• Aprenents i voluntaris del VxL celebren Sant Jordi amb el CPNL

    El Voluntariat per la llengua (VxL) participa en la commemoració de la diada de Sant Jordi que organitza el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) amb recomanacions literàries d’aprenents que es difondran a les xarxes socials amb les etiquetes #VxLSantJordi i #SantJordiCPNL.

    De la mateixa manera que faran alguns alumnes dels cursos de català del CPNL, els aprenents del VxL compartiran traduccions d’obres referents dels seus països d’origen. Els vídeos mostraran la riquesa literària d’arreu del món alhora que faran visible la gran aportació dels professionals de la traducció, que permeten al públic català la descoberta de nous referents literaris.

    La celebració de Sant Jordi per part del CPNL, que gestiona territorialment el programa VxL de la Direcció General de Política Lingüística, tindrà com a eixos centrals la lectura, l’escriptura, la conversa o la música en català, a través de diverses accions virtuals i presencials marcades de nou enguany per les restriccions provocades per la pandèmia.

    Voluntaris i aprenents del VxL són convidats, juntament amb l’alumnat del CPNL, a participar de totes aquestes activitats, com ara a la marató de lectura de Cerdanyola, del CNL Vallès Occidental 3 que enguany celebra el 20è aniversari. En el cas de Vic, participants en el VxL reescriuran un conte d’origen francès, anomenat Perlette, la gota d’aigua, amb il·lustracions, edició i muntatge audiovisual a càrrec de diferents organitzacions del territori. La presentació d’enguany es durà a terme de forma virtual el dia 22 d’abril a través d’un vídeo que es publicarà a les xarxes socials del CNL d’Osona.

    El format virtual es combina amb algunes accions presencials en espais que preveuen la corresponent distància de seguretat per la Covid. Així, a Sant Feliu de Llobregat i a Reus, trobem l’exposició “Quan parles fas màgia“, del VxL o activitats diverses relacionades amb aparadors de botigues i establiments comercials (molts d’ells col·laboradors del VxL), com la campanya “A l’abril cada paraula val per mil“, de les poblacions d’Osona o l‘empaperada de poemes del CNL L’Heura; els aparadors literaris de Cerdanyola del Vallès, la gimcana lingüística “Ai, quin embolic!“, amb reptes d’anagrames a les botigues de Mollerussa, del CNL de Lleida, o els poemes del barri de Can Sant Joan de Montcada i Reixac, del CNL Vallès Occidental 3.

    Aquestes i moltes altres iniciatives es poden trobar també a l’agenda d’actes de Sant Jordi del CPNL.

    ENLLAÇOS RELACIONATS:

    Notícia al web del Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà

    Print Friendly, PDF & Email

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL