• Visita a l’exposició “A contracorrent” de Joana Biarnés

    El dijous 9 de novembre els alumnes del grup Elemental 2 de la Marta Company van visitar l’exposició sobre Joana Biarnés “A contracorrent” al Palau Robert de Barcelona.

    L’exposició presenta una selecció de 90 fotografies del seu ampli arxiu fotogràfic que mostren l’Espanya de la postguerra civil amb posicions immobilistes i molt masculinitzades. Les fotografies corresponen a l’època en què Joana Biarnès va treballar al diari de tarda “Pueblo”, des del 1963 fins al 1973.

    Joana Biarnés és la primera fotorreportera del periodisme català i espanyol que va anar “a contracorrent”, amb valentia en una època de pensament únic. El seu llegat fotogràfic, que va des de l’esport fins al reportatge social passant per accidents i catàstrofes, mostra una etapa clau del segle XX: els anys de l’Espanya trista i empobrida del franquisme i els inicis de la democràcia, amb aspiracions de llibertat i obertura d’una societat que recuperava la il·lusió. La mirada fotogràfica de Joana Biarnés va captar aquesta societat canviant i els personatges més representatius en situacions naturals i sorprenents.

    http://palaurobert.gencat.cat/ca/exposicions/exposicionsactuals/Biarnes/

    Print Friendly, PDF & Email

Delegació de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

Avinguda de la Riera de Cassoles, 23-27
08012 Barcelona
Tel. 932 178 723
gracia@cpnl.cat

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h, i dimecres també de 16 a 20 h.


Xarxes socials









Històric


Categories


Comentaris recents


Districte de Gràcia



Districte de Sarrià-Sant Gervasi