lildami, fins a la pianista Clara Peya o els rumberos Muchacho y los Sobrinos.

    Aquí trobareu tota la informació sobre El llenguado.

     

    Font: CCMA

     

    Print Friendly, PDF & Email

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Comptador de visites


Delegació de Sant Andreu

Atenció al públic a Sant Andreu:

de dilluns a divendres de 9.00 a 13.30 h i dijous, també, de 16.00 a 20.00 h

932 740 356

Recinte Fabra i Coats

Sant Adrià, 20 / Gran de Sant Andreu, 202

Edifici 15, 1r pis

santandreu@cpnl.cat          

 

Consulta l’oferta de cursos aquí.


Recursos lingüístics en línia