• Presentació de l’exposició “Et prenc la paraula” a la Fundació Orfeó Gracienc

    El dia 22 de setembre a les 8 del vespre, la senyora Mercè Solé va presentar l’exposició “Et prenc la paraula”, que ha romàs a l’entitat del 16 al 29 de setembre, davant d’un grup d’alumnes de B3 de la delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi i de diversos membres de la Junta.

    En primer lloc, va intervenir el senyor Ramon Botet, president de l’entitat, que va posar de manifest el compromís de l’entitat, que enguany celebra el 110è aniversari, en la defensa i la difusió de llengua i la cultura catalanes des de la seva fundació l’any 1904 fins ara. A continuació, Mercè Solé va presentar l’exposició, seguint la cronologia de la llengua catalana des de la implantació de la monarquia absoluta borbònica. Va remarcar la l’actuació cabdal en defensa de la llengua per part de les institucions i de les persones del país, tant dels catalans nascuts a Catalunya com dels nascuts en altres indrets, així com de la xarxa social i cultural que ha fet possible que la llengua sobrevisqués a la persecució i a les prohibicions que ha patit durant aquests 300 anys.

    Els alumnes van anar seguint tots els plafons de l’exposició i van fer-li moltes preguntes -que ella va contestar extensament- a partir d’un guió que havien preparat amb la professora de català i del vídeo que havien vist prèviament. Per acabar l’acte, els assistents van brindar amb una copa de cava al bar de l’Orfeó.

    foto 2 foto 3

    Print Friendly, PDF & Email

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h, i dimecres també de 16 a 20 h.


Xarxes socials









Històric


Categories


Comentaris recents


Districte de Gràcia



Districte de Sarrià-Sant Gervasi