Arxiu per febrer, 2023

  • Protagonista del mes: Magda, voluntària virtual i presencial del Voluntariat per la llengua de Castelldefels

    La voluntària Magda ha tingut parelles lingüístiques virtuals, presencials i ara porta un grup de tertúlies amb aprenents de Castelldefels

    —Des de quan col·labores amb el Voluntariat per la llengua?

    Soc voluntària d’aquest programa des del 2016.

    —Ara condueixes un grup de tertúlies, però abans feies de voluntària del VxL virtual. Com valores aquella experiència?

    El VxL virtual és una experiència interessant, adaptada a les necessitats de la gent que no té temps per desplaçar-se o que viu lluny i vol practicar el català. Va ser molt interessant i còmode per ambdues parts. La meva aprenenta vivia a Madrid i estava estudiant català.

    —Havies tingut alguna experiència prèvia relacionada amb l’ensenyament?

    Sí; soc professora jubilada del Departament d’Educació.

    —Quina relació tens amb Castelldefels? Col·labores amb altres entitats de la ciutat?

    Visc a Castelldefels des de fa molts anys. Sí, col·laboro amb alguna entitat municipal.

    —Explica’ns alguna anècdota lingüística que hagis viscut amb els teus aprenents.

    Una de les aprenentes era una experta en cinema i quan les converses estaven relacionades amb les pel·lícules, sense llegir la cartellera sabia perfectament quines pel·lícules eren recomanables.

    —Per quin motiu has decidit conduir un grup de tertúlies amb aprenents del Voluntariat per la llengua?

    Perquè m’agrada i no vull que es perdi la meva llengua. Penso que inscriure’s en un grup de tertúlies del VxL és l’esglaó que ha de pujar un aprenent després d’haver fet la conversa amb una parella, per poder parlar en públic de forma normalitzada.

    —Com encoratjaries algú que llegeixi aquesta entrevista a participar en el Voluntariat per la llengua?

    És una tasca molt enriquidora en tots els aspectes. Val la pena.

    —Vols afegir alguna cosa que no t’hàgim preguntat?

    Respecte a les tertúlies penso que es podrien establir diferents nivells. Un primer nivell per als aprenents que acaben la conversa per parelles; un segon, per parlar de temes generals del dia a dia i un tercer nivell cultural, per parlar de llibres, música, art, cinema… Encara que tot això pot variar i adaptar-se en funció del col·lectiu a qui vagi adreçat.

    Moltes gràcies per la teva participació, Magda!

    Si us voleu inscriure al Voluntariat per la llengua com a voluntaris o aprenents us podeu adreçar a vxl.eramprunya@cpnl.cat

    Article complet

  • La Secretaria de Política Lingüística publica el primer Tast de ‘Fils de conversa’, recurs digital per promoure la conversa en català de forma lúdica

    Fils de conversa consta de 10 unitats temàtiques que tracten temes d’actualitat

    La Secretaria de Política Lingüística publica el primer Tast de Fils de conversa, recurs digital per promoure la conversa en català. Els Tastos són una petita mostra de les més de 300 activitats que es poden trobar a les 10 unitats de què consta Fils de conversa, amb l’objectiu d’estimular l’expressió oral a través de vídeos, àudios i jocs. En total hi haurà quatre Tastos que s’aniran renovant cada tres mesos.

    Cada Tast de Fils de conversa consisteix en una imatge interactiva amb cinc o sis interaccions que remeten a una activitat de caràcter lúdic. Si l’usuari està interessat en el tema proposat, pot accedir a la resta d’activitats d’aquell fil.

    Fils de conversa és accessible gratuïtament des de qualsevol dispositiu mòbil i va adreçat a participants en el programa Voluntariat per la llengua, a professorat i alumnat de català per practicar dins i fora de l’aula i a tothom qui vulgui aprendre i practicar el català.

    ENLLAÇOS RELACIONATS:

    1. Material Fils de conversa
    2. Notícia al web del Centre de Normalització Lingüística Eramprunyà

    Article complet

  • El Cercle Català de Madrid col·labora amb el Voluntariat per la llengua per fomentar l’ús del català

    L’entitat promourà la creació de parelles lingüístiques entre els seus socis

    El Cercle Català de Madrid s’incorpora a la xarxa d’entitats col·laboradores del Voluntariat per la llengua (VxL) amb l’objectiu de fomentar l’ús del català i facilitar-ne la pràctica a través de les seves activitats a la capital de l’Estat. L’entitat promourà que els seus associats i personal participin en el VxL com a voluntaris o com a aprenents i formarà parelles lingüístiques en la modalitat presencial o virtual per practicar la conversa en català. Una de les primeres entitats que s’ha acollit a la iniciativa és la Colla Castellera de Madrid.

    Aquesta col·laboració també permet que els alumnes dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i els aprenents del VxL que visquin a Madrid o s’hi traslladin per algun motiu puguin gaudir de les activitats que organitza el Cercle amb les mateixes condicions que tenen els seus socis.

    Qualsevol entitat, associació, ens públic, establiment o empresa que vulgui forma part de la xarxa de col·laboradors del VxL ho pot fer posant-se en contacte amb el centre de normalització lingüística que tingui més a prop o a través de https://www.vxl.cat/contacte.

    El Cercle Català de Madrid fou fundat l’any 1952 per un grup de catalans amb l’objectiu de donar a conèixer Catalunya a Madrid i també apropar Madrid a Catalunya. La seva tasca ha estat reconeguda amb guardons com la Creu de Sant Jordi pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

     

    Article complet

  • Avantatges del TNC per als participants en el Voluntariat per la llengua

    El Consorci per a la Normalització Lingüística i el Teatre Nacional de Catalunya han signat un nou conveni que permet accedir al teatre amb descomptes en espectacles determinats, per gaudir-ne individualment o en grup

    Aquest avantatge apareix a la pàgina El carnet de VxL | Voluntariat per la Llengua i està explicat detalladament a la pàgina Avantatges per a alumnes del web del CPNL.  

    1. Descompte del 15% en el preu de l’entrada per veure els espectacles següents:

    Espectacles subjectes a la promoció durant la temporada 2022-2023: 

    • Terra baixa (Reconstrucció d’un crim), data d’estrena: 19 de gener 
    • Quan ens haguem torturat prou, data d’estrena: 26 de gener 
    • Desdèmona, data d’estrena: 22 de febrer 
    • Bovary, data d’estrena: 4 de març 
    • Vent de garbí i una mica de por, data d’estrena: 16 de març 
    • El temps i els Conway, data d’estrena: 13 d’abril 
    • Mal de Coraçon, data d’estrena: 27 d’abril 
    • L’alquimista, data d’estrena: 11 de maig 

    Tingueu en compte que el descompte del 15% serà operatiu des de la data d’estrena de l’espectacle. Cada persona pot comprar un màxim de dues entrades per espectacle. 

    Per gaudir d’aquesta promoció, cal comprar les entrades: 

    a)  a través del web del TNC amb un codi

    1. Visita el web del TNC de compra d’entrades. 
    2. Escull l’obra que vols veure, el dia de la funció i l’horari. Clica “Comprar entrades” 
    3. Tria les localitats i clica “Continua” 
    4. Introdueix el codi que t’han facilitat al teu Centre de Normalització Lingüística  a l’espai “Tens un codi promocional”. Valida. 
    5. A continuació fes “Comprar”. 
    6. En aquest punt, per continuar el procés de compra, has d’introduir el teu nom d’usuari i contrasenya del TNC; si no disposes encara d’espai personal al TNC, ves a “Crea un compte”.                                                                                                                                                                                                                                                     

    b)  a les taquilles del TNC. Plaça de les Arts, 1. Barcelona.

    Horaris: 

    • Dimecres, dijous i divendres, de 16 a 19 h 
    • Dissabtes, de 15 a 19 h 
    • Diumenges, de 15 a 18 h 

    L’hora abans de l’inici de les representacions, la venda i recollida d’entrades és exclusivament per a la funció d’aquell dia. 

    c) al telèfon 933 065 720: De dilluns a divendres de 9 a 21 h. Comissió per venda d’1,5 €. 

    d)  a les taquilles Tiquet Rambles. Palau de la Virreina. La Rambla, 99. Barcelona.

    Horaris: 

    • De dilluns a diumenge, de 10 a 20.30 h
      (excepte els dies 25 i 26 de desembre, l’1 de gener i l’1 de maig) 

    En els darrers tres casos, abans d’iniciar el procés de compra el participants en el VxL ha de fer constar que és usuari del CPNL i ha de tenir present el codi promocional (heu de demanar el codi al vostre CNL de referència) en el moment de comprar o reservar les entrades per si el personal del TNC els el demana. 

    1. Descompte del 25% en el preu de l’entrada per a grups superiors a 10 participants en el VxL per als espectacles anteriors.

    Per gaudir d’aquest descompte no cal que espereu a l’estrena de l’obra. Una persona del grup ha de reservar les entrades amb antelació al Servei de Grups del TNC (grups@tnc.cat) que gestionarà la compra. En el correu, la persona sol·licitant ha de fer constar que el grup és d’usuaris del CPNL/VxL. 

    ENLLAÇ RELACIONAT:

    Notícia al portal del Voluntariat per la llengua
     

    Article complet

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL