Arxiu per maig, 2024

  • Protagonista del mes: Ciara, de la llibreria papereria Barbus, de Sant Boi de Llobregat

    L’establiment forma part del Voluntariat per la llengua des de 2013

    La llibreria papereria Barbus és al carrer de Ramon Llull, 16, al barri de Ciutat Cooperativa i Molí Nou.

    Avui parlem amb la Ciara Pla Sanglas, que n’és la propietària.

    -Explica’ns una mica la història de Barbus.

    -La llibreria Barbus porta més de 40 anys de funcionament, però no sempre l’he portat jo. L’any 2019 vaig decidir de fer un canvi a la meva vida i perseguir el meu somni: tenir una llibreria. I volia fer-ho al meu barri sense fer la competència a ningú. Vaig proposar el traspàs als anteriors propietaris i d’aquí que des de 2020 la llibreria hagi canviat de propietari, però no de nom! Tenia clar que no el podia canviar, el nom; és un referent al barri i volia continuar amb la seva història. El nom de Barbus és un joc de paraules familiar, dels propietaris anteriors

    -I quina és l’actualitat de Barbus?

    -Actualment, segueix sent la Barbus de sempre en essència, però està més actualitzada, té més moviment. M’agrada participar en totes les iniciatives que em proposen i això fa que la llibreria sigui present en moltes activitats tant del barri com de Sant Boi en general: Club de lectura, contacontes, jornades de jocs, participació en jornades literàries, patrocinadors de l’hambol… Diàriament hi ha molta activitat amb la venda de llibres. M’agrada veure com els clients confien en les meves recomanacions. A més, també som punt de recollida de diverses agències de transport, fet que ens fa més visibles.

    -Per què et vas fer del Voluntariat per la llengua?

    -Jo soc catalanoparlant; a casa meva es parla el català… I trobo que l’hem de potenciar més, ja que veig que al nostre entorn no és habitual parlar-lo. És important que no perdem la nostra essència.

    -Recordes alguna anècdota relacionada amb el català?

    -Ara mateix no en recordo cap… Però, per exemple, m’encanta veure la diversitat de persones que formen part del Club de lectura. Cadascú escull l’idioma en què vol llegir el llibre i a la reunió tenim barreja de converses… i es parla català i castellà amb tota naturalitat. I després de 4 anys, molta gent se’m dirigeix en català.

    -Vols afegir alguna cosa més?

    -Us vull agrair que hagiu comptat amb mi per poder formar part del Voluntariat per la llengua. Acceptar els reptes m’enriqueix i em fa feliç. Com diu el meu lema: “llegir ens fa més llires” i, basant-me en la meva experiència personal i laboral, puc dir que és totalment cert. Gràcies!

    Agraïm a la Ciara la seva participació i us animem a visitar els establiments col·laboradors de Sant Boi: https://www.vxl.cat/establiments.

    Si voleu adherir el vostre comerç a la xarxa d’establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua de Sant Boi, adreceu-vos a vxl.eramprunya@cpnl.cat.

    NOTÍCIA AL WEB DEL CNL ERAMPRUNYÀ

    Article complet

  • 3 mesos de revistes digitals en català gratuïtes per als participants en el Voluntariat per la llengua

    Amb l’objectiu de potenciar l’aprenentatge del català, tot l’alumnat del CPNL i els participants en el VxL tenen accés gratuït durant 3 mesos a l’iQUIOSC.cat, el catàleg digital de publicacions en català de l’APPEC (Associació de Publicacions Periòdiques en Català), amb més de 90 capçaleres sobre esport, música, educació o turisme, entre moltes altres temàtiques, per llegir en línia o descarregar des de qualsevol dispositiu mòbil.

    Registrar-se a l’iQUIOSC.cat és molt senzill. Només cal seguir els següents passos des d’aquesta pàgina:

    1. Clicar el botó “Vull subscriure’m ara”.
    2. Crear un usuari o iniciar la sessió.
    3. Completar el pagament de 0,01€ en concepte de validació de la targeta de crèdit, que serà retornat uns dies després.
    4. Començar a gaudir de totes les revistes a través del web o de les aplicacions per a Android i iOS.

    La subscripció es renova automàticament però es pot cancel·lar en qualsevol moment. Un cop passats els tres mesos de promoció es cobrarà la tarifa normal de 9,99 € al mes. Aquesta opció es pot desactivar a “El meu compte” > “Tarifa plana”.

    Si durant el procés de registre tens alguna dificultat, pots contactar amb iquiosc@iquiosc.cat.

      VIGÈNCIA: Mes de maig 2024
      DESTINATARIS: Tots els alumnes dels cursos de català i els voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua
      ……………………………………………………………………………………………………………………………

    ENLLAÇOS RELACIONATS:

    1. Inscripció amb el codi TARIFAPLANA2024
    2. Notícia al portal del Voluntariat per la llengua

    Article complet

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

Núvol d'etiquetes

1714 Agrupació de Cultura Popular de Castelldefels avantatges carnet VxL Bastoners Biblioteca Central Castelldefels Castellers català Cinema en català descomptes Dia Mundial del Teatre establiments col·laboradors lectura en català Museu de Sant Boi Parlem tu i jo pirates Pocavergonya Sant Jordi Sant Jordi 2020 teatre Teatre Plaza VxL