Arxiu per març, 2021

  • Participeu en el concurs de tutorials de jocs de taula en català

    • JOCen10 és una iniciativa que sorgeix en el marc del programa ‘I tu, jugues en català?’
    • Els participants han de crear tutorials de jocs de taula en català
    • S’hi pot participar del 29 de març al 19 d’abril i els vídeos es penjaran al canal de YouTube del programa ‘I tu, jugues en català?

     

    El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) impulsa un any més actuacions de promoció dels jocs i les joguines en català, a través del programa ‘I tu, jugues en català?’, en el marc de l’agenda de la Direcció General de Política Lingüística de foment de la llengua catalana en l’oferta i el consum cultural, especialment l’adreçat a la població jove.

    Donar a conèixer l’oferta de jocs i joguines en català a la ciutadania, fomentar l’ús del català a través del joc i promoure la creació de tutorials en català sobre jocs de taula són els objectius que enguany han dut el Consorci a organitzar el JOCen10, un concurs pioner en l’àmbit dels jocs de taula en català.

    Adreçat principalment a joves majors de 18 anys, el concurs busca la participació de persones interessades tant en els jocs de taula com en la difusió de continguts a través de les xarxes socials.

    Tal com explica en el vídeo promocional la youtubera Juliana Canet, la dinàmica del concurs consisteix a enregistrar vídeos tutorials que expliquin el joc de taula en català, durant deu minuts com a màxim. El joc de taula escollit ha de formar part del catàleg de jocs de les empreses col·laboradores del programa ‘I tu, jugues en català?’ El catàleg de jocs es pot consultar a /jocs/com-participar-hi/

    El concurs tindrà lloc del 29 de març al 19 d’abril. A partir del 3 de maig es podran veure tots els tutorials al canal de YouTube del programa ‘I tu, jugues en català?‘ que compleixin les bases del concurs (/jocs/concurs-joc-en-10/)

    Un jurat format per experts del món del joc, youtubers i creadors de continguts en línia

    El jurat estarà format per un representant del Consorci i especialistes del món del joc i de les xarxes socials: Oriol Comas, expert en jocs i director del Festival del Joc Dau; Ariadna Cid, presidenta de l’Associació Lúdico Cultural Stronghold; Juan José Peña, propietari de la botiga Kaburi Rol & Games; Clàudia Rius, periodista cultural i creadora de continguts audiovisuals, i Long Li Xue, youtuber. Entre els premis, destaca un IPad, una subscripció a Filmin.cat i vals de compra a les botigues de la cooperativa Abacus.

    L’acte de lliurament de premis del concurs JOCen10 tindrà lloc el 28 de maig de 2021, Dia Internacional del Joc. El primer i el segon tutorial guanyadors seran escollits pel jurat. El 3r tutorial premiat serà el resultat de la valoració del públic.

    Treball en xarxa amb empreses i comerços

    Actualment el CPNL té 25 acords de col·laboració amb fabricants de jocs i joguines i una xarxa de 276 establiments comercials que donen suport a les actuacions del programa ‘I tu, jugues en català?’.

    Ofereix un catàleg de jocs en català de més de 1.000 productes, en actualització permanent, que es poden seleccionar per edat dels destinataris, categoria i fabricant.

    El programa ‘I tu, jugues en català?’ té com a objectius donar a conèixer i facilitar l’oferta de jocs i joguines en català, fomentar-ne l’ús entre els ciutadans, fer créixer el nombre de jocs i joguines en català presents als comerços i fer-los ben visibles. Està impulsat pel CPNL, des dels 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts d’atenció que té arreu de Catalunya, en el marc de la política lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

    ENLLAÇOS RELACIONATS:

     

    Seguiu-nos a @cpnleramprunya

     

     

    Article complet

  • Commemorem el Dia Mundial de la poesia amb un joc sobre Josep Carner

    El Dia Mundial de la Poesia és una celebració que es realitza cada 21 de març anualment des de l’any 1999, quan la Conferència General de la UNESCO el va proclamar.

    Us convidem a participar en aquest joc commemoratiu de l’Any Carner, el qual ha tingut lloc durant el 2020 i es perllonga fins al juny de 2021.

    El joc literari sobre Josep Carner és una activitat vinculada al Dia Mundial de la Poesia, que se celebra cada 21 de març.

    L’activitat consisteix a interactuar amb l’aplicació Genially (no cal que us descarregueu l’aplicació a l’ordinador ni al mòbil) on es podran trobar preguntes sobre Carner, el príncep dels poetes.   

    Per participar-hi haureu d’anar endevinant la resposta correcta de les 6 preguntes del joc. Cada pregunta té tres opcions de resposta; la resposta correcta inclou una petita ampliació informativa sobre la pregunta que s’ha respost. A més, en acabar de respondre la pregunta teniu un botó amb informació addicional. 

    Hem creat aquesta activitat amb un format de joc lúdic la mecànica del qual és :  

     endevinar la resposta > veure més informació (opcional) sobre la qüestió preguntada

    Comenceu a jugar

    JOC LITERARI SOBRE JOSEP CARNER


    ………………………………………………………………………………………………..

    De ben segur que en acabat el joc haureu aprés coses sobre Josep Carner que no coneixíeu! Animeu-vos a participar-hi! 

    Les etiquetes relacionades amb aquest esdeveniment que el Consorci per a la Normalització Lingüística farà servir a les xarxes socials són:

    •   #AnyCarner_CPNL
    •    #DMP_CPNL

    Enllaços relacionats:

     

     

    Article complet

  • Dia Mundial de la Poesia

    El Dia Mundial de la Poesia és una celebració que es realitza cada 21 de març anualment des de l’any 1999, quan la Conferència General de la UNESCO el va proclamar.

    Per celebrar-ho, la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració de diverses entitats, fa la tria d’un autor o autora a qui s’encarrega un poema que es tradueix a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia en un joc de tornaveu poètic de gran extensió territorial.

    Enguany ha estat triat el poema ‘No em despulleu’, de l’autora Felícia Fuster.

    ENLLAÇOS RELACIONATS:

    Article complet

  • El Voluntariat per la llengua s’estén entre els advocats de la mà del CICAC

    Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) col·laboren novament amb la Comissió de Llengua del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya (CICAC) per impulsar la creació de parelles lingüístiques entre l’advocacia i els professionals de l’àmbit judicial, ja sigui com a aprenents o com a voluntaris, en el marc del programa Voluntariat per la llengua (VxL).

    La iniciativa es desenvolupa en xarxa i a nivell territorial, de manera que l’equip de dinamitzadors de VxL del Consorci per a la Normalització Lingüística contacten amb els col·legis d’advocats del territori i fan la inscripció dels nous participants. Les parelles es formaran tant entre professionals de la justícia com amb participants externs al col·lectiu, i poden optar per la modalitat virtual, preferentment, o per la presencialitat, seguint les mesures sanitàries vigents en cada moment i territori.

    El CICAC representa 14 col·legis d’advocats que tenen presència a tot el territori: Barcelona, Figueres, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Terrassa, Tortosa i Vic.

    El VxL és un programa de la Direcció General de Política Lingüística gestionat al territori pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Facilita la conversa en català a persones amb coneixements bàsics de la llengua que necessiten practicar-la per adquirir fluïdesa (aprenents) amb persones que la parlen habitualment (voluntaris).

    El VxL a l’àmbit de la justícia

    El VxL, que ja ha format més de 160.000 parelles lingüístiques des de la posada en marxa l’any 2003, es desenvolupa també en diferents àmbits per adaptar-se millor a les necessitats de col·lectius específics, normalment en col·laboració amb entitats i organismes.

    L’any 2009 s’inicia el VxL a l’àmbit de la justícia. L’octubre d’aquell any es va promoure el VxL entre els advocats dels col·legis de Reus i de Tarragona. Des de llavors, molts advocats col·legiats a Barcelona, Figueres, Girona, Lleida, Manresa, Sant Feliu de Llobregat o Tarragona han participat o participen en el VxL, majoritàriament com a voluntaris.

    En total, el VxL ha format més d’un miler de parelles lingüístiques en aquest àmbit, amb personal dels Serveis Territorials del Departament de Justícia, i també amb interns de centres penitenciaris i centres educatius de Justícia juvenil de tot Catalunya.

    ENLLAÇOS RELACIONATS:

    Article complet

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL